Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy też czujecie się fajnie, że idzie wczesna jesień? Takie podniecenie jakby

Polecane posty

Gość gość

Wszystko super, obloczki na niebie, upały są ok ale już za długo i zmęczona byłam, uwielbiam złotą jesień albo taką gdy są jeszcze niektóre drzewa zielone, a niektóre kolorowe. Ten chlodniejszy nieco wiatr, ale jeszcze nie zimny. Super! Zaczyna sie szkoła, ludzie z urlopów wracaja. I tylko chciałoby się gdzieś wrócić, ale jestem na wychowawczym, synek nie ma jeszcze gotowości przedszkolnej wg nas, dopiero ma dwa latka, na nianie źle reaguje a już 3 wypróbowalam... I tak chciałoby sie wrócić do szkoły, pracy... ja w ogóle nie wiem gdzie ja wrócę, bo ja nie wiem co mogłabym robić. uczyć w szkole nie chcę, a to mi sugeruje moje wykształcenie.

Gość gość
Przestań zamulać

Gość gość
Też uwielbiam taką porę. Napawa mnie optymizmem. W tym roku wyjątkowo intensywnie. Nie mogę doczekać się tych chłodniejszych, słonecznych wieczorów z jesiennym krajobrazem w tle❤️

Gość gość
Kocham jesień, to moja ulubiona pora roku, nawet ta deszczowa, siadam w fotelu przy kominku z książką i delektuje się odglosami spadających kropel deszczu i szumem większego wiatru. Uwielbiam.

Gość gość
Tak aż se musze zaprać

Gość gość
Jasne.... szaro buro i ponuro. Grube płaszcze na garbie, plucha żyć nie umierać. Wam baby zawsze będzie zle, zima będziecie czekać na lato, latem na jesień. Nigdy wam się nie dogodzi i będziecie wieznie niezadowolone

Gość gość
Słuchajcie, a może to jest dziwne, ze wolimy jesień od lata? Może to znaczy, że mamy jakąś melancholijną naturę? Ja mam. Ja w ogóle mam tak, że to lato, słońce, rozesmiani ludzie, dzialają na mnie jakoś negatywnie...irytują mnie. Oj, jesienna aura zdecydowanie najmocniej współgra z moją naturą. Trochę mroczną, wycofaną, refleksyjną, melanchololijną. Ja lubię zamulac.

Gość gość
15:32 slepy jesteś? Piszę wyraźnie że chodzi mi o ZŁOTĄ jesień, czytaj: w miarę słoneczną, w miarę ciepłą, a nie szarą, burą i ponurą. Choć w sumie wszystko lepsze od upału i mrówek na ulicach.

Gość gość
gość dziś Jedyną niezadowoloną tu osobą jesteś ty. Narzekasz, że ktoś lubi jesień. Masakra :-(

Gość gość
Oczywiscie bo każda jesień jest piękna i złota Hahaha.a ja wiem czemu lubicie jesień. Bo i tak nie musicie z domu d**y ruszać bo nie pracujecie wiec jest wam wsio jedno ze o 8 rano jest ciemno jak w tyłku. Poza tym nie musicie pokazywać ciała, denerwują was wysportowane sylwetki, lepiej wam pod długim płaszczem ukryć fałdy. No i macie rozgrzeszenie żeby się nie ruszać z kanapy bo przecież jesień jest od tego żeby trzymać dupsko pod kocem i popijać smakowe herbatki

Gość gość
15:40 Zaskoczę cię, ale ja jesienią nadal długo spaceruję z synem :) Chętnie odsłaniam latem ciało, nic mnie nie denerwuje bo jestem szczupłą osoba :) A ty jak, sfrustrowana babo?

Gość gość
Chyba zwariowalas!!! W Polsce njapeikniejsze jest lato a reszta to koszmar. nA jesien zomno w zimie mroz na wiosne tez zimno i plucha. LATO tylko lato. Najchetniej wyemigrowalabym do cieplych krajow... ale nie mam jak. Nienawidze pogody w pl.

Gość gość
Ja lubię jesień tylko jak nie pracuje . Jak chodzę do pracy to nie lubię .

