Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Dieta rocznego dziecka

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Po co mam chodzic do restaurcji? nie, nie jemy u innych. x By膰 w Chorwacji, we W艂oszech, w Bangkoku, na Kubie i nie spr贸bowa膰 lokalnej kuchni...dla mnie straszne, ale co kto lubi :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
By膰 w Chorwacji, we W艂oszech, w Bangkoku, na Kubie i nie spr贸bowa膰 lokalnej kuchni...dla mnie straszne, ale co kto lubi smutas.gif x Jak kto艣 w艂asnego zdrowia nie szanuje to je steerfoody. Dla mnie to ohydne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
streetfoody*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak kto艣 w艂asnego zdrowia nie szanuje to je steerfoody. x Trollem jeste艣? Jakie streetfoody? Nie obra偶aj innych nacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Ona poza swoim Pipidowem Dolnym nawet nic w Polsce nie zwiedzi艂a :D A ju偶 widz臋, jak do cioci na urodziny czy na wesele przychodzi ze swoj膮 miska i tylko to je :D No, ale r贸偶ne s膮 zboczenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
x Trollem jeste艣? Jakie streetfoody? Nie obra偶aj innych nacji. x Bangkok, Kuba.. tam mozna tylko dostac rozwolnienia. W艂ochy czy Hiszpania nie jedz膮 tak jak moja rodzina

