Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem załamana Córka koleżanki dostała AUTYZMU!!! Boję się!!

Polecane posty

Gość gość

To była zdrowa dziewczynka, wszystko robiła b. szybko, na pewno szybciej, niż moje dzieci i tak powoli zaczęła zatracać te umiejętności, dziś ma ponad 2 latka i nie reaguje na imię, mówi 2 słowa dźwiękonaśladowcze (a mówiła normalne wyrazy), lubi kręcić się w kółko, przestała pokazywać palcem tylko się wspina po ludziach, sprzętach albo ciągnie za rękę i krzyczy YYYY. Boję się, mój syn ma 13 m-cy i boję się dnia, że dostanie autyzmu. Czy dzieci, które dostają regresu, mają jakieś subtelne objawy wcześniej? U córki tej koleżanki czasem wydawało mi się że unika kontaktu wzrokowego, ale tylko czasami...

Gość gość
Dostała autyzmu jak kataru czy co ??? Ty wierzysz w to co piszesz czy to prowo ? Poprostu taka się urodziła a że robiła wszystko wcześniej to pewnie dlatego że te dzieci są bardzo inteligentne. Lepiej uważaj bo twoje się zarazi tym autyzmem .

Gość gość
Kobieto to mozna oszalec jak sie tak mysli. Moze nie dostac autyzmu a za 15 lat raka. No prosze Cie wyluzuj!

Gość gość
"dostała autyzmu" nossssszzzzz....... szkoda pisać dalej.

Gość gość
Ojej,lapiecie mnie za slowka. Troche niefortunnie to ujelam - dostala autyzmu. Bardziej chodzi mi o to, czy taki regres,jaki jest w autyzmie, jest przez cos zapowiadany?...hmmm, nam nadzieje ze rozumiecie, o co mi chodzi. Bardzo prosze o powazne odpowiedzi. Tak, boje sie, bi widzialam to na wlasne oczy, dla mnie koszmarny widok... chce synkowi odwlec szczepionke

Gość gość
Prosze piszcie, podzielcie sie doswiadczeniem

Gość gość
To ze dziecko nieraz nie reaguje na swoje imię jest często spowodowane tym ze rodzice zwracają sie do dzieci jakimiś zdrobnieniami dziwnymi,kwiatuszki,misiaczku,niunia itp

Gość gość
Hehhe nie ma to jak rodzice się popisuja jakie ich dzieci to bystrzachy A potem nagle robi się z niego albo warzywo albo zwierze jakies hahaha ale beka

Gość gość
Jeśli wcześniej reagowala na imię i funkcjonowała prawidłowo a teraz widoczny jest regres i poradnia wyda orzeczenie, że to autyzm to na pewno trzeba poszukać przyczyny. Autyzm może być wrodzony ale też wywołany czynnikiem jak np. szczepionka (rzadkie to alenie jednak się zdarza). Na pewno innesię ddziecko się tym nie zarazi, więc panika jest niepotrzebna

Gość gość
Może dostać też taka i wielu innych chorób... Tylko po co się nakręcasz i na dzieciaka strach przerzucasz podświadomie? Jak coś ma się stać to się stanie tak czy srak więc bez sensu. 14:51 dokładnie.

Gość gość
15:26 ona ma diagnoze autyzmu, chyba jeszcze nie ma wszystkich formalnosci, nie wiem dokladnie. Owszem robili jej badania, eeg, sluch itp. ale bardziej pro forma, bo taki regres jest ponoc charakterystyczny dla autyzmu. I nie wiadomo co go powoduje...

Gość gość
uważaj, bo jeszcze się twój synek zarazi. Nie myślałaś o podwiązaniu jajowodów? To skuteczna metoda, żeby tak głupie osoby, jak ty nie mogły przekazywać dalej swoich niedorozwiniętych genów.

Gość gość
Zadna szczepionka nie powoduje autyzmu. Z autyzmem sie dziecko rodzi, a ze dopiero ok 2-3 roku zycia pojawiaja sie pierwsze objawy to inna sprawa. Jednak ze szczepionkami nie ma to nic wspolnego. Jest o tym mnostwo badan. Nie powielajcie takich glupot, bo potem sie slyszy, ze wracaja do nas choroby zakazne, ktore juz nie wystepowaly, bo dzialaja ruchy antyszczepionkowe i oglupiaja rodzicow.

Gość gość
Taaa z autyzmem sie rodzi z rakami dzieci tez sie rodza z chorobami autoimmunologicznymi równiez z padaczkami, ktore nagle z nieba w ktorymś tam roku życia sie pojawiają tak samo to na pewno nie szczepionki - tylko wina dzieci przecież