Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badani krwi wyniki i zle wyniki moczu w ciąży proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

W wynikach krwi odchylenia od norm są w tych punktach: Limfocyty % 16 ma być 20-45 Neutrofile 78 ma być 40-70 Limfocyty tyś 0.8 ma być 1.5-3.0 Natomiast mocz odchylenia Bialko - slad Nablonki płaskie- b.liczne Leukocyty 20-30 A ma być 0-5 Pasma sluzu-liczne Bakterie -liczne Dodam że miałam problem z oddaniem moczu do badania i dodawałam gi na 3 razu do pojemnika czy to właśnie namnożyło te bakterie? Co myśliCię o tych wynikach krwi i moczu?

Gość gość
A po co 3 razy oddawalas mocz ?:-o do analizy moczu potrzebna jest tylko kilka mililitrow, rozbrajaja mnie ludzie co pelne sloiki przynosza :-o fuj

Gość gość
Właśnie Za pierwszym razem oddałam parę kropli sikalam na 3 razy żeby oddać chociaż 30 ml min do badania

Gość gość
Mocz powinien byc oddany do analizy maks po uplywie dwoch godzin od pobrania, ze srodkowego strumienia. Gdziesz ty ten srodkowy strumien wylapala jak polecialo " kilka kropel"?

Gość gość
7:20 po choy odpowiadasz nie na temat? Odpowiedzialas autorce na pytanie? Nie to siedz cicho. Nienawidzę takich tępych dzid. Autorko lec do ginekologa. Moje dziecko urodzilo sie z niedroznoscia jelit i lekarz twierdzil ze to przez takie cos wlasnie

Gość gość
7;42 tepaku umyslowy, bo pierwszy strumień oddaje sie do toalety

Gość gość
dziś chlop cie rano nie przechedozyl zes taka zgryzliwa? Pamietaj, to jakimi slowami zwracasz sie do kogos , swiadczy tylko o Tobie. Idz ze zasadz ogorka, albo inna marchewke, moze Ci ulzy!!!

Gość gość
Kiedy idziesz do lekarza? Wyniki badań interpretuje lekarz bo on wie na co patrzeć gdyż trzeba wszystko analizować całościowo.

Gość gość
Za dwa tygodnie idę do lekarza

Gość gość
Co do moczu to masz jakieś problemy z oddawaniem moczu? Coś się dzieje? Może to infekcja a może zwyczajnie źle pobrana próbka i coś się namnożyło. Jeśli to pierwsze to trzeba pójść jak najszybciej do rodzinnego choćby i zacząć leczyć a jeśli drugie to warto jeszcze raz zrobić badanie.

Gość gość
jak dla mnie to infekcja ukm, nie za dwa tygodnie tylko już do lekarza

Gość gość
Oddanie kilku kropel moczu po nocy, to nie jest raczej prawidłowy stan.

Gość gość
Aha, i owszem oddawanie moczu do tego samego pojemnika z wcześniejszymi "porcjami", to nie był dobry pomysł.

Gość gość
Autorko wyszło ci białko w moczu, masz opuchnięcia i wyższe ciśnienie? Jak tam to może być stan przed rzucawkowy, a to źle. Lepiej to sprawdź i idź do lekarza.

Gość gość
wiele Ci nie doradzę ale namawiam jak reszta abyś nie czekała tych 2 tygodni z wizytą u lekarza.

Ja mam takie same wyniki,jestem w 35 TC.W ciąży normy są trochę inne,zwłaszcza krwi bo jest rozrzedzona,a białko w moczu też u ciężarnych jest normą do 30 GL/ml tak mi lekarz powiedział.Jedyne czego nie mam to bakterii w moczu.

Gość gość
Idz do lekarza, nawet prywatnie, bo najbardziej niepokojące może być to białko w moczu.

Gość gość
białko w moczu nie jest normą dla nikogo, zmień lekarza u mojego dziecka po urodzeniu było małe białko w moczu i również to zbagatelizował, bo po narodzinach może tak być niestety po kilku dniach nastąpiła sepsa, bakteria wdarła się do krwi i było jak było

Gość gość
poza tym autorka ma za dużo leukocytów i kropka

Gość gość
07:55 przyganial kociol garnkowi. Twoj cie widocznie równiez nie przedymal zes taka kasliwa.

Co do wyników krwii to bez paniki. Normy sa wypisane jak dla zdrowego czlowieka a w ciąży są calkowicie inne i mocno odchylone i nie znaczy to nic zlego. Co do moczu niepokojące jest białko ale wiele tego nie ma i moze wynikac z siusiania na raty. W ciązy moc powinno sie oddawac troszke inaczej. Na noc dosc sporo pijesz. Rano jak wstajesz to idzuesz najpierw sie umyc, potem zakladasz tampon (by bakterie z pochwy, ewentualny śluz nie zaklamaly wyniku) , pierwszy strumien idzie do toalety a do pojemnika środkowy. Jeśli mozesz to powtórz to badanie. Ale bez paniki. Infekcje a co za tym idzie bakterie i nablonki są częste w czasie ciązy, bardziej niepokojące są bialko, cukier i ketony.

Gość gość
a leukocyty skąd?

Gość gość
Proszę o interpretację wyników badań. Jestem 22 letnia kobieta od 3 lat staram się z mężem o dziecko. Homocysteina 10,85 Prolaktyna w surowicy 23,45 ng/ml AMH 6,43 ng/ml FSH 6,98 mIU/ml LH 18,32 mIU/ml Estradiol 55,47 pg/ml Andostendion 2,44 ng/ml Homocysteina 10,85 Dodam iż mam PCOS. Badaniw było wykonywane między 2 a 6 dniem okresu