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Nie zesraj si臋 na sam膮 my艣l o tej Kubie :D Trol, y****y trol :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak narazie to nie ja podniecam sie tym i wyzywam kogos kto je zdrowo ;) na Kubie by艂am 12 lat temu. Nic ciekawego oprocz wirusa tam nie spotka艂am ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Nic dziwnego, skoro na co dzie艅 jesz w k贸艂ko to samo, ja艂owo i pewnie jeszcze zdezynfekowane. By艂am w Brazylii, Meksyku, Chile, Tajlandii, Afryce Po艂udniowej, 3/4 Europy nawet nie wymieniam, i nigdzie nie mia艂am 偶adnego problemu. Nie wyobra偶am sobie pojecha膰 na zagraniczne wakacje z w艂asnymi s艂oikami :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 "w kolko to samo" to jesz ty z lenistwa i przyzwyczajenia do miesa i jajecznicy ;). Moja 5 latka ma bardziej roznorodna diete niz ty w ciagu swojego zycia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 ale偶 oczywi艣cie... wymieniasz jej schabowe z mielonymi, oczywi艣cie wszystko zero soli czy jakiejkolwiek innej przyprawy, bo jeszcze sraczki dostanie, na Kubie nawet nie b臋d膮c? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
my nie jestesmy padlinozerni ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no chyba, ze ty jesz tylko padline i wymieniasz jej gatunki i rodzaje przypraw do niej. no to bardzo roznorodnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 padlina 芦rozk艂adaj膮ce si臋 cia艂o zdech艂ego zwierz臋cia禄 Nie, nie jem psuj膮cego si臋 i rozk艂adaj膮cego si臋 mi臋sa. Jemy 艣wie偶e mi臋so, ryby czy owoce morza. Ale nie dziwi臋 si臋, 偶e masz jaki艣 uraz skoro kto艣 ci kiedy艣 kaza艂 je艣膰 mi臋so zepsute. Wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Padlina to kazde truch艂o zwierzecia ;) Mam troche empatii, tobie jak widac jej brak. Jak juz pisa艂am, chcesz to stosuj domestos, a zamiast wody podawaj ocet. Mam to gdzies. tylko nie zdziw sie jak dziecko po 30 latach zejdzie na zawa艂 przed nadcisnienie. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 No w艂a艣nie bardzo bym si臋 zdziwi艂a, bo jedyna osoba, kt贸ra w moim otoczeniu zesz艂a na zawa艂 serca w m艂odym wieku (38 lat) by艂a wege od wieku nastoletniego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wege to nie weganizm, wiec dziwie sie ze nie zeszla szybciej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Nie, sk膮d... to przecie偶 skr贸t od wegetacji... :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wege - wege tarianizm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A napiszcie dziewczyny jak ze smazonym typu nalesniki, jajecznica?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj go艣膰 dzi艣 dzi艣 x 1. Powtarzasz szkodliwy mit. Przyczyn braku 艂aknienia i ma艂ego dziecka mo偶e by膰 kilka. Ka偶da wymaga konsultacji pediatry, gastroenterologa. 2. Nie u偶ywasz nic? Zi贸艂 te偶 (to r贸wnie偶 przyprawy)? Nie chodzicie do restauracji? Nie jecie u innych ludzi podczas spotka艅 towarzyskich? x A kto mowi o braku konsultacji? jesli wszystko jest ok, a dzieciak nie je to niech nie je. Nie, nie uzywam nic. ziolowa tylko herbata, ale to dla mnie, nie dla dzieciakow. Po co mam chodzic do restaurcji? nie, nie jemy u innych. nie widze problmu przyniesc cos swojego na impreze. Ty przychodzisz z pusta reka? twoj wybor X Bo偶e, jakie smutne 偶ycie ma ta pani :(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co za kretynki tu siedz膮. Znam osoby, np.babcia mojego m臋偶a, kt贸re nie jedz膮, a 偶r膮. Ma 87lat i jeszcze pali fajki i pije alko. :O Moja te艣ciowa i m贸j m膮偶 maj膮 po niej ko艅skie zdrowie, nawet nie choruj膮. Ja nie jem mi臋sa od liceum, staram si臋 zdrowo od偶ywia膰, rusza膰 i ju偶 lecz臋 si臋 na tarczyce, mam problemy hormonalne, ci艣nienie i migreny. :( Mo偶na od偶ywia膰 si臋 zdrowo i to na pewno ma jaki艣 wp艂yw na nasze zdrowie, ale moim zdaniem przede wszystkim geny. Podobny przyk艂ad m贸j ojciec ca艂e 偶ycie regularnie chodzi艂 do dentysty itd a sko艅czy艂 ze sztuczn膮 szcz臋ka. Mama po macoszemu traktowa艂a z臋by i do dzi艣 ma 艣wietne. :O Jeszcze jedna ciekawostka. Ja, osoba szczup艂a cierpi臋 te偶 na hipertr贸jglicerydemie i wystarczy, 偶e odpuszcz臋 troch臋, a wyniki mam na poziomie 800,900 :( musz臋 pilnowa膰 diety. Moja znajoma, 100 kg, 164 wzrostu, wiecznie jedz膮ca ciasta, s艂odycze ma poziom tr贸jgliceryd贸w w normie, tak samo cholesterol.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 z poprzednikiem. U mnie w domu u偶ywa艂o si臋 ko艅skich ilo艣ci soli, wszyscy mamy niskie ci艣nienie po rodzicach. Dopiero w ci膮偶y mia艂am w miar臋 normalne ci艣nienie i przesta艂am by膰 taka ospa艂a. Nie dbam zbytnio o diet臋, jem s艂odycze gdy nie chce mi si臋 gotowa膰. Mam lekk膮 niedowag臋, w domu wszyscy szczupli. Tak偶e dieta diet膮... oczywi艣cie niemowl臋ciu staram si臋 oszcz臋dza膰 soli i przypraw, natomiast cz臋sto podchodzi do mnie 偶eby go pocz臋stowac swoim jedzeniem. Nie popadajmy w paranoj臋. A wracaj膮c do tematu: Je艣li nie ma alergii na jajko mozesz podawac jajecznice. Nalesniki tez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo偶e, jakie smutne 偶ycie ma ta pani smutas.gifsmutas.gif x Ma smutne zycie bo jedzenie ni膮 nie rz膮dzi? Ja wspolczuje ludziom, dla ktorych jedzenie jest jedynym zrodlem przyjemnosci i radosci w zyciu. W 100% si臋 z ni膮 zgadzam. Moja matka te偶 tak stwierdzi艂a "aaa szczypta soli jej nie zaszkodzi" problem byl w tym, ze stu szczypta tam szczypta, a szczypta szczypcie nierowna. Dzi艣 mam 24 lata i tachykardie, nadcisnienie, przebyty stan przedzawa艂owy w wieku 21 lat i wszczepione urzadzenie chroniace przed zgonem. Kardiolog kategorycznie zabronil mi uzywac wsoli i kaza艂 przejsc na weganizm. Z ty艂ka sobie nie wytrzasn膮艂 zalece艅.. Wszyscy w rodzinie maja bardzo niskie cisnienie 90/60 Swojemu dziecku nigdy nie podam nic co moze wywo艂a膰 nadcisnienie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10.25. I niby wszystki przez troche soli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tia. Wariatka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 G艂upia jeste艣 albo zmy艣lasz. Zalecenia lekarskie w przypadku CHOROBY s膮 oczywiste, przecie偶 to normalne, 偶e trzeba usun膮膰 z diety lub ograniczy膰 to, co w przypadku danej choroby szkodzi. Nikt zdrowemu cz艂owiekowi nie zaka偶e je艣膰 orzech贸w, ale alergik nie b臋dzie m贸g艂 ich tkn膮膰, nikt zdrowemu cz艂owiekowi nie zaka偶e biega膰 ale je艣li w przypadku problemu z kolanem np. - tak. Nie oznacza to, 偶e zdrowy cz艂owiek rozwali sobie kolano biegaj膮c czy wywo艂a alergi臋 jedz膮c orzechy. A je艣li w tak m艂odym wieku faktycznie masz to, co opisujesz to sory, ale to najpewniej problem o pod艂o偶u genetycznym albo wynik wad rozwojowych naczy艅 wie艅cowych np.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 10.25. I niby wszystki przez troche soli... x A niby przez co innego jak matka nie dawa艂a mi nigdy s艂odyczy, smazonego, na nabia艂 mam alergie, sztucznych sok贸w te偶 nie dostawa艂am. Dziwnym przypadkiem moj brat juz mial inne zalecenia z zakazem soli i jest zdrowy. W rodzinie nikt nie ma problemow z sercem i krazeniem, wiec genetyka odpada..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 A s艂ysza艂a艣 o czym艣 takim jak mutacja gen贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bada艂am si臋 pod tym k膮tem. Wszystko w normie

Udost臋pnij ten post