Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mozna wpasc w depresje na bezrobociu, nie chca zatrudnic mlodego absolwenta

Polecane posty

Gość gość

Jakis komizm przez dramat. Od miesiaca wysylam CV gdzie sie da. Mierzylem wysoko (ambicje magistranta). Skladalem CV do urzedow, na stanowiska kierownicze, do instytucji publicznych. Poskromiony brakiem odzewu postanowilem sprobowac w handlu czyt. korpo. Wyslalem CV do jednej firmy, do drugiej, trzeciej. Nawet na staze. Cisza. Zaczalem wysylac po sklepach, galeriach handlowych, zwyklych prostych pracach. Tez cisza. Co jest k***a?! To ma byc wolny rynek? To ja p*****le taki wolny rynek i chce komunizmu! Przynajmniej wtedy praca byla usranym obowiazkiem i oczywistoscia, a nie k***a przywilejem dla wybranych!

Gość gość
Teraz plecy sie licza nie wiedza itd Chore czasy mamy

Gość gość
A w Żabce pytałeś? Jak mieszkasz w dużym mieście to jest ich tysiąc i zawsze się znajdzie jakaś w której kogoś szukają, i nieeee komunizm to zło

Gość gość
A jakie masz doświadczenie? Teraz sam dyplom nie wystarczy. Mądry student buduje swoje CV już od pierwszego roku studiów.

Gość gość
Nie wiesz, że wysyłanie CV jest przy większości ogłoszeń skazane na porażkę, bo są one fałszowane, albo wystawiane 'pro forma'? no tyle

Gość gość
20:07 Jakie doswiadczenie? Ja pracuję od 18 roku życia! Zaczynałem jako ulotkarz, sprzątacz, a moja ostatnia praca to była w szkole angielskiego jako lektor. Braku doświadczenia zarzucić mi nie można! Znam swoją wartość. Nie jestem kolejnym wyprodukowanym magistrem bujającym w obłokach, dlatego to jest chore i dołujące! Nosz k***a! To naprawdę człowieka dołuje... Entuzjazm spada z każdym wysłanym CV.

Gość Człowiek nikt
Ja od roku nie mam pracy, a poza umiejętnościami w obsłudze aparatury laboratoryjnej, izolacja DNA itp. mam 2 publikacje naukowe w renomowanych czasopismach. Chodzę na rozmowy kwalifikacyjne, ale jest za duża konkurencja. 40-100 a nawet i więcej osób na 1 miejsce. Nawet na stanowiska za 2500 netto. Znajomości brak.

Gość Człowiek nikt
Trzeba mieć doświadczenie w konkretnej branży. Roznoszenie ulotek nikt ci nie będzie brał pod uwagę chyba, że chcesz dalej roznosić ulotki.

Gość gość
Bo oni nawet nie patrzą na to twoje CV.

Gość gość
20:17 Czytaj uważnie bo nie chcę pisać trzeci raz. Napisałem, że pracuję od 18 roku życia. Obecnie mam 27 lat. Policz sobie ile mam lat doświadczenia. Zaczynałem jako ulotkarz. Moją ostatnią pracą była praca jako lektor w szkole. To chyba duży awans i postęp? Zarabiałem dobrą kasę i wykonywałem dobrą pracę. Teraz k***a z braku laku składam wszędzie nawet na durne ulotki (cofam się). I tak się nikt nie odzywa.

Gość Człowiek nikt
Znowu zostań lektorem lub coś w ten deseń skoro już masz tam doświadczenie.

Gość gość
Wysylam tez po szkolach i tez cisza. Naprawde az zaczyna sie myslec, ze cos jest nie tak.

Gość gość
I co ty jeszcze robisz w PL? Jak bym była w twojej sytuacji to bym już dawno wyjechała na zachód. Każdy dzień w PL to dzień bezpowrotnie stracony, ale rób co chcesz. Twoje życie i twój problem.

Gość gość
pechowa pora po prostu, nie ustrzeliles sie w odpowiedni czas, jeszcze lato, we wrzesniu bedzie lepiej :)

Gość Człowiek nikt
Były oferty płatnych staży w Niemczech, ale też mnie nie przyjęli.

Gość amBrożyk
zgadzam się z Autorem tego tekstu, coś tu jest CHORE, podejście Pracodawców jest CHORE , system jest CHORY ! - rozmawiałem w zeszłym tygodniu z młodym chłopakiem (ok. 22-23 lata) obecnie pracuj***ardzo ciężko w firmie instalacyjno-budowlanej za marne grosze, po skończeniu technikum mechanicznego ze specjalnością OBRÓBKA METALU i znajomością maszyn CNC powinien od razu pracować na produkcji , jako tokarz lub frezer albo ustawiacz maszyn, łaził z CV od firmy do firmy i NIC , żadnego zainteresowania Pracodawców a podobno pilnie potrzebują takich fachowców, zrobił uprawnienia do spawania różnych metali , stali kolorowych , to są specjalistyczne uprawnienia z numerami typu; 121, 122, 133, 134, itd. za same kursy i szkolenia zapłacił ponad 5000 PLN i szukał pracy jako 'spawacz' i NIC , bezrobocie ! Pracodawcy oczekują od kandydata minimum DWA lata stażu na określonym stanowisku pracy , gdzie zdobyć taki staż, skoro Pracodawcy nie chcą zatrudniać ! Druga strona medalu ; Fachowiec przepracował w firmie powiedzmy 30 lat i w wieku 54 lat został zwolniony z firmy w ramach zwolnień grupowych, posiada uprawnienia SEP Dozoru i Eksploatacji G1,G2,G3 , posiada uprawnienia do spawania różnych metali, metodą gazową i elektryczną, posiada wiedzę praktyczną i szuka nowej pracy , Pracodawcy, którzy oglądają Jego CV aż cmokają z wrażenia , kandydat IDEALNY do pracy ale Pracodawca patrzy na wiek KANDYDATA i zwykle odpowiada kandydatowi : Panie , nie potrzebujemy już takich STARYCH i schorowanych oraz zdegenerowanych , zapewne Pan pijesz wódę i do żadnej roboty się nie nadajesz, kup Pan sobie już trumnę ! - nie wymyślam historii, to są historie z życia wzięte !

Gość Człowiek nikt
To kogo oni przyjmują do pracy skoro młody zły i stary też zły? Kochanki, kuzynów i innych pociotków?

Gość gość
a co cie to obchodzi kogo przyjmują? jak nie ciebie idziesz dalej ....