Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurzaja mnie ludzie ktorzy nie umieja docenic tego 500 plus i wyprawki szkolnej

Polecane posty

Gość gość
dziś ale z ciebie tepa dzida:D Przeciez tam uciełas znak zapytania:D Manipulowac to ja , a nie mnie!:D dziś masz racje, ale ani ja , ani Ty nie mamy na to wplywu. Znam dziewczyne, puscila sie , wpadla , wziela slub. Wczesniej pracowala na czarno, brala na jedno dziecko alimenty z funduszu i 500+, po narodzinach drugiego, dostała kosiniakowe, , jako ze jej obecny maz pracuje, to panna miala problemy o to ze ze zabrali jej alimenty z funduszu i 500+ na jedno dziecko. Jej chłop pojechał za granice, i ta zaczela sie szczycic tym ze 500+ brac nie musi i ze kasy ma dosc:D To jest obłuda i patologia sama w sobie, ale zlapala na dzieciaka normalnego chłopa i zmienila sie w dame

Gość gość
gość dziś tak, tak wszyscy płytko myślimy tylko patusy myślą głęboko. Nikt nie mówi że wszyscy którzy pobierają 500 to patola ale jest jej znaczną część i o nich mówimy. To nie my spłycamy, to ty na siłę kolorujesz rzeczywistość! no a z tym BYĆ MOŻE bratem który BYĆ MOŻE dla jakiejś laski się zmieni dzięki 500Plus to już nieziemsko odleciałaś. Pomijam fakt istnienia owego brata ale nawet jeśli? to tobie się wydaje że ludzie od tak się zmieniają? Uważasz że pieniądze podatników są od tego żeby inwestować w takich ludzi z marginesu którzy BYĆ MOŻE dzięki nim coś tam zrobią? Nie uważasz że to trochę za duża kasa na takie gdybanie? Nie szanujesz pieniędzy podatników bo najwidoczniej sama podatków nie płacisz tylko siedzisz na zapomogach i ciągniesz. Będziesz głosować na PiS bo boisz się że Ci kranik zakręcą i będziesz musiała ruszyć zad do pracy w końcu. Na kilometr czuć nieroba od Ciebie. Gdybyś przepracowała chociaż jeden dzień to byś takich debilizmów nie pisała leserko. "inwestujmy kasę podatników w patolę bo być może oni się zmienią dzięki temu" Tak tak, danie kasy do ręki patusom to jest super wyjście :D

Gość gość
Naprawdę niedługo nie będzie opłacało się pracować, lepiej mieć 3 4 dzieci, Ukraińcy wyprą nas z pracy, najniższa emerytura 1000 dla rodzących dzieci a 1300 po 40 latach pracy. Lepiej kraść do jakiejś tam kwoty bo to wykroczenie i mandat którego komornik nie ściągnie bo z czego:)

Gość gość
Jak złapie na drugie dziecko pracującego chłopa i dochody ma za duże to podaje go na papierze o alimenty i 500 należy się też na 1 dziecko, z jego dochodów liczy się tylko 300 alimentów

Gość gość
dziś nie bede rozpisywala tu elaboratów, nie mam mocy by decydowac kto jest patologia, kto nie. Nikt nie ma takiej mocy. Z mojego podwórka! Ja wywodze sie z ciezkiej patologii, moja matka pila, bywalo ze nie było w domu nawet ryzu , by ugotowac i zjesc od tak na sucho. Jezeli dostawalam jakies kieszonkowe , kupowalam kisiel w biedronce za 30gr torebke, na zapas ile tylko starczyło, bo to zapychało brzuch . Jest nas czworo, starsza siostra poszła z domu majac 18 lat. ma meza , dzieci pracuja oboje. Ja w wieku 14 lat poszlam i zapukalam do domu dziecka , oczywiscie przyjeli. Tam zdałam do LO (co w domu byłoby niemozzliwe) w wieku 19 lat usialam sie usamodzielnic. Mam meza, długo mialam jedynaka, bo zwyczajnie nie dopuscialabym do zycia od- do. Weszło 500+ moge pozwolic sobie na kolejne dziecko, bo wiem ze nie musze zostawic go w złobku gdy skonczy 12miesiecy. Moge posiedziec w domu do poki nie pojdzie do przedszkola. Maz pracuje, ja tez mam stałą umowe o prace, wiec teraz na wychowawczym lata spedzone z dzieckiem wlicza mi sie do stazu pracy ( ale to osobna bajka) . Starszy brat nie zalozył rodziny, czasem chwyci sie jakiejs pracy dorywczej, czasem poszlaja z puszka piwa po miescie, młodsza siostra została w tej patologii. Ma piecioro dzieci, z czego dwójki nie wychowuje, ani ona ani on nie pracuja (co prawda maja chore dziecko, ktore wymaga calodobowej opieki.. no ale- nie moja sprawa, z zasilkow maja dosc) Wiec popatrz, jak bardzo krzywdzisz ludzi , piszac ze patologia , w patologii zostanie, powolujac sie na jeden przyklad. Poznaj historie wielu ludzi, potem oceniaj.

