Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam ciekawej książki do czytania dla 3,4 latka

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule, proszę o radę. Szukam jakiejś ciekawej książki to czytania dla prawie 3,5 latka. Nie chodzi mi o typowe książki do oglądania, tylko takie, które mogą czytać dziecku. Mamy za sobą całą serię muminków. Ostatnio w bibliotece zaproponowano nam nudzimisie, ale nie wciągnęły dziecka. Bardziej czytam te stare książki jak przygody bolka i lolka. A chciałabym też coś bardziej nowego.

Gość gość
W Biedronce mają fajne książki- Szary domek Córka bajarza Strach na wróble/godne polecenia. Dla dziewczynek „Księżniczka Adela i..” są 4 książeczki z tej serii-może jakaś mama dziewczynki tu zajrzy to podaje. W Empiku Złota księga smerfow, Z muchą na luzie ćwiczymy buzie-jest kilka książek, są to książki logopedyczne moje dziecko je uwielbia. Atlas świata dla dzieci-wydawnictwo Piętka do kupienia w Empiku/świetny. Generalnie mamy sporo książek bo młoda bardzo lubi wieczorem.

Gość gość
Mój syn lubi serię kajusia i serię mój tofik E. Wójcik.

Gość gość
Ostry dyżur w szpitalu dla zwierząt. Super książka.

Gość gość
Moze "Basia" kilka lat temu robila furore

Gość gość
17:12 Kto jest autorem "Kajtusia"? I czy tam jest dużo czytania? Ja polecam serię Tupcia Chrupcia.

Gość gość
Moj syn uwielbia "Mam przyjaciela... policjanta/kierowce ciezarowki/rolnika/ kucharza/ strazaka itp" z serii Madra Mysz. Te ksiazki polecil mi ktos na tym forum gdy szukalam ksiazek ktore mozna czytac a nie tylko ogladac no i zeby byla tematyka zwiazana z samochodami. Przeczytanie takiej jednej ksiazki to ok20-30 min. Maja cos kolo 25 stron ale sa napisane dosyc interesujaco i syn zawsze przerywa zeby sie cos dopytac. Kosztuja grosze wiec warto kupic jedna na probe.

Gość gość
Polecam serię o Franklinie, o Zuzi, Tupcio chrupcio.

Gość gość
Mój syn uwielbiał Franklina, super książeczki. Fajny też jest Tupcio Chrupcio. Polecam też Opowiadania dla przedszkolaka Renaty Piątkowskiej.

Gość gość
U mnie bardzo się sprawdziły Przygody kota Filemona. Drugi raz czytamy.

Gość gość
U nas oprócz krótkich książek o kici koci sprawdziły się wszystkie stare bajki z dzieciństwa. Czarnoksiężnik z krainy iż, piękna i bestia, śpiąca królewna, kopciuszek. Córka lubi również wiersze Brzechwy i te nowsze np.o sowie mądrej głowie. Tupcio chrupcio okazał się złym pomysłem. Teraz jest zafascynowana kucykami pony i muszę jej czytać opowiadania z dostępnych odcinków. Wszystko.zależy od dziecka.

Gość gość
Pan Tadeusz :) Wciągnie bardziej niż „Nudzimisie”:)