Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko budzi się w nocy.

Polecane posty

Gość gość

Nasza córka w styczniu skończyła rok. Jako noworodek budzika się 3 razy w ciągu nocy, od 3 miesiąca zaczęła przesypiać całe noce. Od 5 dni mamy koszmarne noce. Placze przez sen, kręci się, budzi się z płaczem. Od początku śpi s swoim pokoju. Ma ciągle to samo łóżeczko ma bardzo dużo luzu w nim. Ostatniej nocy wzięłam ją do naszego łóżka, ale było identycznie. Co się dzieje? Jak pomóc dziecku?

Gość gość
a co my wrozki?

Gość gość
Pytam, bo może któraś mama miała podobną sytuację.

Gość gość
Moze ja cos boli albo nadmiar bodzcow w ciagu dnia.

Gość gość
Właśnie nic nie zmieniło się. Bajek raczej nie ogląda, jeśli już to jedną na cały dzień. Przyswajania do żłobka jeszcze nie zaczęła.

Gość gość
co z tego, ze miala podoba jak powod zawsze jest inny?!? ludzie to nie maszyny

Gość gość
Proponuje zrobic morfologie tak kontrolnie i mocz do badania. Skoro dziecko niespokojne to znaczy ze cos sie dzieje. Dostaniesz wynik i przynajmniej bedzie wiadomo ze corcia zdrowa. Ja bym szla w tym kierunku.

Gość gość
Kobieto Ty masz tak od pięciu dni a co ja mam powiedzieć? Ma 14 miesięcy i ja mam tak każdą noc odkąd sie urodziła i nic kompletnie nie działa!juz zakładalam tu kilka tematów. Nie mam na to sposopu jestem sfrustrowana...

Gość gość
Dzięki, w poniedziałek zrobimy badania. Widać że jest zmęczona, w dzień pada ze zmęczenia.

Gość gość
Dzieci często płaczą w nocy jak rosną im zęby.

Gość gość
Kurczę, ja mam tak od roku. :)

Gość gość
Moje dziecko ma 2,5 roku i też się budzi w nocy kilka razy. W dzień nie śpi od kiedy zaczęło samodzielnie chodzić i w miejscu nie usiedzi. Cały dzień od świtu to ciągła bieganina do tego starsze dziecko też wymagające uwagi.

Gość gość
Mam dwuletnie dziecko i od urodzenia to samo. Od jakiegoś czasu zrobiło się lepiej, ale i tak dziecko budzi się na wodę czy się po prostu przebudzi. Ale koszmarem był czas około 20iesiecy od urodzenia. Dziecko przebadane, wszystko ok. Trzeba to przetrwać i przypuszczam, że nic nie pomoze

Gość gość
Może ząbki ją męczą lub jakiś okres wzrostu. Obserwuj

Gość gość
Zrob wyniki aby wykluczyc chorobe. Jezeli wyniki wyjda dobre to trzeba to przetrwac trafilo ci sie niespokojne dziecko. Badania zrob dla spokoju przynajmniej jedno bedzie wiadome czy dziecko chore czy zdrowe. Moze coreczka naprawde sie meczy i cos jej dolega nie wolno tego leckewarzyc i czekac trzeba dziecku pomoc.

Gość gość
Dojrzewa układ nerwowy, rejestruje więcej bodźców za dnia, na sny, to wszystko ma wpływ. Ja polecam wieczorem spacer, kąpiel z dodatkiem lawendy, na moje nie lubiące spać to działało chociaż trochę. Minie, moim minęło bez badań. Jeżeli dziecko w dzień zachowuje się normalnie to nie ma co szukać choroby.

Gość gość
Też myślę że to raczej rozwój, jeżeli nie nadmiar bodźców bądź nowa sytuacja. Do mam które piszą że ich dzieci to tak zawsze przez rok czy dwa lata. Ok, tylko autorkę martwi zmiana w zachowaniu córki. Ona nie narzeka