Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ekstremalnie mało kasy na jedzenie 50 zł na 3 dni

Polecane posty

Gość gość

Zostało mi 50 zł na jedzenie a pensja dopiero za 3 dni, dania obiadowe mam bo mam sporo pomrozonych potraw typu pulpety, fasolka po bretonsku, sosy do makaronu itp.ale co na śniadania i kolacje? Trzy osoby - dwójka dorosłych i dziecko 6 lat. Poradzicie?

Gość gość
Ziemniaki ze skwarkami + maślanka.

Gość gość
Kup mendel jajek i już masz z głowy, omlet, jajecznica, biszkopt

Gość gość
A co jesz zazwtczaj na sniadania i kolacje? Zrob jajecznice, salatka z pomidorow i cebuli,kanapki z serem, sznynka warzywai platki z mlekiem, parowki

Gość gość
O, parówki, zapomniałam o nich :) Pierwszy raz tak mam że kasy na styk, wyskoczyła nam bardzo daleka podróż wvtym miesiącu i choroba bliskiej osoby więc kupa kasy niespodziewanie poszła na paliwo i opiekunkę i jakoś tak zglupialam. Dzięki za podpowiedzi

Gość gość
1 - idź do restauracji, powiedz, jak jest, pozmywaj naczynia i miej jedzenie (ludzie są naprawdę pomocni, wystarczy poprosić). 2 - jedź pod miasto, dużo warzyw i owoców. Jak trzeba walczyć o przetrwanie, wszystkie chwyty dozwolone.

Gość gość
Naleśniki z dżemem, placki z jabłkami, makaron smażony z jajkiem, placki ziemniaczane, ryż na mleku, smacznie a niedrogo.

Gość gość
50 zl na trzy dni :x. Przeciez to mnustwo kasy! Zwlaszcza ze tylko sniadania i kolacje. 1 chleb z pasta z makreli , na kolacje nalesniki. 2 bialy ser z rzotkiewka z chlebem, racuchy 3 chleb z wedlina kasza manna na mleku z sokiem. Jajka 6 sztuk -3 zl Maka - 1,30 zl Makrela- 5 zl Maly olej -4 zl Rzotkiewka -1,50 Bialy ser-3 zl Jablko-1 zl Chleb- 6 zl Wedlina -3 zl Mleko-2 zl Kasza manna - 3zl. Razem 31 zl, a z pewnoscia czesc z tych skladnikow masz w domu. Starczy jeszcze na jogurty, banany, jakas przekaske dla malucha. Albo kup petko paszteu , jakies 8 zl i bochenek chleba duzego- 6 zl i jeszcze zaoszczedzisz :D

Gość gość
Cos Ci sie pomieszalo. Jajka 3 zl za 6 szt? U mnie wiejskie kosztuja 90 gr za szt, nawet w Biedrze 6 szt chyba 5 zl. U mnie np. idzie dziennie poltora zwyklego chleba, bo maz tez do pracy bierze. Zwykly bochenek kosztuje 2.30 juz. Wedlina za 3 zl? 5 plasterkow? No chyba ze autorka jakis przemial kupi wedlinopodobny.

Gość gość
jakbyś miała więcej dzieci to byś się nie pytała jak przeżyć bo byś miała więcej 500+, także prosty wniosek, obecnie najlepiej się żyje idiotko rozmnażającym się

Gość gość
kajka 6 sztuk 2,99. Poltorej bochenka chleba :o My kupujemy co prawda dwa rozne, maz do pracy bierze, ale bochenek ma na dwa dni, ja pol bochenka za 5,40 mam na jakies 3-4 dni. Wedlina 10-15 dk jakies 3 zl. Wodpcznie my jemy,a nie wpiepszamy! Po za tym jak kupi sucha krakowska, albo zywiecka za 23 zl kg , to nie umrze!