Gość gość
Nie. Ponieważ szkoda mi, że lato się już kończy, a zbliża się zima. Nienawidzę jak jest w jesieni buro i pada, a w zimie zimna nienawidzę.

Gość gość
Nie, nienawidze wrzesnia bo konczy sie lato i w perpsektywie jeszcze jesień a potem zima. Wrzesień byl dla mnie zawsze najpaskudniejszym miesiacem a zaraz po nim październik.

Gość gość
Ja uwielbiam. Wczesna jesień i wiosna to moje ulubione pory roku. Najmniej lubię lato, bo źle znoszę upały. W tym roku jedziemy z mężem na przełomie października i listopada do Japonii podziwiać tamtejszą jesień i czerwone klony :-)

Gość gość
Zlota polska jesień to juz od dawna jest urban legend. Ktos slyszal ale od wiekow nie widzial. Zrobi sie chłodno, szybko dzien konczy i jebnie deszczem. Ale fajnie, rzeczywiście...

Gość gość
Żadne legend. Już w zeszłym roku było co najmniej 2 tygodnie gdzie były piękne złote liście i słoneczne dni

Gość gość
2 tygodnie..... nie osmieszaj sie.

Gość gość
Polska złota jesień to mit. W ubiegłym roku nie było jej ani przez tydzień. Ja lubię jesienne klimaty, ale nie za długo. Wolę lato, bo pozwala mi oderwać się od problemów, które właśnie w takie ponure i szare dni się nasilają. Może to dobre dla kogoś, kto ma spokój w duszy...

Gość gość
Ja lubię jesień. Wrzesień i październik to moje ulubione miesiące. Zawsze wtedy biorę urlop i gdzieś jedziemy w Polskę.

Gość gość
Ja czuję smutek, bo będzie coraz ciemniej i coraz zimniej, z każdym dniem gorzej :(

Gość gość
Moje wykształcenie też sugeruje, że powinnam uczyć w szkole, nigdy tego nie robiłam (poza praktykami na studiach i to właśnie mi pokazało, że nie chce tego robić nigdy), poszłam do biura, w jedną konkretną działkę, rozwijałam się w niej i obecnie w wieku 32 lat mam takie doświadczenie w tym co robię (związane z administracją), że nie muszę się o nic obawiać :) zarabiam dobrze (nie ma kokosow, ale pensja sporo wyższa niż u mojej mamy nauczycielki po 30 kilku latach pracy w zawodzie nauczyciela i wszystkich możliwych awansach zawodowych i studiach podyplomowych). Jak na duże miasto moja pensja jest poprawna, jak na małe - wysoka. Aby hyc nauczycielem trzeba mieć powołanie, inaczej można się tylko sfrustrowac. Jak Twoje dziecko pójdzie w końcu do przedszkola spróbowałabym pracy w biurze :) chyba, że wolisz swoją działalność, to co innego, ja się do tego nie nadaje, za słaba jestem na taką odpowiedzialność :)

Gość gość
Ok, praca w biurze, ale kto mnie przyjmie ;) i na jakie stanowisko.

Gość gość
u mnie w zeszlym roku byla piekna zlota jesien. uwielbiam te pore roku, tak jak i wczesna wiosne , ktora praktycznie od razu staje sie latem:(

Gość gość
Też tak mam, a najbardziej nie znoszę jak się szybko robi z wiosny lato. W tym roku w ogóle była jakaś wiosna, b***hes please, może 3 dni trwala, w Warszawie przeszło plynnie od 3 dni zimy do upału od razu

Gość gość
Nienawidzę jesieni i zimy. Jak można lubić to że nie ma słońca, za to łeb chce urwac albo deszcz leje od rana do wieczora? Już nie wspomnę o porannym skrobaniu szyb... Już się przygotowuję psychicznie na pół roku depresji :(

Gość gość
gość dziś Każda pora roku ma swoje wady i zalety. Jeśli chcesz mieć depresję to Twoja sprawa.

Gość gość
autorko a kiedy ostatnio pracowalas?

Gość gość
Wy nie czujecie podniety z uwagi na jesień tylko na zmiane sama w sobie, cos nowego. Tak jak wiosna czeka sie na lato a zima na wiosne. A jesień to jest najpaskudniejsza pora roku. Dziękuję za uwagę.