Gość gość
Mam 55 lat i nie pobieram zadnej kasy. Nie bede jednak glosowac,bo wiem,ze niektorzy zostali oszukani. Pamietam,jak bylo 500 dla kazdego dziecka,a teraz sie wypieli. Nie mam w takim razie ochoty sponsorowac ,inne dzieci. Tym co daja ,niech sie ciesza,bo wszyscy sie do tego dokladaja.

Gość gość
dziś 500+ mialo za zadanei wspomóz prokreacje, a nie przejac czesc obowiazku jakim s=jest utrzymanie dziecka. CI ktorzy chca miec wiecej dzieci,a z przyczyn finansowych nie moga, dzieki 500+ moga sobie pozwolic na kolejne dziecko . Ci ktorzy i tak nie planowali miec wiecej niz jednego dziecka, nie zostana przekonani chocby 10 tys złotych na kolejne. Prawda?

Gość gość
"Ale nie ma czegos takiego jak 500 za darmo. To sa moje i wasze pieniadze, przemielone przezute i wyplute. " xxx Wydrukujcie to sobie, powieście w widocznym miejscu i zpamiętajcie. 500+ może i jest za darmo, ale tylko dla osób, które nigdy nie skalały się żadną pracą i i tak, żyją zasiłków.

Gość gość
Gościu powyżej - nieprawda. W ustawie jest wyraźnie napisane, że dofinansowanie ma na celu wsparcie rodzin w wychowaniu dzieci. O rozmnażaniu się nie ma słowa. Taki jest problem z ludźmi - zamiast się zapoznać z tekstem źródłowym, wierzą w to, co wmówią im politycy.

Gość gość
A ja chce dożyć chwili kiedy nagle 500 zostanie zlikwidowane usmiech.gif ale będzie ubaw. xxx Ja myslę, że 500+ "zlikwiduje się" samoistnie. Widząc jak wszystko drożeje, jak napędza się inflacja, nie trzeba byc ekonomistą, żeby przewidzieć, że to dzisiejsze 500 zł oże być warte jutro tyle co dziś jest warte 50 zł. 500+ niby bedzie, ale będzie można za nie co najwyżej zabrać dzieci na lody. I jeszcze trzeba będzie się zrzucić na Kryny, które narobiły dzieci za 500+ i teraz nie mają za co je nakarmić.

Gość gość
8:39 Świetnie że wyszłaś z patologii, a pomyśl dlaczego tak bardzo chciałaś się z tego wyrwać? Nie miałaś co jeść. A wyobraź sobie twoja rodzinę w dzisiejszych czasach, nie jest was 4 tylko 6-8 bo jest z tego kasa, nie chodzicie głodne ani obszarpane, starcza na wszystko bu "luksusowo" żyć w porównaniu do byłej sytuacji. Czy była by tak duża chęć wyrwania się z tamtad? Nawet w tej extremie 2 z was została, nie próbują zmienić swojego życia. W dzisiejszych czasach z 6 może jedno dziecko zapragnie żyć inaczej, nie masz szkoły trudno, socjal się należy... Zylaś w tym środowisku i dobrze wiesz ilu ludzi naprawdę chce zmian, bo sądzę że wszyscy planują zmiany ale na gadaniu się kończy.

