Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczke... arch. 1

Polecane posty

Gość gość
A juz miałem sobie powiesić tabliczkę na drzwiach "ja tu byłem" :P

Jak podaje TVN 24, tablica upamiętniająca udział braci Kaczyńskich w strajku w Stoczni Gdańskiej w 1988 roku nie zostanie odsłonięta 31 sierpnia. Przyczyną jest brak zgody Jarosława Kaczyńskiego. x Na 31 sierpnia w Stoczni Gdańskiej planowane są obchody związane z 30. rocznicą strajków robotniczych 1988 roku. Planowano wtedy odsłonić tablicę upamiętniającą udział w nich Lecha i Jarosława Kaczyńskiego. x x :D:D:D

Gość gość
Zachodnie media o Polsce rządzonej przez PiS: Kraj niedemokratyczny, na wylocie z UE "Kraj, w którym demokracja jest już martwa", "Oportuniści i kolesie w Sądzie Najwyższym", "Skręt w kierunku autokracji", "Rządy w stylu komunistów" - zagraniczne media krytycznie komentują przejęcie przez PiS kontroli nad sądami x PiS zrealizował swoje hasło "Polska w ruinie" Gratulacje :(:(:(:(:(:(

Gość gość
Bruno Shatyn dziś Niezłe... X :-D

Gość szczyl
gość dziś Zachodnie media o Polsce rządzonej przez PiS: x Polska w UE stała się problemem :(

Rząd Zjednoczonej Prawicy jest gwarancją, że polexitu nie będzie - zapewnił w środę wicepremier Jarosław Gowin. Jak jednak ocenił, UE powinna być wspólnotą niepodległych państwa, a nie superpaństwem. Jego zdaniem obóz rządzący jest obrońcą "prawdziwej integracji". x x A ten coraz bardziej brnie w durnote...

Robert Winnicki w ostrych słowach wypowiedział się o polityku PiS Dominiku Tarczyńskim. "Jest notorycznym, bezczelnym i świadomym tego co robi – kłamcą" – napisał prezes Ruchu Narodowego na Twitterze. Skąd takie mocne słowa? x Winnickiego oburzyła postawa Tarczyńskiego dotycząca imigrantów w Polsce. Poseł narodowców zarzuca politykowi PiS hipokryzję i manipulację w tym temacie. /dorzeczy.pl/

Gość Zuzanna Amelia  æ
Bruno Shatyn dziś Chyba Ci się jednak tylko wydaje. To co zrobił Gorbaczow było wynikiem tego co się stało w Polsce. X X X X Proponowalabym jednak jak najszybszy powrot na Ziemie. Strajk w Gdansku i pozniejsze wydarzenia skonczyly sie stanem wojennym a nie obaleniem komunizmu. Popatrzmy na daty. Strajk w stoczni w Gdansku - sierpien 1980 Stan wojenny w Polsce wprowadzony 13 grudnia 1981 , zawieszony 31 grudnia 1982 , zniesiony 22 lipca 1983 Michail Gorbaczow objal wladze 11 marca 1985 /4 godziny po ogłoszeniu śmierci Czernienki/ Mur Berlinski padl oficjalnie 9 listopada 1989 Pokojowa Nagroda Nobla dla Gorbaczowa - rok 1990. Mysle , ze te daty mowia same za siebie. https://www.youtube.com/watch?v=YS6Jfe4JaM0

Gość Zuzanna Amelia  æ
gość dziś Wydarzenia w naszym kraju w 1989 r. przyczyniły się do upadku systemu komunistycznego w krajach bloku wschodniego to też fakt. X X X X Jakie konkretnie "wydarzenia w naszym kraju w 1989 r" masz na mysli ?

Gość Zuzanna Amelia  æ
Bruno Shatyn dziś To nie był owczy pęd. Chodziło o wyzwolenie się spod wpływów Rosji i zagwarantowanie trwania tej niezależności. X X X X Chodzilo o kase. I dla panstwa i dla przecietnego obywatela , ktory dostawal szanse na nieosiagalny wczesniej pulap zarobkow. https://www.youtube.com/watch?v=_EX0fdbiFgM

