Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TazbrzydkąTwarzą lub Gość

Jestem brzydkim paszczurem z ŁZS, który musi się wygadać

Polecane posty

Gość TazbrzydkąTwarzą lub Gość

Hej. W końcu przyszedł czas żebym po latach wygadała się komuś z tego co dzieje się w moim życiu. Z góry przepraszam za brak składni i literówki ale aktualnie beczę jak bóbr (ostatnimi czasy często mi się to zdarza). Przechodząc do tematu...... jestem paszczurem. Nie będę wstawiać zdjęcia bo wstydzę się ale wszystko opiszę. Od dobrych kilku lat leczę się na lojotokowe zapalenie skóry. Jest to dla mnie poważny próbnym, gdyż choroba zaatakowała skórę twarzy. W ciepłych pomieszczeniach oraz od kontaktu z potem robię się cała czerwona (bo rumień też mam).Przez to nie mogę ćwiczyć a chciałabym schudnąć. Skóra raz złazi płatami raz strasznie się wysuszy i przyklei do twarzy i żyć nie mogę. Czasem wygląda jak odstające bąble. Nie wspomnę że codziennie mam wielkie plamy czerwieni na 1/4 twarzy. Koszmar. Wszystkim leki jakie mogłam zastosować zastosowałam. Brałam retinoidy przez 7 miesięcy i poprawa była widoczna tylko dwa razy i trwała po około 2 tygodnie. Aktualnie szybko wrócił stan sprzed leczenia (nawet jest gorzej). Oprócz suchej skóry, wyglądającej jak bąble mam całe usta czerwone, pokryte wielkimi pęcherzykami. Skóra wokół ust jest cala czerwona i skrościała. Plama ta jest podłużna i sięga aż 4-5 cm od ust. Wyglądam jakbym miała piasek na twarzy i usta od globfish. Jeść nie mogę bo robią mi się tam strupy, piję przez słomkę, bo inaczej nie mogę. Kosmetyków używać niestety mogę, a by się przydały bo mam okrągła twarz z dużym nosem, wąskimi ustami i strasznie nie równymi oczami (jedno jest znacznie większe od drugiego). Nie wiem co iż robić że swoim życiem. W domu mam całą apteczkę leków które były niewypałem, autohemo nic nie dało, lekarze (nawet nie wiem już ile ich było) nie wiedzą co robić, to skąd ja mam to wiedzieć . Naprawdę potrzebuje pomocy

Gość gość
Sprobuj diety LCHF.Podobno pomaga na takie dolegliwosci. Moze lykaj jakies suple z cynkiem i witamina A. Probowalas smarowac naturlnymi olejkami np migdalowym, awokado albo wyprobuj bio- olj. Czytalam ze smarowanie olejkami leczy takie przypadlosci. O albo olej kokosowy. Poprobuj.