Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwonić mogą od ręki a jak się ty zwalniasz to chcą 2 tygodnie naprzód hmmm

Polecane posty

Gość gość

co to za interes?

Gość gość
I tak właśnie powinno być. Najemny nie powinien czuć się zbyt pewnie w pracy. Ma pamiętać, że w każdej chwili może wylądować na bruku. Na tym polega zdrowy polski kapitalizm.

Gość gość
Bez tych najemnych ciebie wielki przedsiębiorco nie ma. Są takie czasy że albo zrozumiesz albo będziesz żebrał o pracownika najemnego jak już dziś sporą liczba czynić musi Ukraińcy też mądrzeją i was zleją.

Gość gość
Co? ja mam na umowie obustronne wypowiedzenie miesieczne... gdzie wy pracujecie, ludzie

Gość gość
Polak Polaka trzyma za ryj.

Gość gość
w USA prawie nikt nie ma żadnej umowy, mogą was wylać kiedy chcą i nawet bez powodu

Gość gość
Jak pracujesz na zlecenie, możesz i masz prawo zwolnić się kiedy chcesz, nawet jak masz jakąś pseudoumowę z 2 tygodniami czy innym okresem wypowiedzenia. Musisz tylko podać "ważną przyczynę". Może to być znalezienie nowej pracy. Wielokrotnie tak robiłam.

Gość gość
Ja muszę dać miesięczne wypowiedzenie (ale i tak szefowi dam znać 2 miesiące przed bo trudno byłoby znaleźć kogoś na moje miejsce tak szybko). A zwolnić mogą mnie z miesięcznym wypowiedzeniem, no chyba że coś naprawdę spieprzę...

Gość pracownik to niewolnik
mnie mogą wylać w ciągu 30 minut, stany zjednoczone, korpo

Gość gość
Bo usa to zacofany kraj haha. Było sie uczyc w PL. U nas nikt nikogo juz nie zwalnia bo wszedzie brakuje pracownikow.

Gość gość
"mnie mogą wylać w ciągu 30 minut, stany zjednoczone, korpo" tego co Ciebie wylal rowniez.....ale przysluguje Ci jakas odprawa? no bo nawet majac okres wypowiedzenia pracownik na wylocie jest i tak bezuzytyzceny i rozwiazzuje sie umowe z miejsca.

Gość niewolnicy za ochłapy
gość wczoraj Bo usa to zacofany kraj haha. Było sie uczyc w PL. U nas nikt nikogo juz nie zwalnia bo wszedzie brakuje pracownikow. >>> taaa za marne 3000PLN to jasne że brakuje bo to hooj nie kasa, jakieś ochłapy na waciki

Gość gość
gość dziś w stanach umowy mają tylko ludzie na najwyższych stołkach, reszta pracuje tz. "at will" i mogą cie wyj/wbać kiedy chcą i bez powodu, ty też się możesz zwolnić kiedy chcesz ale wtedy nie dostajesz unemployment

Gość gość
I ja właśnie chcę żeby w PL było tak jak w Stanach. Kopnięcie w doopę pracownika na żądanie. Np za to, że się krzywo poparzył na szefa. Wtedy nabierzecie szacunku do pracy i do pracodawcy bez którego zdechniecie z głodu wraz z waszym potomstwem. I cieszy mnie to, że PL jest na właściwym torze do osiągnięcia tego celu. Bo komuna się skończyła i nigdy nie wróci.

Gość gość
Zgadzam się. Tak właśnie ma być. Bunt to mogliście sobie robić za Solidarności a dzisiaj morda w kubeł i za/pier/da/lać za bezdurno!