Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćszukam

Panowie 40 plus na portalu randkowym

Polecane posty

Gość gośćszukam

Czy faceci tacy 40+ nie potrafią pisać zwykłych wiadomości? Pomożecie mi to zrozumieć? Mam od jakiegoś tygodnia konto na portalu randkowym. Takim bezpłatnym, bo nigdy jeszcze nie korzystałam i chcę spróbować. Ale co się okazuje? Dostałam mnóstwo tylko graficznych buziaków, uśmiechów, prezentów i...cisza. Kto mi podpowie, czego taki oczekuje? Że ja mam napisać? Starać się? Podrywać? To jakieś żarty? Ja mam 35 lat i szukam poważnego związku, aczkolwiek absolutnie nie ma mowy o dzieciach, bo te już mam i nie chcę więcej. Aaaa! I jeszcze jedno - zdarzył się jeden pan, który napisał, żebyśmy sobie może popisali na przykład na FB (żebym dodała go do znajomych), albo na snapchat czy jakoś tak, ale nie wiem bo nawet tego nie używałam i nie mam zamiaru używać, albo nawet już w tej wiadomości nr telefonu chciał. Niestety, w swoim profilu wyraźnie określiłam, kogo szukam a profil tego pana jest zupełnie iiny, niż moje oczekiwania. Więc po co napisał? Co o tym myślicie?

Gość gość
Połykasz? Wtedy odpiszemy.

Gość gość
A co robisz jak w realu mężczyzna się do Ciebie uśmiechnie? Też się uśmiechasz i wtedy facet podchodzi. Kurwa....proste

Gość gość
Nie dotyczy to tylko panów 40+. A wszystkich. Nawet na płatnym portalu też tak robią :o

Gość gość
A ja mam podobnie jak autorka z tym że ja mam 10 lat wiecej od niej i sila rzeczy szukam pana starszego ale jest dokladnie to samo. Na tym portalu gdzie ja jestem jest tez opcja "chca ciebie poznac" i nawet ci jakby sie wydawalo starsi i madrzejsi panowie postaepuja tez dokladnie tak jak autorka napisala. Klikna se tylko w ta opcje i czekaja czekaja czekaja. A ja jestem juz za stara na takie bzdury, zbyt duzo juz przeszlam i nie bede sie teraz glowic nad kims kto nie umie paru slow normalnie napisac tylko idzie na latwizne. Druga sprawa to tak ze jesli juz sie odezwa to wystepuje natychmiast parcie na deklaracje czyli zebym sie okreslila ze chce powaznego zwiazku z nimi bo maja mieszkanie i zebym sie do nich przeprowadzila. Moglabym jeszcze wiele napisac ale szkoda slow. W kazdym razie tak mysle sobie ze ci starsi to juz takie zgnusniale osobniki ktorym nic sie juz nie chce i uwazam ze mlodsi faceci maja wiecej zycia w sobie i lepiej wiedza jak sobie radzic z kobietami na takich portalach. Zaluje ze mlodsza nie jestem bo cos czuje ze grozi mi juz samotnosc kompletna bo do zadnego mieszkanka i bycia sluzaca sie nie pisze. Minely te czasy panowie.

Gość gość
Bierz mlodzego, moja mama po 50 miala powodzene wsrod dyche mldszych

Gość gość
Marudzicie. Ja jak dostaje oczko, buźke itp, sprawdzam sobie profil i jak mnie interesuje to też odsyłam oczko. W 80% dostaje później wiadomość.

A ja mam ciut ponad 40 i jak zagaduje to zdecydowanie piszę dużo i od serca. Taka krótka zaczepka może wynikać z jednego powodu - sprawdza czy konto jest aktywne, czy ktoś się loguje i odpisuje i czy jest zainteresowany znajomością. Po co tracić czas na długie rozpisywanie jeśli osoba po drugiej stronie jest nieaktywna, nie odpisuje albo nie jest zainteresowana.

Gość gość
jej, do ksiezniczki sie ktos usmiechnal(czy wykonal inny gest), zamiast od razu wiersze pisac, ballady ukladac i prezentami obdarowywac, co za afront... tepe, zapatrzone wylacznie w siebie babsko.

