Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krzywe nóżki u 15 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Syn zaczął chodzić w wieku 9 miesięcy . Ma krzywe nóżki takie piłkarskie. Zapisałam go do poradni preluksacyjnej tam gdzie chodzilismy z biodrami po urodzeniu ale wtedy lelarz nie mial zadnych zastrzezen. Czy wasze dzieci tez mialy takie nóżki ? Do jakiego czasu sie wyprostowaly

Gość gość
To normalne.

Gość gość
www.siepomaga.pl/ ratujemyamelke Jeżeli Amelka nie uzbiera pieniędzy na operację konieczna będzie amputacja obu nozek, pomóżcie Trzeba usunąć spację

Gość gość
czy to chodzi o koslawe kolana? podobno do 2 roku zycia ta wada moze zniknac

Gość gość
Tak chodzi jak kaczorek ,ma taką dużą szpare między nogami.

Gość gość
Widuje się sporo takich nóżek u dzieci, a u dorosłych już tak często nie, więc pewnie to się koryguje po jakimś czasie :)

Gość gość
Do lekarza i to biegiem. Nie zaniedbaj tego. Ja jestem dziewczyną z krzywymi nogami. Tragedia na całe życie.

Gość gość
Może w przyszłości juz tak nie będzie miał, ale na wszelki wypadek warto chodzic od czasu do czasu do lekarza. https://cutt.ly/tescY

Gość gość
Jak chodziłam z synem na rehabilitację to tam było dużo takich dzieci, około 2letnich z wadami chodzenia, krzywki nogami, koślawymi stopami itp. Niemal wszystkie te dzieci bardzo wcześnie zaczęły chodzic, przed roczkiem. Nie raczkowały. Fizjoterapeutka mówiła, że często tak jest u dzieci, które wcześnie zaczynają chodzić, jako małe niemowląt szybko są pionizowane, wkłada się je do chodzików, ustawia przy pchaczach, nosi pod ramionami tak, aby poruszały nogami do chodzenia itp itd. i to są potem efekty tego.

Gość gość
Synek raczkował od 7 miesiąca . Nie mialam dla niego ani pchacza ani chodzika bo czytałam ze sa szkodliwe i lekarze odradzają wsadzanie. Najpierw zaczal chodzic przy meblach kanapie i sam ruszył dokladnie gdy mial 9 miesiąc. Wiem ze to.wczesnie ale nie zmuszalam go w zaden sposob.

Gość gość
Jak z lenistwa dzieciak dostaje między nogi taką pieluchę szeroką i grubą że większość chodzi jak przetrącona to co się dziwicie że później nogi krzywe że pies z budą może między nimi przelecieć. Przy pieluchach tetrowych rzadko kiedy były problemy z bioderkami czy kaczym chodem a teraz co drugie stawia nogi tak do środka że wygląda jak nieudolny platfus. Autorka choć na tyle bystra że w porę zauważyła bo większość taka zakochana, zapatrzona że nie widzi jak dzieci kalecznie chodzą i jak stawiają stopy. Masakra a później płacz jak pojawiają się problemy z kręgosłupem, kolanami czy biodrami.