Zuzanna Amelia æ dziś Bruno Shatyn dziś Chyba Ci się jednak tylko wydaje. To co zrobił Gorbaczow było wynikiem tego co się stało w Polsce. X X X X Proponowalabym jednak jak najszybszy powrot na Ziemie. Strajk w Gdansku i pozniejsze wydarzenia skonczyly sie stanem wojennym a nie obaleniem komunizmu... x x x :D Wydarzenia tego typu mają swoje czasowe konsekwencje. 1980 to pierwszy wyłom w komuszym murze. Opanowany cześciowo przez Jarizelskiego ale nie do końca. Nacisk USA, szczególnie przez "gwiezdne wojny" doprowadził do tego, że ZSRR padł gospodarczo... Ferment posiany przez "polski sierpień" znowu "zakwitł"... Ja to po prostu przeżyłem a więc moja wiedza nie jest książkowa a w polityce, w tzw podziemiu działałem od 1976 roku czyli nie byłem biernym "ogladaczem" wydarzeń.

Zuzanna Amelia æ dziś Bruno Shatyn dziś To nie był owczy pęd. Chodziło o wyzwolenie się spod wpływów Rosji i zagwarantowanie trwania tej niezależności. X X X X Chodzilo o kase. I dla panstwa i dla przecietnego obywatela , ktory dostawal szanse na nieosiagalny wczesniej pulap zarobkow. x x x Nie. Nie chodziło o kase. Chodziło o szeroko pojęta wolność i gwarancje tej wolności.

Gość Zuzanna Amelia  æ
Bruno Shatyn dziś Wydarzenia tego typu mają swoje czasowe konsekwencje. 1980 to pierwszy wyłom w komuszym murze. Opanowany cześciowo przez Jarizelskiego ale nie do końca. Nacisk USA, szczególnie przez "gwiezdne wojny" doprowadził do tego, że ZSRR padł gospodarczo... Ferment posiany przez "polski sierpień" znowu "zakwitł"... X X X X Nie pierwszy. Ani nie pierwszy w Polsce ani w bloku wschodnim. Budapest 1956 , Praha 1968 , Z krajowych Poznan 1956 , Gdansk 1970 Gdyby nie pojawil sie Gorbaczow to rok 1980 ze swoim strajkiem zakonczylby sie dokladnie tak samo. I o jakim nacisku USA mowisz ? USA nigdy nie pierdnelo w polskiej sprawie. Tak samo jak nie zrobili nic ani dla Wegrow ani dla Czechow ani teraz dla Ukrainy. Nic konkretnego. Pokrzyczeli troche i na tym sie skonczylo. Powtorze jeszcze raz - To , ze jakiekolwiek zmiany w Polsce staly sie mozliwe historia zawdziecza Gorbaczowowi i jego zmianom u siebie. Poza tym mam swoja wlasna teorie na temat tych "zrywow" ale o tym pogadamy przy innej okazji.

Gość Zuzanna Amelia  æ
Bruno Shatyn dziś Nie. Nie chodziło o kase. Chodziło o szeroko pojęta wolność i gwarancje tej wolności. X X X X Wolnosc ociekajaca twardymi walutami i lukratywnymi zarobkami. O zbijaniu fortun na wyprzedazy majatku narodowego nie wspominajac.

Nie pierwszy. Ani nie pierwszy w Polsce ani w bloku wschodnim. Budapest 1956 , Praha 1968 , Z krajowych Poznan 1956 , Gdansk 1970 Gdyby nie pojawil sie Gorbaczow to rok 1980 ze swoim strajkiem zakonczylby sie dokladnie tak samo. I o jakim nacisku USA mowisz ? USA nigdy nie pierdnelo w polskiej sprawie. x x Jeszcze był Radom 1976 ale nie o to chodzi. To pierwsze od Gdańska 1970 tak masowe wystąpienie "klasy robotniczej" . A o jakim nacisku mówię to już wczesniej napisałem. To tzw "gwiezdne wojny". Ale wybacz nie chce mi się tłumaczyć co i jak, skoro nie wiesz.

Zuzanna Amelia æ dziś Bruno Shatyn dziś Nie. Nie chodziło o kase. Chodziło o szeroko pojęta wolność i gwarancje tej wolności. X X X X Wolnosc ociekajaca twardymi walutami i lukratywnymi zarobkami. O zbijaniu fortun na wyprzedazy majatku narodowego nie wspominajac. x x "Majątku narodowego"? A co to takiego? Mówisz o starych fabrykach z jeszcze starszymi technologiami? Wolność nie oceka żadnymi walutami. Skoro nie żyłaś w tamtych czasach to raczej nie zrozumiesz o czym mówie.

