Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ulubiona bajka Waszych pociech

Polecane posty

Gość gość

Mój syn 8 lat uwielbia "Marta mówi " codziennie ogląda od prawie dwóch lat.

Gość gość
Osiem lat i Marta mowi. :o moja cora to ogladala majac ze 3-4 lata. Potem odkryla Martina Tajemniczego,Sluzaterie, Zolwie Ninia. Miala jakies 7 lat gdy pakiet dla najmlodszych , zmienilismy na Srarsze dzieci. Od marty mamy zupe literkowa :] swego czasu to byla jedyna zupa ktora jadla.

Gość gość
4 lata.Tomek i przyjaciele i Andy i dinozaury.

Gość gość
Rok i Bing. Tak tak wiem wiem dziecko l do 2 lat nie może patrzeć na tv

Gość gość
Nie bajka, a bajki - z książki "Bajarka opowiada" i najlepiej czytane przez tatę :)

Gość gość
Marta mówi to bardzo mądra bajka. Uczy trudnych słów. Nie lubię bajek w których uczą cwaniactwa.

Mój 7-letni brat uwielbia Masze, rodzinę Rabatków, Inazumę 11, Alvina. Alvinem juz rzgam, ale całą resztę mi się z nim przyjemnie ogląda

Gość gość
Książki też lubi. Pytanie było o ulubioną bajkę.

Gość gość
Mój syn 5 letni też bardzo lubi Martę ale Maxa i Ruby również.

Gość gość
Marta mówi, świnka Peppa , i takie stworki ale nie pamiętam..syn 4'5 roku

Gość gość
Syn 4 lata: Psi Patrol, Blaze i megamaszyny, Kiva potrafi i Ptasia Akademia.

Gość gość
O Alvin mój też to lubi :)

Gość gość
dziś czyli co? Wmowilas osmiolatkowi ze marta to fajna bajka, bo wedlug ciebie jest dydaktyczna? Owszem jest , ale na poziomie 4-5 latka. Jasne lubi, bo niewielki ma wybor. Doskonale rozumiem ze nie kazde bajki sa madre, ale zabraniajac dziecku ogladac bajki dostosowane do wieku, pozbawiasz go dosc waznej czesci poznawczej swiata. Za chwile maluch dozna szoki po lekturze Pana Kleksa, bo tam przeciez jest okropna histpria szpaka Mateusza, podstepny golarz Filip i jego robot. Awantura o Basie tez z tragiczna historia.

Gość gość
21.47 lubi Martę, ponieważ bardzo kocha psy. Szczególnie kundelki takie jak Marta. O co tobie chodzi masz nerwicę?

Gość gość
Zwyczajnie jestem zaskoczona. Jest mnustwo bajek z psami. Powinnas zwrocic uwage co jeszcze lubi, bo to moga byc to jakies zaklocenia emocjonalne, co w konsekwencji moze rzutowac na cale zycie dziecka. Poczytaj o opoznieniu emocjonalnym, moze Cie cos najdzie i za wczasu wylapiesz problem. Dziecko jest teraz w bardzo trudnym wieku i bogajze do 12 rz, jest ta najbardziej znaczaca chwila w rozwoju emocji. Oczywiscie nie twierdze ze cos jest nie tak, ale mozesz zwrocic na to uwage.

Gość gość
22.08 masz jakiś problem sama ze sobą. Czepiasz się bajki, która jest dedykowana również dla starszych dzieci. Wszędzie widzisz zaburzenia? To może być nerwica, nie chce cie straszyć, ale lepiej jak to skonsultujesz z lekarzem.

Gość gość
gość dziś To, co ty nazywasz "bajką" to dla mnie jest kreskówką. Dla mnie bajki to tylko te do czytania czy do opowiadania, i słownik się z tym zgadza.

Gość gość
Bajka może być na ekranie i na papieże. Ok, źle zadalam pytanie.

Gość gość
My oglądamy tylko na papieże, jesteśmy bardzo katoliccy:)

Gość gość
Papierze miało być słownik zmienił na papieże :)

Gość gość
Czytacie bajki do tego katoliccy jesteście to się chwali :) idźcie już spać dziewczyny

Gość gość
Uczy matki jakie bajki sa edukacyjne a mnostwo pisze przez u otwarte. Powinnas nie ogladac bajek tylko przeczytac kilka ksiazek.

Gość gość
Córka 4 lata ostatnio po masza i niedźwiedź i świnka peppa polubiła mały pingwin pik pok i miś kolargol czyli stare bajki a i jeszcze reksio.

Gość gość
Masha i niedźwiedź i psi patrol - 2.5 roku dziewczynka.

Gość gość
Stare bajki są świetne tylko uważaj żeby Ci jakąś "madka" nie zarzuciła, że Twoje dziecko ma problemy emocjonalne :)

Gość gość
Moj pieciolatek lubi Masze, Lucky Lucka, Smerfy i Oggy 'ego i karaluchy.

Gość gość
Nie znam tych bajek, może nie mam tych kanałów nawet. Moje dzieci nie oglądają za bardzo telewizji. Mlodsza córka ma 8 lat, czasami ogląda coś na płycie albo ściągnięty film/bajke, chodzimy do kina. W ostatnim czasie ogladala i podobaly jej się: "W 80 dni dookoła świata", "Vajana", "Cudowny chłopak". Z takich seryjnych filmików kiedyś starsza lubiła "Domisie", "Zaczarowany Ołówek", "Było sobie życie". Obie lubią bajki Disneya, zresztą ja też je lubię, więc czasami oglądamy wspolnie. Zresztą bajki Disneya i postacie Disneya to też inspiracje do występów, prac plastycznych, moje dziewczyny uwielbiają te klimaty :-) i wcale nie księżniczki są ich ulubionymi bohaterami, bo tak się najczęściej kojarzy :-)

Gość gość
Mój syn jak miał 5 lat to uwielbiał księżniczkę Zosie :) albo o niani wrozce królewskich dzieci. Nie znam tytułu. Teraz ma 8 lat. Lubi raczej delikatne bajki oglądać. Robota w domu nie mamy ani jednego. Większość zabawek to zwierzęta konie i psy. Pistolety były mu obce. Poznał je u kolegi w pierwszej klasie.