Gość gość
Dalej twierdzę że patologia w patologi zostanie, to że się wyrwalaś to nic nie zmienia, twoja siostra ma już 5 a nie wiadomo czy to koniec, brat też może coś zmajstrować. Czyli liczba potencjalnych zasiłków i tak wzrasta mimo że 2 sztuka się wyrwały.

Gość gość
a ja wam mówię z własnego doświadczenia że nie macie racji otóż ja pracuję w sklepie mój M jest kierowcą Ja wyciągam mniej więcej 2500 on koło 4000 miesięcznie dostajemy 500 na 5 dzieci ( z pominięciem pierwszego naturalnie ) czyli 2000 tysiące. I wy mi tu chcecie udowodnić że lepiej nie pracować czyli zamienić 65000 na 2000 WOW WOW WOW ciekawe niby jak ja bym miała za to wyżyć :-o Mam bezrobotną sąsiadkę z trójką dzieci każde z innym i konkubentem, wedle tego co tu opisujecie powinna ona opływać kasą tymczasem zrobiła sobie ze mnie prowidentya miesiąc w miesiąc pożycza od nas kasę (strasznie mi żal tych jej dzieci ) i dlatego nie umiem odmówić Mieszkam u rodziców mam dom i rodzice prowadzą gosodarstwo. Tymczasem ona z gachem cały dzień siedzi i robią nic :-)

Gość gość
Głosuje przeciw pis czytając to wszystko.

Gość gość
9 51 mam podobnie :-) 8 39 ta słuchaj co one tu piszą, a w zimie będziesz w stringach chodzić :-D Ja znam multum osób co z patologii wyszła i żyją normalnie. Bo prawda jest taka że w każdej rodzinie jest jakaś patologia, a to wujek pijak, dziadek, ojciec taka jest prawda :-o

Gość gość
Pracujesz wraz z mężem i 500 wam się przydadzą, jesteś przyzwyczajona do pewnych standardów życiowych. 18 latka z dzielnicy cudów która musi kombinować by mieć jakiś ciuch, musi dać tyłka by napić się piwa bo w domu tylko ledwie jeść na a reszta idzie na wódkę. Szkoły też nie ma, do roboty może iść za 1700, niema szans na mieszkanie. Zachodzi w ciążę, rodzi, 1000 od gminy, 1000 co miesiąc przez rok, 500+ , następne niecałe 200 z mops, i oczywiście 500 fundusz alimentacyjny. Dziewucha która jak miała 50zl w kieszeni to była bogata nagle dostaje prawie 2200zl, dla niej to majątek!!! Wie że po roku 1000 zniknie więc zachodzi w następną ciążę, po urodzeniu ma już 3400!!! 2x500, 2x500 fundusz, 2x 200, 1000 macierzyńskiego i dostaje mieszkanie socjalne bo samotna matka z 2 dzieci!!! Która z was chciała by w wieku 20 lat mieć mieszkanie i 3400 za free? Potem 1000 zniknie ale i tak jest chata i 2400.

Gość gość
Najbardziej komiczne są delikwentki ubolewające, że ich okradają z podatków na rzecz programu prokreacyjnego :D Weźcie się nie wywyższajcie świruski z syndromem narcyzmu, nikt Wam tych grosików z jałmużny nazywanej płacą nie zabiera. Koszt 500+ za rok 2017 rok to 17 mld przy czym ściągalność VAT wzrosła rok do roku o 30 mld zł. Reasumując mamy z tego tytułu aż 13 mld zł nadwyżki. Nikt Wam do portfela nie zagląda No chyba, że operowałyscie do tej pory w grupach przestępczych wyłudzających VAT to i owszem straciłyście na własne życzenie :)

Gość gość
10.39. Zasiłki owszem.ale mieszkania tak szybko nie dostanie, u nas nawet samotne matki czekają po 5-6 lat;D

Gość gość
U mnie w miasteczku jak na 3 punkty to jest 18 w kolejce. Choćby i za 5 lat dostała, jakie szanse ma przeciętny Kowalski na darmowe mieszkanie z minimalnym czynszem?

