Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MałaSarciaCute21

Czy nadaję się na studia?

Polecane posty

Gość MałaSarciaCute21

Niby każdy się nadaję, ale to nie takie proste. Ja jestem niepełnosprawna fizycznie od szóstego roku życia. Poruszam się o kuli, mam tez lekki niedowład rąk, ale nie ma z tym tragedii, bo rękoma zrobię wszystko tyle, że wolniej. Mam 21 lat, ale dopiero w tym roku odważyłam się zdać maturę, spontanicznie złożyłam papiery na dziennikarstwo w moim mieście, a potem okazało się, że zdałam maturę i dostałam się na te studia... Dopiero wtedy zaczęłam myśleć o tym jak sobie poradzę... Ja nigdy nie uczyłam się z ludźmi! od zawsze miałam nauczanie indywidualne, nie mam znajomych, nie umiem gadać z ludźmi, nie zwracam uwagi na swój ubiór, ubieram się zazwyczaj w wygodne dresy, uwielbiam zbierać lalki porcelanowe, stare lampy, i rehabilitować się, ale wątpię że będę mogła z kimś o tym pogadać. No i czy wykładowcy/nauczyciele nie będą źli gdy będę się spóźniała na zajęcia? W końcu wolniej chodzę, oraz wolniej piszę.... Nie pomyślałam nawet o transporcie. W relacjach międzyludzkich jestem kiepska, jeśli gdzieś wychodzę to tylko z mamą albo starszą siostrą. Iść na te studia? A jeśli iść to czy to nie wstyd że mieszkam nadal z mamą? I czy będę miała czas na rehabilitację? Ostatnio bardzo poszłam do przodu jeśli chodzi o funkcjonalność i nie chcę tego zmarnować.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować