Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość La Luna La Luna

Po 30 i bez pracy i studiów. Pomóżcie!

Polecane posty

Gość La Luna La Luna

Witajcie. Za pół miesiąca skończę 30 lat. Chciałabym coś zrobić ze swoim życiem. Chciałabym podjąć pracę i studia, ale niestety dowiedziałam się, że jestem już za stara na rozpoczęcie pracy - nikt mnie nie zatrudni. Kiedy poszłam do dziekanatu uczelni panie patrzyły na mnie jak na kosmitkę. Teksty w stylu: "dopiero teraz się obudziłaś, chyba trochę za późno". Na dziecko też nie mam szans już w tym wieku. Co mam zrobić ze swoim życiem? Poradźcie proszę. :(

Gość gość
Głupoty gadają ja też mam 30 i nigdy nie pracowałem. Studiów też nie mam wolałem zrobić dwa razy studium bo taniej. Co możesz zrobić, własna działalność :)

Gość gość
Studia są bezpłatne jak rozpoczniesz do 24 roku życia później tylko płatne, z pracą ściemniasz że o wiek nie możesz dostać :P

Gość gośćqwerty
Ja zaczęłam studia w wieku 29 lat więc nie szukaj wykrętów tylko idź się ucz. Poza tym powiedz mi co robiłaś do tej pory. Pasożytowałaś na facecie czy rodzicach?

Gość gość
Niestety nasze państwo zamiast wyciągnąć rękę do takich jak Ty woli sprowadzać siłę roboczą ze wschodu

Gość gość
Studia są bezpłatne jak rozpoczniesz do 24 roku życia X Dzienne a ja miałem dość chłodzenia codziennie do szkoły.

Gość La Luna La Luna
Do tej pory nie pracowałam. Mieszkałam razem z rodzicami po zdaniu matury, opiekowałam się dziadkami, którzy byli poważnie chorzy. Moja matka twierdzi, że na pierwszą pracę po przekroczeniu 30 lat nikt nie przyjmie, bo to zdecydowanie za późno, ale nie mam prawa do zasiłku, a z czegoś żyć i utrzymać?

Gość gość
Moja matka twierdzi, że na pierwszą pracę po przekroczeniu 30 lat nikt nie przyjmie, bo to zdecydowanie za późno, ale nie mam prawa do zasiłku, a z czegoś żyć i utrzymać? X Matka to nie pracodawca spróbuj poszukać jak nie wyjdzie to własną działalność otworzyć :)

Gość gość
Na początku pewnie musisz poszukać czegokolwiek, a później nabierzesz doświadczenia. Jeśli chodzi o studia, to najpierw popracuj trochę. Na dziecko masz jeszcze kilka lat na luzie.

Gość gość
Czujesz sie przegrana, a w sumie jestes mloda kobieta.Musisz zaczac od pracy,bo samo sie nic nie zmieni. Powodzenia.

Gość gość
Co mam zrobić ze swoim życiem? X Napisz coś więcej o sobie bo szukam żony.

Gość gość
Jak dostałaś mieszkanie po dziadkach to nawet nieźle się ustawilas :)

Gość gość
I co zamierzasz? Masz mieszkanie oszczędności?

Gość gość
Jesteś jeszcze?

Gość La Luna La Luna
Tak, mieszkałam z dziadkami. W sensie z mieszkaniem. Starałam się w PUP o jakieś kursy , szkolenia. Dostałam trzeci profil. Pani mnie obsługująca stwierdziła, że nie rokuję i raczej nie ma sensu za bardzo we mnie inwestować, bo moje szanse na rynku pracy są bliskie zeru. :(

Gość gość
dziś Tak, mieszkałam z dziadkami. W sensie z mieszkaniem. Starałam się w PUP o jakieś kursy , szkolenia. Dostałam trzeci profil. Pani mnie obsługująca stwierdziła, że nie rokuję i raczej nie ma sensu za bardzo we mnie inwestować, bo moje szanse na rynku pracy są bliskie zeru. smutas.gif X Masz własne mieszkanie na własność? Ile masz oszczędności?

Gość La Luna La Luna
Oszczędności własnych mam niewiele, a mieszkanie dostałam po dziadkach.

Gość gość
Masz wieloletnie doświadczenie w opiece nad starszymi ludźmi :) Może w tym szukaj pracy?

Gość gość
No to i tak masz lepiej niż byś pracowała ostatnią dekadę.

Gość gość
No bez przesady, przeciez znam kobiety starsze, ktore dostaly prace w supermarkecie, tylko wlasnie, czego sobie zyczysz? Za opieke nad dziadkami moglas miec placone. To wtedy tez jest praca. 30 lat, to Ty stara kobita nie jestes. Zwyczajnie, napisz CV, skup sie na swoich zainteresowaniach i checiach i szukaj pracy. Na studia za pozno?? Cos tu nie halo. Przeciez i starsi studiuja.

Gość gość
A ile to mieszkanie warte?

Gość La Luna La Luna
A skąd tak szczegółowe pytanie? Niezbyt dużo. Nie myślę o sprzedaży, bo znalazłabym się pod mostem.

Gość gość
Z ciekawości bo ja mam 145,ooo oszczędności bez mieszkania po dziadkach i podobną sytuację.

Gość gość
Ło jezu, idź do jakiejkolwiek pracy - w gastronomii i na kasę Cie przyjmą nawet bez doświadczenia. W międzyczasie idź do jakiegoś studium lub na studia i złap zawód.

Gość gość
Ale ja nie panikuje bo mieszkam z mamą i mam dochód z działalności zaklepany na jakieś pół dekady do przodu minimum.

Gość lem0n
Kup se legitkę z dokumencikpl i olej panie z dziekanatu! :D