Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do osób znających się na komponowaniu dietetycznych jadłospisów

Polecane posty

Gość gość

Od dwóch tygodni jestem na tzw "swojej" diecie tzn staram się jeść zdrowo, 5 małych posiłków, po południu podwieczorek i kolacja bez węglowodanów i te wszystkie inne zasady , które wszyscy znają, pochwalę się ubyło 2,7 kg przez 2 tyg, bez żadnego sportu bo upał nie pozwalał. Niestety od trzech dni waga ani drgnie mimo, że jem tak samo a może i mniej bo chyba żołądek się skurczył i nie czuję głodu. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Niestety urlop się skończył i wróciłam do pracy co wiąże się z brakiem czasu na wymyślanie jadłospisu, muszę mieć jakiś gotowy plan. I tu pojawia się mój dylemat. otóż mam gotową dietę na 1500 kcal ale widzę że posiłki są tam inaczej skomponowane zwłaszcza właśnie podwieczorek i kolacja , często występuje chleb lub inne węglowodany czego do tej pory unikałam. czy ma to jakiekolwiek znaczenie w odchudzaniu? czy liczy się przede wszystkim kaloryczność i nie ważne jak te posiłki będą wyglądać /oczywiście cały czas mam na myśli zdrowe jedzenie/ . przy 1500 kcal dziennie powinnam chudnąć ok 1 kg tygodniowo co by mnie zadowalało ale bardzo obawiam się tych węgli pod koniec dnia. Nie bardzo mogę sobie zamienić np podwieczorek z drugim śniadaniem bo ono najczęściej składa się z owoców, które podobno znowu najlepiej jeść do południa. Jeśli ktoś zna się na takim zagadnieniu proszę o wypowiedz, oczywiście nie mówimy tu o jakiejś skrajności typu zjadanie 1500 kcal np w czekoladzie ale 1500 kcal w zbilansowanej diecie. Dodam , że dieta którą mam jest rozpisana prze dietetyka /dawno temu dla koleżanki/ ale mimo wszystko chciałabym jeszcze zaciągnąć waszej rady

Gość gość
pochwalę się ubyło 2,7 kg przez 2 tyg, bez żadnego sportu bo upał nie pozwalał. Niestety od trzech dni waga ani drgnie mimo, że jem tak samo a może i mniej bo chyba żołądek się skurczył i nie czuję głodu. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. x Narażasz się na sflaczałe ciało. Aktywność przy odchudzaniu przede wszystkim. Nie głodź się, objętościowo jedz tyle samo, ale o niższej kaloryczności. Węglowodany na wieczór nie czynią złego, istotna jest dobowa poda kalorii. Poza tym, odchudzanie nie polega na utracie wagi stricte, tylko pozbyciu się tłuszczu i objętości ciała. Mięśnie, które powinnaś jednocześnie zbudować, by mieć zgrabną sylwetkę, ważą więcej, niż tłuszcz. Możesz być szczuplejsza i ważyć więcej, niż teraz. Powodzenia.

Gość gość Karilona M
U mnie dieta nie stanowiła aż takiego problemu, uwaząłam na liczbe kalorii i by dziennie było 5 posiłków. Ważniejsze u mnie było zastosowanie Foreverslim

A ja tam oddałam się w ręce profesjonalisty. Norbert Kowalik tak mi ułożył dietę i plan ćwiczeń, że po prostu jestem zachwycona. Jadłospis dostępny, a nie jakieś cuda na kiju, tanie produkty, szybkie, łatwe przepisy + ćwiczenia, które dają energię. Jestem zachwycona. Sama w życiu bym tak tego nie poukładała.