Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina Rozwadowska

OneDayClinic leczenie zaćmy opinie

Polecane posty

Gość Ewelina Rozwadowska

Czy ktoś z was słyszał o klinice OneDayClinic? Szukamy specjalistycznej placówki, która specjalizuje się w leczeniu zaćmy - nie musi być w Polsce - byleby robili to dobrze i o wiele szybciej niż na NFZ (w Polsce dostaliśmy czas oczekiwania dla mojej mamy aż 1,5 roku!!) - czy możecie się podzielić opiniami, jeżeli takowe macie?

Gość gość
Bardzo polecam tę klinikę - reprezentują jakość na jakiej zależy wielu pacjentom! Co prawda operują w Czechach i trzeba dojechać (ale oferują też transport), ale mimo to ceny są bardzo adekwatne do jakości medycyny! OneDayClinic to klinika, której naprawdę można zaufać.

Gość Marlena Witek
Cześć Ewelina :) Mogę Ci opowiedzieć moją historię z One Day Clinic – mam nadzieję, że jakoś Ci to nakreśli opinię na temat tej kliniki. Poprawka – nie moją, a mojej babci, bo to ona miała tam przeprowadzany zabieg, ja jej tylko pomagałam w załatwieniu wszystkiego. Pół roku temu jakoś na początku lutego pojechałam z babcią do okulisty, bo babcia coraz gorzej widziała. Doszło to do takiego stanu, że nie rozpoznawała swoich koleżanek na osiedlu. Wszystko widziała jak przez mgłę. O tyle dobrze, że dziadek jej pomagał w niektórych czynnościach, chociaż sam nie jest w najlepszym stanie. Tak więc zawiozłam babcię do okulisty. Szybka diagnoza – zaćma na obu soczewkach. Okulista wypisał babci skierowanie do NFZ. Dzień później znowu ja zabrałam babcię do samochodu i razem pojechałyśmy do pobliskiego szpitala (we Wrocławiu). Kolejka naturalnie na kilkanaście osób, więc musiałyśmy poczekać jakieś dwie godziny na naszą kolej. Weszłam z babcią do gabinetu, żeby w razie czego mówić za nią, bo babcia jest taka, że co jej lekarz powie to ona w to wierzy. 10 minut konsultacji, sprawdzania, itd. Lekarz specjalista chciał wpisać babcię na listę oczekujących. Pytam się go ile trzeba mniej więcej czekać na zabieg. Odpowiedź była prosta i szokująca – 2 lata. Tak tylko napomnę – moja babcia ma 70 lat. Kolejne dwa lata takiego życia to dla niej okrutne utrudnienie. Babcia bez zastanowienia chciała od razu powiedzieć, że OK i że poczeka. To ja mówię, że nie ma żadnych szans na to. Przecież to skandal, żeby starsza osoba musiała tyle czekać. Wyszłam z babcią oburzona. Pierwsze co to pomyślałam o prywatnych klinikach. Poszukałam więc w internecie trochę ofert i znów zaskoczenie – jedna soczewka to koszt około 5 tysięcy złotych (soczewka + koszty „robocizny”). Na tamten moment sytuacja była dość jasna – jest w Polsce bardzo źle. Osoba, która przez całe życie płaciła składki, ubezpieczenia, itd. nie ma prawa do tego, by za darmo bądź niskim kosztem przejść operację, która jest konieczna do normalnego funkcjonowania. To nie są jakieś widzimisię – przecież nieleczona zaćma może powodować utratę wzroku. Poszukałam w internecie czegoś innego i tak właśnie trafiłam na inny wątek na kafeterii. Tam przeczytałam ponad kilkadziesiąt dobrych opinii na temat One Day Clinic. Postanowiłam, że zadzwonię i się wszystkiego dowiem. Wykonałam telefon, przemiła pani na infolinii udzieliła mi wszystkich informacji i umówiłam babcię na wizytę kontrolną we Wrocławiu. Wizyta kontrolna odbyła się dzień po konsultacji telefonicznej. Na miejscu zbadano babcię, potwierdzono zaćmę i zapisano ją na zabieg. Termin oczekiwania to… uwaga… dwa tygodnie. Czyli od momentu wykonania telefonu do przejścia zabiegu minęło łącznie 15 dni. A w Polsce? 2 lata. SZOK! Co do samej kliniki – cudowna obsługa. Babcię potraktowali jak najważniejszą osobę w ośrodku. Babcia była pod wrażeniem tak dobrego podejścia do każdego pacjenta. Druga rzecz – profesjonalizm. Takich lekarzy w Polsce nie znajdziecie, a na pewno nie za takie pieniądze. Podsumowując – polecam One Day Clinic z całego serca.

