Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopak planuje ze mną życie, ale nie planuje zaręczyn.

Polecane posty

Gość gość
Normalnie zalecalabym szczera rozmowe o oczekiwaniach...ale on je zna. Tak szczerze,to nie chodzi o ta ziemie? Baczek sam nie da rady wynajac mieszkania. Jak marzy mu sie ziemia i dom to tylko na spolke z kims -kimkolwiek. Nie jest tak, ze ty autorko jestes po prostu sposobem na spelnienie jego marzen?

Gość gość
Czemu kobiety nadal są tak bardzo zależne, niesamodzielne i ograniczone??? :/ Niby mamy 21 wiek, a tu nadal ciśnienie na ślub i koniec. Bo bez tego czują się gorsze. Facet może wszystko, a one nadal będą czekały wiernie jak psy na odrobinę łaski od swojego pana. Straszne to jest. Nieważne, że ma potrzeby partnerki gdzieś, nieważne że jest egoistą, nie ważne że się nie stara. Ważne, żeby się oświadczył i był mężem. To się liczy najbardziej. Porażka kompletna :/

Gość gość
Ślub da satysfakcję ale tylko tobie. Ja mam 28 i nie mam parcia na ślub za dużo zachodu na jeden dzień a związek i miłość powinny być na zawsze

Gość Qq namuniu
16:06 wczoraj I on dokladnie o tym wie dlatego stawia na swoim. Ty sie nie liczysz. Liczy sie tylko to, co on chce. Moze sobie na wszystko pozwolic bo ty i tak go nie zostawisz. To teraz napisze ci ciekawostke - on zostawi ciebie. Poczekaj! Faceci nie szanuja kobiet, ktore nie szanuja same siebie. Zapamietaj!

Gość gość
To nie chodzi o ślub, ale o to, że on zupełnie się z Tobą nie liczy. Może zrób tak, porozmawiaj z nim szczerze o tym, że zależy Ci na sformalizowaniu związku. Na razie nic go do tego nie zmusza, nie macie żadnych wspólych zobowiązań typu dziecko więc jeśli naprawdę mu zależy to się oświadczy i będziesz pewna jego szczerych intencji. Według mnie on po prostu nie jest pewny tego czy chce być z Tobą więc daj mu szansę na zastanowienie się.

Gość gość
Po co Ci ślub w dzisiejszych czasach? O ślubie najwięcej jazgoczą Kobiety ale jak przychodzi co do czego to też są pierwsze do rozowdu!

Gość gość
Co was tak ten ślub boli? To ze wy nie chcecie mieć to innym go brać nie wolno? Skupcie się lepiej na tym że faceta nie stać na samodzielne życie a dom chce na siebie kupować! On sobie będzie spłacać kredyt a ona ma go utrzymywać.

Gość Mysza 1987
ha , to jes ttaki schemat . Zostaw go bo marnuje Twoj czas i tak Ci sie nie oswiadczy jesli do tej pory tego nie zrobil . Daj mu max rok i sie oswiadczy innej dziewczyne. Nie jestescie dla siebie, macie rozne zycuowe potzeby i to tyle w tym temacie.

Gość gość
szopenik 2018.08.28 Ano i to jest problem wspólnego mieszkania. Niby przed ślubem zdecydowanie wypada zamieszkać razem i dotrzeć się w codziennym życiu i sprawach bo nic tak nie łączy lub dzieli jak wspólne dbanie o dom, wydatki, planowanie i przebywanie ze sobą 24/7/365. x Co Ty gadasz? Właśnie o to chodzi żeby po ślubie coś się zmieniło. Ja mieszkałam sama 3 lata a mój chłopak z rodzicami. Jak braliśmy ślub miałam 29 lat. Wiadomo zostawał czasami na noc czy na weekend, ale zamieszkał dopiero od ślubu. I to nie chodziło o jakieś zasady, religię czy coś. Po prostu ja chciałam poczuć tą różnicę w związku. O jestem żoną i mamy wspólny dom. A tak to co. Właśnie jak się mieszka razem to ślub właściwie już prawie nic nie znaczy bo nic nie zmienia.

Gość gość
gość wczoraj Pewnie później ją zostawi. Będzie miał dom a ona nic bo całą kasę wyda na życie. Jakby mieli ślub to chociaż połowa by jej się należała.

