Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się ludzi głupich

Polecane posty

Gość gość

budzą oni we mnie jakiś taki irracjonalny niepokój

Gość Frezja kwiatkowa
Boimy sie tego co sami w sobie mamy. Jeśli chcesz być zrozumianym to sam musisz najpierw kogoś zrozumieć. Zawsze powinno 'spotykać się' w połowie drogi, bo chodzi o potrzeby człowieka, a nie o poglądy/zdania/stanowiska/racje itp. Choćby jedna osoba 'stanęła na rzęsach' , a druga miała wszystko gdzieś to sie nie dogadają, bo ta, której zależy na pokojowym (dla wszystkich) rozwiązaniu czegoś może stracić czas, energię i zdrowie. A czas jest zasobem nieodnawialnym. A zdrowie jest najważniejsze bo bez niego nic się nie da zrobić. Uważam, że głupota często powstaje z niewiedzy a może i strachu. Myślę, że strach, niezrozumienie i niezaspokojenie czyichś potrzeb (emocjonalnych , psychicznych, czasem rozmowy, wyjaśnienia, zrozumienia, braku dobrego słowa) mogą powodować zło czy głupotę. Takie moje spostrzeżenia, przemyślenia, wnioski, obserwacje życia, świata i ludzi wokół. Ja zawsze jestem za zgodą dla wszystkich, bo jestem empatyczna.

Gość gość
Mądrych się trzeba bać.

Gość Frezja kwiatkowa
Głupi są groźniejsi, bo nieobliczalni czasem. A prawdziwie mądry życiowo zawsze powinien zrozumieć i głupiego, i mądrego. Mądry to świadomy, doświadczony, który dużo sam przeżył - i dlatego zrozumie prawie każdego (zrozumie nie oznacza, że zaakceptuje kazde głupie zachowanie wg jego mniemania). A punkt widzenia zależy w życiu często od punktu siedzenia. Głupi są czesto szczęśliwi, a mądrzy już raczej nie.

Gość gość
boję się bo ich nie rozumiem, boję się, że mają w rękawie jakiegoś asa, boję się, że mnie zaskoczą czymś niesamowitym czego nie ogarniam...

Gość Frezja kwiatkowa
Jacy 'oni' - kosmici ? Ja jestem empatyczną, wrażliwą osobą

Gość gość
Tak. Ty jesteś z******ta kobieto dlatego musisz się chwalić na forum.

Gość gość
To nie za dobrze ze wy baby boicie sie samych siebie.Ale takie to już jesteście,polki.