Gość Beppe
Ja również bardzo polecam One Day Clinic. Mój dziadek miał tam operację usunięcia zaćmy i jest bardzo zadowolony. Czas oczekiwania krótki, a koszty bardzo niskie. W porównaniu z tym co oferowane jest nam w Polsce to całkowicie inny poziom.

Gość Marysia Kej
WOW Marlena – jaka wyczerpująca odpowiedź! Naprawdę dobrze się czyta takie wypowiedzi. W poniedziałek miałem jechać z mamą do szpitala, by spróbować ją zapisać na zabieg usuwania zaćmy. Po Twoim poście sprawdziłem kolejki przez internet (jest taka strona, wystarczy w google wpisać „kolejki NFZ” a potem „zaćma”) i wyskoczy Wam ile ludzi oczekuje na operację w danym szpitalu. Dzięki temu co napisałaś (oraz inne osoby) nawet nie jadę do szpitala. Jeszcze dziś zadzwonię do One Day Clinic i umówię mamę na wizytę kontrolną we Wrocławiu. Tak naprawdę to spadł mi kamień z serca, bo jak zobaczyłam, że mama musiałaby czekać dwa lata na zabieg to sama poczułam się bardzo źle. One Day Clinic dało mi nadzieję. Pozdrawiam

Gość gość
szukałem opinii na temat tej kliniki i trafiłem tutaj, proszę czy możecie powiedzieć jakie są realne koszty zabiegów w One day clinic?? jestem mężczyzną po 60 roku życia, potrzebuję najprostszego zabiegu na jedno oko Krzysztof

Gość Marian Tybosz
Panie Krzysztofie – a wie Pan jaką soczewkę wybrać? Najtańszy pakiet w One Day Clinic jest darmowy (bez hotelu i transportu). Wtedy otrzymuje pan soczewkę sferyczną jednoogniskową. Więcej informacji znajdzie Pan na oficjalnej stronie kliniki.

Gość Adrianna Skarga
Hej Ewelina! Moja mama miesiąc temu miała usuwaną zaćmę właśnie w One Day Clinic :) Jest bardzo zadowolona! Trochę się bała wyjazdu do Czech, ale bezpodstawnie. Moja mama myślała, że tam wszyscy po czesku mówią! Tak jednak nie jest – w One Day Clinic jest polska obsługa i polscy lekarze, więc nie ma co się obawiać. Co najważniejsze, bo to pewnie Ciebie najbardziej interesuje – poziom jest o wiele wyższy niż w NFZ lub prywatnych klinikach w Polsce.

Gość Jerzy Stasiak
Ja w zeszłym roku przeszedłem operację usunięcia zaćmy w One Day Clinic. Wpierw omówmy czas oczekiwania. W poniedziałek 13 listopada zadzwoniłem do kliniki, by umówić się na wizytę kontrolną, która odbyła się w środę, czyli 15 listopada. Po wizycie zostałem umówiony na zabieg usuwania zaćmy. W moim przypadku czas oczekiwania był ekspresowy, ponieważ wyjazd był planowany na koniec miesiąca. W poniedziałek 27 listopada kierowca odebrał mnie z mojego miasta i ruszyliśmy do Ostrawy, gdzie odbył się zabieg. Podsumowując – terminy są tam bardzo krótkie. Jeżeli chodzi o finanse – wydaje mi się, że koszty są bardzo niskie, w porównaniu z tym co widziałem w Polsce. Ja zapłaciłem 500 zł za jedną soczewkę, czyli łącznie 1000 zł – w tym miałem transport oraz nocleg. Trzecia kwestia – profesjonalizm. Takiego poziomu nie spotkacie w Polsce – nie ma na to szans. Jestem bardzo zadowolony z One Day Clinic i polecam ich każdemu.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą, One Day Clinic to placówka warta polecenia. Takiego czegoś nie widziałem w żadnym polskim szpitalu, nawet prywatnym. Przemiła atmosfera, fachowo wykonany zabieg. Człowiek czuje się bezpieczny i jest traktowany z szacunkiem. ;)

Gość KatarzynaLe38
Cześć wszystkim :) jestem właśnie po wizycie kontrolnej w One Day Clinic i czekam na operację. Termin mam pod koniec września. Nie mogę się doczekać! Mam nadzieję, że wszystkie opinie się sprawdzą i naprawdę będzie tak wspaniale jak piszecie! Pozdrawiam serdecznie, dam znać po operacji jak było

Gość Jerzy 1971
Ja mam w poniedziałek wizytę kontrolną w One Day Clinic. Jeszcze tydzień temu rozważałem operację w prywatnej klinice w Polsce, ale jednak koszty mnie pokonały. Nie wyobrażam sobie płacić prawie 10 tysięcy złotych za zabieg, jak mogę go mieć za 5x taniej w Czechach… Trochę się bałem, ale znalazłem w sieci tyle pozytywnych opinii, że te nerwy zeszły bardzo szybko ze mnie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Jerzy