Gość Zuzanna Amelia  æ
Na te "stare fabryki z jeszcze starszymi technologiami" najwyrazniej znalazlo sie wielu nabywcow. Polska dostala strumien kasy formalnie , nieformalnie i prywatnie dla tych co pojechali po "Zlote Runo" I moze jednak wytlumacz o jakich "gwiezdnych wojnach" mowisz

Gość Zuzanna Amelia  æ
Wiesz , podoba mi sie tu u Ciebie. Chyba bede tu czesciej zagladac. Nareszcie mam przeciwnika do dyskusji.

Zuzanna Amelia æ dziś Na te "stare fabryki z jeszcze starszymi technologiami" najwyrazniej znalazlo sie wielu nabywcow. Polska dostala strumien kasy formalnie , nieformalnie i prywatnie dla tych co pojechali po "Zlote Runo" I moze jednak wytlumacz o jakich "gwiezdnych wojnach" mowisz x x Znalazły jako tereny czy ewentualnie mury do wprowadzenia "nowego" do Polski. A "gwiezdne wojny"? To wprowadzona przez Reagana technologia umożliwiająca wojnę w kosmosie. Kosztowało to górę pieniędzy i tej "góry" ZSRR już nie był w stanie przeskoczyć. Np niezbędne do tego promy kosmiczne. Radziecki Buran do tej pory gnije gdzies w muzeum i ani razu nie poleciał z załogą w kosmos. Po prostu i najprościej mówiąc Reagan wykończył ZSRR finansowo i gospodarczo.

Zuzanna Amelia æ dziś Wiesz , podoba mi sie tu u Ciebie. Chyba bede tu czesciej zagladac. Nareszcie mam przeciwnika do dyskusji. x x Zapraszam. Rozmawiam z każdą osobą zachowująca się kulturalnie, bez względu na to jakie ma poglądy polityczne i w co wierzy.

Gość Zuzanna Amelia  æ
Bruno Shatyn dziś Znalazły jako tereny czy ewentualnie mury do wprowadzenia "nowego" do Polski. X X X X Powiedzialabym , ze raczej znalazly rynki zbytu dla wlasnych produktow i to co sie powszechnie okresla mianem neokolonizacja. Wykup wszystkiego co moglo przyniesc zysk i pozwolic na rozwoj wlasnych korporacji. Innymi slowy wszystko to co Polska znacjonalizowala po II wojnie poszlo znowu w obce rece. X X X X A "gwiezdne wojny"? /.../ Po prostu i najprościej mówiąc Reagan wykończył ZSRR finansowo i gospodarczo. X X X X Ja bym powiedziala , ze ZSRR wykonczyl sam system. Po prostu ten system byl taki , ze z czasem zjadal sam siebie. Ale zeby do tego dojsc trzeba bylo ten system najpierw wyprobowac. Cene znamy. https://www.youtube.com/watch?v=EODgeIigxlQ

Gość Zuzanna Amelia  æ
Cholera zjadlo mi post. A nie chce mi sie pisac drugi raz. Kolorowych.

Gość gość
Zuzanna Amelia æ wczoraj Jakie konkretnie "wydarzenia w naszym kraju w 1989 r" masz na mysli ? x Pierwsze wolne wybory - to wtedy była iskierka nadziei w naszej szarym kraju

Gość gość
Pierwsze wolne wybory - to wtedy była iskierka nadziei w naszej szarym kraju x No i przyszedł Kaczor i ... mamy PRL-bis

Gość gość
Po 2-ch latach rządów PiSu Polacy powiedzieli PiSowcom NIE. Teraz od 3 lat PiS znowu rządzi i tak pazernej, korupcyjnej, złodziejskiej oraz nepotycznej władzy w Polsce nie bylo nawet w czasach PRLu i po '89 roku. Oczy i uszy puchną od tego co wyprawiają pisowscy cwaniacy pod przykrywką programów socjalnych. Rozdają ludziom ochłapy, a sami zgarniają dla siebie śmietankę. To władza, ktora ma cechy układu mafijnego

Wyszkowski: "Solidarność zyskała światową sympatię w dużym stopniu dzięki działalności takich ludzi jak bracia Kaczyńscy" x x :D:D:D Wieksza ilość bzdur wyłaniających się z wyszkowskiego tutaj: https://is.gd/PUF4MZ