Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka non stop chora juz wariuje

Polecane posty

Gość gość

A wyniki wszystkie w normie. I na alergie itp!!!!! Ja juz nie wiem co ja mam robic,zaraz z hukiem w mezem wylecimy z roboty bo najpierw ja wybralam caly urlop do wakacji a teraz on wybiera!!!2 tygodnie w miesiacu jest chora. A to ucho a to krtan a to zapalenie pluc to juz calkiem miesiac z glowy,ja nawet tyle urlopu nie mialam,juz w mojej pracy plotkuje sie ze jestem w kolejce do odstrzalu. Mialam kilka nianiek ale szkoda gadac! Albo sama zrezygnuje albo mnie wyrzuca,to jest nieuniknione ale co zrobic z corka zeby tak nie chorowala? Skonczyla 4 lata. Lekarze rozkladaja rece

Gość gość
Moja corka tak chorowala miedzy 4 a 5 rokiem zycia. Szczescie, ze bylam na macierzyńskim z drugim dzieckiem bo nie wiem jak bym dala rade, tyle tego bylo:( Napisze ci co u nas pomoglo: leki na alergię ( testy niekoniecznie musza wyjsc), entitis daje od 5 miesiecy, ciągle probiotyk na jelita (poczytaj w necie ktore najlepsze dla dzieci bo wiele z nich niekoniecznie) , miod manuka ale tylko 3 sloiki, wit d, 7 tygodni nad morzem i 6 u babci ( zmiana klimatu). Zabralam ja w koncu z przedszkola bo nie dalo rady. Idz tez do laryngologa, zobaczyc jak trzeci migdal i spr uszy, czy nie ma plynu. Zaczelabym wiec od alergologa i laryngologa. U nas alergolog pomogl najbardziej.

Gość gość
A i jeszcze cos: co do opieki to niestety szukaj niani albo idz na wychowawczy , o ile wczesniej nie bylas. Mozna go wykorzystać do 5 czy 6 roku zycia dziecka. Pocztaj jak to wyglada bo nie wiem. Moja kolezanka z pracy tak kiedys zrobiła. Nawet miala gdzie wracac ale to duza firma.

Gość gość
znajdz prace taka zebyscie sie wymieniali zmezem opieką nad mała i z głowy! Ja tak pracowalam kilka lat i zyje!

Gość gość
Taaa zeby to bylo takie proste zmienic prace.

Gość gość
9:15- wez sie puknij. A w ktorej pracy mozna miec az tyle nieobecnosci? Jak dziecko 2 tyg w miesiacu chore? Nawet 1 tydzien nieobecnosci rodzica w miesiacu ( jak sie wymieniaja) to b.duzo!

Gość gość
dziś problemy z mysleniem? "tak by sie wymieniac opieka " on rano, ja popołudniu , albo na opak. Tak pracowałam na długo i jakos dawalo rade! Wóczas nikt nie musial miec wolnego

Gość gość
Autorko idź na bezpłatny urlop na kilka miesięcy.

Gość gość
9:27- ale to znaczy ze mieliscie obydwoje prace w systemie zmianowym. Zrozum ze nie kazdy tak ma.

Gość gość
dziś nie maz pracowal tylko rano. ja tylko popoludniu. Maz zarabia wiecej , wiec to ja podporzatkowalam moja prace pod niego. I wiem ze taki uklad nie latwo znalexc ale przy odrobinie chceci sie da!

Gość gość
7tyg nad morzem ras a kto może sobie na to pozwolić??????puknij się w głowę

Gość gość
Zaszczep ją domestosem, ja tam zrobie i moja corka juz nie bedzie chora na daunyzm

Gość gość
Dokładnie! Jeżeli możesz to zostań z córką w domu na kilka miesięcy i zajmij się nią porządnie! Moja chorowała non stop przez 6 lat, zrezygnowałam z pracy aby z nią być i spróbować wszystkiego. Wyobraźcie sobie katar u dziecka dzień w dzień przez 6 lat... Wyleczyły ją zioła, 4,5 miesięczna kuracja. Od tego czasu, a ma 11 lat choruje raz do roku i bardzo lekko przechodzi chorobę.

Gość gość
Katar:D no tak:D jak katar jest choroba , to..trzeba brac zwolnienie na dzieciaka:D

Gość gośćBaba
Najlepiej będzie jak wasza córka wyleci z domu zanim wy wylecicie z pracy. Bez córki można żyć, bez pieniędzy już nie

Gość gość
9:40- mam takie szczescie ze mam rodzine nad morzem. Corka byla ram na raty, trochę sama i troche ze mna. Wiec sytuacja na to pozwolila.

Gość gość
9:51- a jakie to ziola?

Gość gość
9:53 Nie bagatelizuj kataru. Niewyleczony, przewlekły może prowadzic do wielu powikłań, od zapalenia ucha, do chorób serca. Doczytaj.

Gość gość
dziś nie bagatelizuje , ale skoro katar bez przerwy przez 6 lat to pewnie przebadaby pod kazdym katem i poprostu taka " uroda" ziola moze pomogly, a moze dziecko zwyczajnie wyroslo, a ziola zalagodzily objawy.

Gość gość
Ludzie!! Katar katarem przez 6 lat (nie pisałam, że tylko katar!!), ale oprócz tego miała raz w miesiącu musowo zapalenie płuc, oskrzeli, ucha, ogólnie górnych dróg oddechowych, itp... Zioła to m.in. paraprotex.

Gość gość
czasem choroba to kwestia psychiki, zastanów sie, może Twoje dziecko ,,ucieka'' w chorobę z powodu przewlekłych stresów, czesto tak bywa u dzieci, ze jak psychika choruje to organizm też

Gość gość
Choroba to zawsze kwestia psychiki, może inaczej bym to ujęła, to kwestia naszego stanu emocjonalnego, przeżytych stresów, traum a także gleboko zakorzenionych przekonań. Gdy tak małe dziecko choruje, są to stresy rodziców w prawie 100%. Autorko, dużo się "dzieje" ostatnio w waszym życiu? Z czym sobie nie radzisz? Czego nie mówisz a chciałabyś (gardło)? Czego nie chcesz słyszeć lub czy nie czujesz się wysluchana/usłyszana (uszy)?

Gość gość
Autorko, w wakacje też córka choruje?

Gość gość
Tu autorka. Tak,nie ma reguly czy to zima czy lato. Pierwszy raz zachorowala jak miala 5 miesiecy,od tamtej pory nie zlicze ile bylo szpitali,inhalacji ,antybiotykow.

Gość gość
A odrobaczałaś?

Gość gość
Moim zdaniem alergia skoro tak dlugo to trwa.

Gość gość
16:49 idź z tym odrobaczaniem

Gość gość
17:08 akurat to może pomóc.

Gość gość
Odrobaczanie nie zaszkodzi. Bez przesady.

Gość gość
Ja swoją córkę przez te 6 lat ciągłych chorób też odrobaczalam. Leki nie zaszkodzą a mogą pomóc.