Gość kasianowodworska
ja również dołączam się do pozytywnych opinii na temat one day clinic - moja mama miała tam usuwana zacme w marcu, jest zadowolona, operacja przebiegła pomyślnie, pielęgniarki i lekarze maja cudowne podejście do pacjentów a do tego mama nie zapłaciła ani złotówki ze względu na to ze to ja ja zawiozłam do ostrawy polecam bardzo

Gość Barbarka42
Witam Czy ktoś wyjeżdża do One Day Clinic pod koniec października? Ja jadę i chciałabym poznać kogoś przed wyjazdem

Gość kornelkapas
Barbarka42 - tak się składa, że ja jadę pod koniec października :) nie mogę się już doczekać

Gość kornelkapas
Barbarka42 - tak się składa, że ja jadę pod koniec października nie mogę się już doczekać trochę się z początku bałam, ale jak przeczytałam tyle pozytywnych opinii o one day clinic to wszystko mi minęło – strach po prostu minął. Proszę napisać na maila korneliapaskowska@o2.pl to się poznamy

Gość Dariusz49
Witam serdecznie. Ja również usuwałem zaćmę w One Day Clinic i podobnie jak moi poprzednicy jestem bardzo zadowolony. Było tak jak się spodziewałem. Szczególną uwagę chciałbym zwrócić na kadrę – sami profesjonaliści, którzy podchodzą do człowieka z takim uczuciem, że chciałoby się jeszcze raz tam pojechać.

Gość kownackanatasza
Bardzo bardzo dobra klinika, trudno znaleźć lepszą - co prawda usuwanie zaćmy przez OneDaClinic odbywa się w Czechach ale na szczęście gwarantują transport i co ciekawe zakwaterowanie na miejscu - w mojej ocenie OneDayClinic to najlepsza polska klinika leczenie zaćmy, która oferuje bardzo dobre ceny. Ja czekałam na zabieg około 30 dni, to nic w porównaniu do NFZ :-)

Gość kariz30
Ja polecam udac się do Radomia do Corten Medic, niż jechać na Orawę czy do Czech. Moja mama bardzo krótki czekała na zabieg i była bardzo zadowolona z jego przebiegu. Wszczepiono jej soczewki wewnątrzgałkowe firmy Alcon.

Gość Cortex8

Witam wszystkich, ja również polecam one day clinic, miałem tam operację usuwania zaćmy z lewego oka w październiku, a na początku grudnia operowali mi prawe oko. Jestem niezwykle zadowolony z tej kliniki. Po pierwsze – profesjonalna placówka. Człowiek się czuje jakby przyjechał do najbardziej nowoczesnej kliniki na świecie. Po drugie – nadzwyczaj uprzejmy personel. Po trzecie – nie trzeba stać latami w kolejkach. Po czwarte – koszt operacji jest absurdalnie niski. Nie ma co się zastanawiać, jak ktoś chce usunąć zaćmę to tylko i wyłącznie w one day clinic.

Gość AsiaBasia

Zgadzam się z tym co napisał Cortex8 – ja również polecam One Day Clinic. Moja mama miała tam operację w sierpniu (lewe oko) i w październiku (prawe oko). Pojechałam z nią do Ostrawy, byłyśmy na 10 już na miejscu, a wszystko zakończyło się około 13. Na następny dzień tylko na chwilę na kontrole badanie i to wszystko. Mama jest bardzo zadowolona, dlatego tak się wypowiadam o tym wszystkim.

Gość Marika6

AsiaBasia a ile czekałaś na zabieg? Bo właśnie szukam kliniki dla mamy i póki co One Day Clinic wydaje się być najlepszą. Tylko chciałabym wiedzieć ile się czeka na operację, bo mama już straciła wiarę w to, że kiedykolwiek pozbędzie się zaćmy – z NFZ ją wykreślili, bo podobno nie spełniała wymagań, a zostało jej pół roku oczekiwania.

Gość Marmich8

W odpowiedzi do użytkownika Marika6 – nie ma co czekać. Proszę od razu zapisywać mamę do One Day Clinic. Czeka się maksymalnie 30 dni. Naprawdę nie ma się co zastanawiać – klinika jest profesjonalna, lekarze to najlepsi specjaliści, ceny są naprawdę niskie, a do tego dochodzi krótki czas oczekiwania.  

Gość Sarek

A słyszeliście o dr. Michnowskim w Białymstoku? Operował mojego dziadka, staruszek jest zadowolony. W polsce NFZ podobno wysyła pacjentów do Czech.