Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Być bardziej samodzielną

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę o porady co zrobić żeby być bardziej samodzielną. Mam męża ale w życiu różnie bywa. Mam pracę. Chodzi mi o to, że mąż robi wszystko przy samochodach, ja zupełnie nie wiem co i jak. Tak samo z roznymi pracami domowymi. Jak zacząć to ogarniać? Jak to u was jest?

Gość gość
Dziwne masz myślenie.

Gość gość
Jak będzie trzeba to się wszystkiego nauczysz. Ja też wielu rzeczy nie ogarniałam, a po rozwodzie musiałam. I się nauczyłam. W internecie teraz jest wszystko :-D

Gość gość
Po co wyprzedzać aż tak. Masz pracę to podstawa, resztę załapiesz jak będzie potrzeba. Będziesz też np uczyć się pielęgniarstwa w razie choroby kogoś bliskiego?

Gość gość
Mieszkam sama i nie za bardzo rozumiem co to za prace domowe, do których potrzebny jest facet.. Wystarczy mieć kasę i jesteś niezależna

Gość gość
Zarabiam ale to nie jest aż tyle żeby do wszystkiego wzywać fachowców. Zresztą pewnie by mnie wykiwali jakby poznali się że nie orientuje się w temacie. Czyli z waszych wypowiedzi wnioskuję, że życie mnie nauczy. Ale chce tego uniknąć. Czyli, że mam zacząć męża podpytywac co i jak, np żeby mi pokazal gdzie do samochodu wlać spryskiwacz itp. Czy tak jak ktos napisał wyzej, szukać rozwiazania w necie i cora z to mniej pytać się go jak coś potrzeba jest zrobić?

Gość gość
Serio nie wiesz, gdzie się wlewa płyn do spryskiwacza? Myślałam, że chodzi o poważniejsze rzeczy :-D a zatankować umiesz? :-D

Gość gość
Podstawowych rzeczy typu płyn do spryskiwacza czy wymiana koła to może cię mąż nauczyć. Mechaniki i tak się nie nauczysz, w razie czego musiałabyś liczyć na warsztaty.