Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wózek dla dziecka za 5 tys to naprawdę taki luksus? Marta Kaczyńska

Polecane posty

Gość gość

Widziałam artykuł i zdjęcia ze spaceru Marty Kaczyńskiej z 3 dzieckiem, które niedawno przyszło na świat. Napisano, że Marta Kaczyńska kupiła dziecku luksusowy, ekskluzywny wózek za 5 tys. Wózek za 5 tys może być tak wielkim luksusem, na którego nie stać przeciętnego Kowalskiego?

Gość gość
Oderwana jesteś od rzeczywistości?

Gość gość
70% Polaków zarabia mniej niż 4000zl no to sobie sama uświadom.

Gość gość
Na coś, co ma służyć przez 3 lata codziennie, te 5 tys. to nie jest tak dużo.

Gość gość
Generalnie wózki są drogie. Szczególnie takie 3 w 1

Gość gość
Mam 30 lat nie pamiętam jaki wózek miałem czy apple czy nike czy inny więc nie warto przepłacać.

Gość gość
Jakby Polak kupował tyle na ile to faktycznie stać to wózek za 5 tyś to luksus. Ale my Polacy mamy tendencje to kupowania rzeczy ponad stan. Jak ktoś zarabia 20tys na miesiąc to ok. Ale jeśli ludzie muszą pół miesiąca a nie daj boże cały pracować na głupi wózek???? To jest to głupota...

Gość gość
dziś - Jak ktoś planuje ciążę, to spokojnie odłoży nawet po 1,5 tys. miesięcznie i za 4 miesiące będzie dobry wózek.

Gość gość
dziś dziś - Jak ktoś planuje ciążę, to spokojnie odłoży nawet po 1,5 tys. miesięcznie i za 4 miesiące będzie dobry wózek. X Ale po co??? Nie lepiej 4350 dziecku wrzucić na giełdę po 18 latach będzie mieszkanie a tak co dziecku powiesz sorry miałaś ładny wózek? :D

Gość gość
Ta i rozleci się na drodze. Mnie się wózek drogi złożył nagle z dzieckiem w środku.

Gość gość
No widzisz więc nie warto przepłacać jak ma się złożyć to i tak się zlozy. Dziecku coś się stało?

Gość gość
Upadło na głowę. To byłam ja. Żartuję ale też wylecialam mając rok i do dziś pamiętam.

Gość gość
lepiej 4350 dziecku wrzucić na giełdę po 18 latach będzie mieszkanie x Ta.

Gość gość
Mi bardzo podobal sie bugaboo ale kupilam taco za 1250zl. Szkoda mi bylo kasy. Po 3 latach wypralam, wymienilam kola i wozek jak nowy.

Gość gość
Ja zarabiam 1700 zł wiec dla mnie to jest drogi wózek.

Gość gość
ale wujo jej załatwił, że własnie biedota pracująca daje jej 500+, 300+ i teraz jeszcze 1000+, także dostaje za darmo kupę szmalu od głupiej pracującej biedoty i szpanuje

Gość gość
Ja kupiłam wózek za 2 tysiące. Sprzedałam go później za tysiąc. Także cześć pieniędzy się zwróci

Gość gość
Ludzie są dziwni. Ona ma miliony na koncie to naprawdę kogoś dziwi, że kupiła taki wózek? Normalnie na ulicach zwykły Kowalski wozi dziecko Quinny, a ludzie jej żałują, czy co?

Gość gość
A Wam się wydaje, że ona w ogóle kupiła ten wózek? Tacy jak oni takie rzeczy dostają i firmują swoim nazwiskiem a nie kupują :D

Gość gość
Dokladnie, raczej oni tego wózka nie kupili :D A odnośnie tych co kupują ;). To dla mnie tak samo dziwne i niezrozumiałe jest kupowanie używanego wózka za 300 zł dla pierwszego dziecko, kiedy ludzi stać spokojnie na nowy i to niezły (miałam taki przypadek w rodzinie i przykro by na to patrzeć, bo wózek był zwyczajnie niefunkcjonalny). Jak i dziwne jest zapożyczanie się na drogi wózek, albo jakieś składki w rodzinie kiedy można bez napinania się kupić tańszy i też sensowny wózek.

Gość gość
Quinny to wiocha, poza tym jest totalnie niepraktyczny i ni ewart swojej ceny. A teraz do sedna sprawy. Dla Kaczynskiej wozek za 5 tys zl to jak pslunac pewnie, dla wiekszosci Polakow spory wydatek, bo zarabiaja mniej niz ten wózek kosztuje, a jak ktos wydaje na wozek dzieciecy wiecej niz ma wypłaty, to dla mnie jest prózny i po prostu smieszny. Po drugie, nawet jakbym zarabiala 50tyś miesiecznie to i tak bym go nie kupiła. A czemu? Bo wozek ktory spelnia podstawowe kryteria czyli: ma dobra amortyzacje, bude, kola i dodatki w ceniemozna kupic za wieleeeee mniej.

Gość gość
Macie rację prawdopodobnie jakas firma sobie zrobiła reklamę i nie dość że wózek za darmo to mo jeszcze zarobili :)