Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobilam nie tak? Mojemu dziecku cos dolega czy po prostu je rozpuscilam...

Polecane posty

Gość gość

Moj syncio ma prawie 11 miesiecy i bardzo czesto placze, jeczy. Biore go wtedy na rece, daje piers, uspokaja sie, odstawiam a ten znow.... spie z nim w nocy, czesto w nocy domaga sie piersi, jak ma ja w buzi spi ladnie, gorzej jak mu zabiore....troche bledne kolo, najlepiej jest jak jestem zawsze w poblizu, jak maz go bierze, to ten zaczyna wycie i znowu raczki, piers, masakra....

Gość gość
Jest może nadwrażliwe. Jak z jego rozwojem ruchowym? Raczkuje?

Gość gość
Zepsułas dziecko teraz będziesz się męczyć... Co ty jesteś dojna krowa? Oducz go tego.

Gość gość
Traktuje pierś jak smoczek. Uspokaja się przy nim. No trochę go rozpuscilas.

Gość gość
Co to znaczy nadwrazliwy? Ruchowo jest do przodu, raczkuje od 7, siedzi od 8 i ma juz za soba pierwsze kroczi. Jednak potrafi polozyc sie na ziemi jak zaba i patrzec na mnie zalosnie, czekajsc az go wezme...

Gość gość
Musisz trochę z piersią zestopowac, to nie wyjście na każde marudzenie. Ja tak robiłam do 2 miesięca, mam wcześniaka i tylko pierś uspokajala i kangurowanie, ale Twój już duży. Spróbuj pomału wyjść z tego nawyku i uczyć go radzenia sobie z emocjami bez piersi. Może wystarczy przytulić, pogłaskać. Moja teściowa synowi zawsze na płacz dawała butlę i tak go uwarunkowala, że jak się denerwuje to wokół lodówki tańczy :-)

Gość gość
To jest normalne zachowanie, mój też miał takie okresy że ciągle płakał marudził i chciał byc tylko na rekach. Nie sugeruj się tym ze jest coś nie tak, po prostu macierzyństwo to nie bułka z masłem

Gość gość
kobieto zrobiłaś z siebie smoczek-niewolnice!! 11 miesieczniaka mozesz spokojnie odstawic od piersi, co Ty z siebie zrobiłas. istniejesz jako kobieta czy tylko 24 na dobe dziecko?? chyba bym oszalała tak non stop przy cycku w dodatku z tak duzym dzieckiem. Rozpsciłas go bardzo

Gość gość
A karmisz go tylko cycem ? 11 mieczne dziecko moze sie nie najadać

Gość gość
Nie, je juz wiekszosc rzeczy. Ten cyc to taki uspokajacz, taka popitka, mam problem z podawaniem mu napoi, bo nie toleruej, niekapkow,bidonikow, wiec cyc jest czesto:-( od kilku dni podaje mu napije w kubeczku doidy.

Gość gość
Też tak mam, a dziecko moje ma już 15 miesięcy. Wyrosną z tego :)