Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyć się wszy?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wieczorem umyłam specjalnym szamponem który pozostawiłam na około godzinę. Stojąc przed lustrem jednak zauważyłam że nadal są żywe. Poszłam spać (miałam zmieniona pościel) no i dzisiaj znowu umyłam i pozostawiłam na ponad godzine. Po tym na chwilę nałożyłam duża warstwę odżywki na całą długość +olejek do włosów+ oliwę z oliwek i splukalam to i umyłam włosy 3 krotnie szamponem. Jak wyszchna mi włosy to będę prostować bo słyszałam że ciepło je zabija.myslicie że te wszy beda już wyeliminowane? (Nie piszcie że nie dbam o higienę, bo załapałam wszy od kogos).

Gość gość
mendy tez massz?

Gość gość
Nie. Znaczy...i te wszy i te ich jajeczka. Masakra nie wiem od kogo to zalapalam bo z braku higieny to nie wynika, bardzo dbam o siebie. Nie wiem co zrobić żeby się tego pozbyć, moze teraz same martwe zostały bo wylatują.

Gość gość
Halo. Wiecie co zrobić???

Gość gość
Muszę się ich pozbyć jak najszybciej

Gość gość
Najlepiej krótką fryzurę tylko musisz mieć zaprzyjaźnioną fryzjerke bo jak zobaczy wszy byłby straszny wstyd i łono też musisz sama ogolic.

Gość gość
Ścięcie włosów nie wchodzi w grę. Sama jestem praktykantką i uczę się za fryzjerke, wiem że nie będą mi pasować krótkie włosy..A mam tydzień na wyeliminowanie ich, bo później praktyki. A najlepiej jak najszybciej. Mama mi właśnie pojechała do apteki po jakiś inny szampon/płyn na te wszy. Mam nadzieję że dam rade się ich pozbyć

Gość gość
Praktykantka u fryzjera z wszami - to by była wpadka tysiąclecia. Weź zwolnienie lekarskie.

Gość gość
A tak w ogóle gdzie je 'nabylas'? Nieźle towarzystwo masz!!!

Gość gość
corka przyniosła ze szkoly pierwszy raz w kwietniu.Wszyscy domownicy stosowali preparaty na wszy. Jeśli nie wyczeszesz gnid wszy wrócą!! Bardzo cięzko jest sie tego dziadostwa pozbyć. Aby gnidy łatwiej się wyczesały nałóż na włosy mieszankę - woda plus dwie łyżeczki octu. Trochę łatwiej wtedy gnidy wyczesać. mam trzy córki i walczyłyśmy z tym 3 miesiące. Na gnidy pomogła dopiero prostownica, gnidy wypaliły się po prostu w tej wysokiej temperaturze. Powodzenia i cierpliwości. I pamietaj z gnid które zostana na włosach znowu powstaną wszy.

Gość gość
Ja miałam kota i dostałam w 'prezencie'kocyk dla niego,wyprany chyba był a jednak rozmnozyly się i był cyrk w domu,gryzly nas ze masakra!!!

Gość gość
Towarzystwo mam normalne. Musiałam załapać od kogoś. U mnie w mieście panuje teraz ta wszawica. Macie racje-bylby to przypał. Mimo że wszy przechodzą z głowy na głowę i bardzo łatwo można się nimi "zarazić" mimo dobrej higieny osobistej. Masakra z tym!

Gość gość
Całe włosy polać dobrze octem, nałożyć na głowę szczelnie woreczek foliowy przykryć ręcznikiem i trzymać min. godzinę na głowie, potem umyć włosy szamponem. Polecam też szampon Sora Forte, do kupienia w aptece, ale i tak najlepszy jest zwykły ocet. W Jak najwięcej wyczesywać i ściągać gnidy ręcznie z WŁOSÓW. Pozdrawiam i powodzenie

Gość gość
Kup środek w aptece, nie jest to szampon, ale coś chemicznego na bazie octu. Po godzinie od zastosowania/ przepis na butelce/ weż gęsty grzebień na który nałóż wate/ miedzy zęby grzebienia/ i porządnie wyczesz.Powtórz na drugi dzień i będzie ok. Muszą to zrobić wszyscy domownicy. Życzę powodzenia

Gość gość
Kup środek w aptece, nie jest to szampon, ale coś chemicznego na bazie octu. Po godzinie od zastosowania/ przepis na butelce/ weż gęsty grzebień na który nałóż wate/ miedzy zęby grzebienia/ i porządnie wyczesz.Powtórz na drugi dzień i będzie ok. Muszą to zrobić wszyscy domownicy. Życzę powodzenia

Gość gość
Środek na wszawicę nazywa się ocet sabadylowy. Do kupienia w aptece.

Gość gość
Ocet sabadylowy -apteczna nazwa to DELACED

Gość gość
Myc codzinnie wlosy i same sie wykrusza. Kiedys w podstawowce tez zlapalam i mama kupowala te wszystkie preparaty i nic tak fo konca nie pomagalo. Kiedy poszlam do gimnazjum zaczelam wiecej sie pocic i mylam wlosy codziennie i problem znikl na dobre.