Gość smiechuWarci
A ja kiedyś dostałam taką wiadomość od pana 40+ "Zarabiam 10 tys. miesięcznie, a ty będziesz od prania, sprzątania, gotowania i d/upy dawania kobieto! " Haha dobry jest haha :D :D

Nawet do rymu :) więc ewidentnie dla żartów napisane. Niektórym królewnom zapewne ciśnienie podniósł że hoho.

Gość gość
bardzo dobry tekst na odsiew bydla, ktore ma sie za niewiadomo co, proznego i pelnego pychy:)

Gość smiechuWarci
szopenik Ale ja nie napisałam nigdzie że śmiertelnie poważnie to potraktowałam :D Wręcz przeciwnie, smieję się z tego do tej pory bo ma facet specyficzne poczucie humoru no i ten rym :D No ale to tylko dla śmiechu bo wiadomo że pana od takiej wiadomośći na poważnie potraktować się nie dało więc nie odpisałam. Odnoszę wrażenie że ty chyba jesteś takim własnie facetem 40+ i też znasz portale randkowe od podszewki. Możesz napisać o swoich doświadczeniach?

Gość gość
ja z kolei mam wiadomośći w stylu szukam kobiety na powaznie, spacery, rozmowy itp i jak sie odpiszę to od razu padaja teksty w stylu co lubisz w łożku albo jaki masz biust

Gość gość
:D hahaha :D

smiechuWarci To nie była uwaga do Ciebie odnośnie księżniczki :) Portale randkowe owszem znam troszkę ale z punktu widzenia faceta. A to jest wbrew pozorom nudne bo w większości przypadków to ja inicjowałem rozmowę bo kobiety same z siebie raczej nie napiszą z różnych powodów (pewnie pokręconego, wielopoziomowego sposobu myślenia i analizowania). Nic też niezwykłego mi się nie przytrafiło. Ale służę radą.

Gość gość
smiechuWarci no patrz, jak szybko ocenilas czlowieka. a moze o wiele lepszym rozwiazaniem byloby odpisac cos w stylu: "ile juz cegiel na budowe domu wypaliles i czy dab posadzony? wysypiaj sie, inaczej do splodzenia syna miedzy praca a murowaniem bedziesz zbyt zmeczony" mozna:D bo podobno, jak piszesz, odebralas to na smieszno.

Gość odwal sie
gosciu

Gość gość
Bo Ciebie nie chca, sa tam tylko dla zabawy lub przygody.

Gość gość
czyli z tego wpisu wyżej jest najprostrzy wniosek: wszelkie opisane zaczepki to tylko zabawa więc nie ma co się nad tym spuszczac i trzeba nie reagowac w takim razie. A jeśli facet będzie naprawde zainteresowany to sie odezwie normalnie jak człowiek jak dorosły czlowiek i tego sie trzymajmy kobitki :P 🖐️

Gość gość
Jak ktoś wysyła ci uśmiech czy co tam jest, to tak ciężko odwzajemnić to samo? Faceci czekają na sygnał, czy możesz być zainteresowana. Ech te polskie królewny z drewna.

Gość gość
Dokładnie, tak odbieram oczka od kobiet. Najgorsze, że dostaję je od osób bez zdjęć. Jak mam odpuścić oczko nie widząc czyichś oczu? Wiem,żę nie powinienem być na portalach randkowych, bo to dom wariatów, ale nie widuję kobiet, bo nie wychodzę nigdzie prócz sam na rower i sam do pracy. Umówiłbym się przez net, ale jakoś nie umiem, spadła mi pewność siebie przez takie portale, bo zawsze nic z tego nei wychodziło. Wiem, jak się spotkamy okazujemy się dla siebie potworami i jak to ma trwać dalej.

Gość gość
21:54 sygnał to ty sobie możesz mieć w telefonie a tutaj mowa jest o nawiazaniu dialogu a tym bardziej że mowa tu o osobach w powazniejszym wieku a nie o malolatach poszukujacych głupot.

Gość gość
że co ??

Gość gość
00.59 no to nawiązuj ten dialog, kto ci broni?