Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paaa

Krwawienie po założeniu spirali

Polecane posty

Gość Paaa

Dziewczyny, we wtorek miałam założona spirale, nie krwawilam, troszkę tylko, w czwartek nic a w piątek się zaczęło, leci ze mnie nardzo dużo krwi dziś jest sobota i zaczęło mnie boleć i dalej krwawie.. Czy to normalne kilka dni po założeniu?

Gość gość emilka
Wiesz co powinnaś iść jak najszybciej do lekarza. Ja tez chciałam założyć sobie spiralę,ale okazało się że mam uczulenie na nikiel i nie mogłam tego zrobić,dlatego zdecydowałam się na pigułki.Lekarz przepisał mi belarę i bardzo dobrze na mnie działa.W sensie nie mam żadnych skutków ubocznych,PMS już mi nie dokucza tak jak przedtem,no i miesiączka jest o wiele krótsza. Co mnie bardzo cieszy.

Gość gość
Też miałam problemy ze spiralą, najgorzej,że tego nie da się tak od razu odstawić, jeżeli mamy skutki uboczne.. pigułki antykoncepcyjne zaś możemy odstawić w każdej chwili i co najważniejsze pigułki antykoncepcyjne mogą pozytywnie na nas działać, zmniejsza krwawienie, pms jest łagodniejszy http://antykoncepcjanamiare.pl/jakie-wlasciwosci-wedlug-kobiet-ma-antykoncepcja-hormonalna/

Gość gość
Coś ci się chyba pomyliło...spiralę usuwasz i po problemie. Po tabsach latami możesz wracać do równowagi hormonalnej.

Gość gość czasowy
hmmm nie zgodzę się tak do końca z tą spiralą...mnie np lekarz lekarz zaproponował tabletki, bo nie rodziłam a spirale propunuja kobietom, ktore już rodziły. Zreszta często łapałam infekcje i tez wspominał, że ze wzgledu na to nie powinnam mieć ani spirali ani krązka. Początkowo obawiałam się że zapomnę o systematyczności ale spoko juz się wdrożylam. Wiem, ze spiralka jak jest źle załozona to tez mozna odczuwać ból, moze się przesunęła? Poszłabym na Twoim miejscu do lekarza.