Gość gość
Obiecywać to jedno, a robić drugie. Wyprowadź się to przekonasz sie czy oświadczy się. Jeśli nie to po ptakach i pamiętaj nigdy nie zaczyna się związku z doopy strony, bo na doopie się skończy.

Gość gość
jezuuu nie cierpie takich dziecinnych bab :o

Gość gość
07.55 dokładnie. Cwanie to sobie wymyślił, przekalkulowal.

Gość gość
Zdradzę wam tajemnice ;-) Jak Kobieta/Mężczyzna nie spełnia waszych wymagań przed ślubem to po ślubie absolutnie nic a nic się nie zmienia na lepsze. Zmienia się zawsze na gorsze! Po ki chu.. wam ten ślub żeby majątek Mężczyzny zabezpieczyć? Jak można być takim żeńskim pustakiem żeby pisać rzeczy w stylu: "jak nie chce ze mną ślubu po 3 latach to mu nie zależ i mnie nie kocha" co ślub ma wspólnego z miłością gdzie ponad 30% małżeństw się rozpada? Jedno jedyne szczęśliwe małżeństwo zdecydowało się na ten krok UWAGA po 10 latach! BO nadal było i m ze sobą dobrze! Czemu tylko Kobiety tak domagają się ślubu?! Odpowiedź jest prosta po ślubie nie muszą się w ogóle starać w związku bo ślub to dla nich zabezpieczenie nic nie ma wspólnego z miłością! Przykro mi ale Mężczyźni nie są już tak ślepi. Ja jestem z moją Kobietą 5 lat i jest nam dobrze. Jak ten stan rzeczy utrzyma się jeszcze przez 2-3 lata to się z nią ożenię! Dodam jeszcze że Kobiety dużoooooo szybciej nudzą się w związku i 80% rozwodów inicjują one same! Nauczcie się wreszcie tępe dzidy że ślub nie ma nic wspólnego z miłością w dzisiejszych czasach to tylko kawałek papierka dwa metalowe kółka! Nie ma tu żadnej magi która uchroni związek przed rozpadem. Daje tylko jedno: Dostęp do majątku Męża nic więcej :(

Gość gość
To chyba powinniscie sie cieszyc faceci ze slub daje dostep do majtaku. Prawie wszystkie moje znajome zarabiaja wiecej niz ich faceci,

Gość gość
po co z nim zamieszkalas? ma wszytsko co chce - uprane, ugotowane, sex to po co jeszcze bedzie sie ladowal w slub. Ej dziewczyny, dziewczyny jak wy sie nie szanujecie... a potem chcecie zeby was facet szanowal. Tez mysle, ze z tego zwiazku nic nie bedzie. Jak mezatka juz z dluuugim stazem mysle ze on czeka na TA JEDYNA z ktora sie ozeni i na pewno nie jestes to ty :( sorry,

Gość gość
A to co lepiej, żeby nie zamieszkała i dopiero po ślubie zobaczyła jaki to fagas? Śmieszne te teksty są, że nie powinno się mieszkać wcześniej, bo facet ma co chce. Jak kocha i ma co chce to kocha i się stara, a nie olewa. Jak nie kocha to czy przed ślubem czy po - będzie olewał. Z dwojga złego lepiej przed ślubem się dowiedzieć z kim ma się do czynienia.

Gość gość
(..).Po ki chu.. wam ten ślub żeby majątek Mężczyzny zabezpieczyć? Jak można być takim żeńskim pustakiem żeby pisać rzeczy w stylu: "jak nie chce ze mną ślubu po 3 latach to mu nie zależ i mnie nie kocha" co ślub ma wspólnego z miłością gdzie ponad 30% małżeństw się rozpada?(...) & Nie kochasz siebie, nie dasz zatem tego uczucia innej osobie.

Gość gość
Feministki i reszta kobiet.pozwolily mezczyznom na seks bez slubu, kobiety same proponuja seks bez zwiazku bo sa takie wyzwolone, sfeminizowane a potem takie sytuacje wykorzystuja mezczyzni bo czemu nie?!

Sluby obecnie to żenada i nic więcej. Jaki sens ma ślub z kobietą, którą obracało iluś tam fagasów, a jeden głupi musi za to płacić ślubem? 00 Tak więc kobiety powinny się mocno starać w swoich związkach, zeby na ślub zasłużyć.