Gość gość
gość dziś za to twoja pogarda dla ludzi którzy pracują jest wręcz obrzydliwa. Typowa dla nieroba i krowy rozpłodowej głosujciej na PiS. Pensje to są dla ciebie grosiki i jałmużna? tak tym gardzisz? piszesz "wasze" czyli co? twoje nie? no nie bo nie pracujesz wrzodzie śmierdzący! poradzisz w kanapę i wyzywasz tych dzięki którym masz co do tego brudnego ryja włożyć! Brawo PiS i jego wyborcy. Jakże się cieszę, że nie należę do tej "elity" cuchnącej wódką i cebulą :D

Gość gość
gość dziś To powiedz mi dlaczego moja pensja zmalała? Jestem naukowcem i znacznie zmniejszono mi koszty uzyskania przychodu, mojemu instytutowi obcięto finansowanie, skutkiem czego było całkowite zabranie premii. Z mojego instytutu odeszła połowa ludzi z administracji. Dodam, ze to osoby, które pracowały w instytucie od lat. Naukowcy też odchodzą - do banków, do IT lub wyjeżdżają za granicę.

Gość gość
gość dziś Jakiej nadwyżki????? Mamy póki co rekordowy dług publiczny a nie jakąś nadwyżkę. Skąd bierzesz te rewelacje?

Gość gość
gość dziś jak to skąd bierze? Z TVPiS z wiadomości propagandowych pana Kurskiego :D zobacz sobie dzisiaj, polecam! Kabaret jakich mało! Dla inteligentnych ludzi to jest rozrywka a dla cebul głosujących na PiS... no cóż, informacje dnia, bo taki motłoch uwielbia propagandę sukcesu i choć wcina taka cebulara suchary z margaryną to wierzy że kawior żre. Serio mówię ci, ciemnota tak ma :D

Gość gość
A mnie wkurza,że facet który zarabia 25 tys. miesięcznie,ma niepracującą żonę i troje dzieci bierze co miesiąc tysiąc złotych.Wkurza mnie,że menel z menelką rodzice piątki dzieci /ona znów w ciąży/ biorą 2 tys. miesięcznie głównie na "przelew". To są pieniądze z moich i twoich podatków.Nie mam nic przeciwko pomocy biednym dzieciom ,ale rozsądnie celowanej, bo zaufanie jest dobre,ale kontrola LEPSZA. Wszystkim po równo to komuna która wraca w zastraszającym tempie. Do autora tematu - nim się wkurzysz jeszcze bardziej,włącz obiektywizm i rozum.

Gość gość
Pisiory planowały zaciągnąć dług xxx milionów, udało im się wydać 5 mln mniej to jest ta nadwyżka :)

Gość gość
@11:16 GUS, mówi Ci to coś? I napisalam wyraźnie - różnica między wysokością ściągalnego VATU rdr (2016/2017) a programem 500+ wynosi PLUS 13 mld zł. Tak i nie musze pracować. Mam mieszkania w Warszawie pod wynajem po rodzinie, gdy kończy się okres wynajmu i lokatorzy z reguły idą już na swoje mam regułe, że wystawiam na wynajem zawsze o 100 zł więcej. O dziwo, nie miałam miesiąca by któraś z nieruchomości stała pusta, zawsze chętni są a według Was ludzie ubożeją :D Tak i pobieram sobie 500+ jak również kosiniakowe, żyje mi się łatwo i przyjemnie i śmieszy mnie Wasza skrajnie błędna interpretacja finansów państwa. Nic Wam nie zabierają korposzczurzyce mające za męża excela albo inne wyrobnice pakujące gwoździe na akord na taśmie montażowej. Jeszcze dokładają: do służby zdrowia, komunikacji masowej, edukacji aż do 18 roku życia. Miejcie chociaż odrobinę pokory.

Gość gość
gość dziś Jednak mimo wszystko ten facet odprowadza więcej podatków niż dwoje pracujących, nawet za średnią krajową. Akurat te 500+ to ten facet bierze ze swoim podatków i jeszcze dopłaca innym.

Gość gość
@11:14 Już Ci tłumacze dziecinko, otóż polskie uczelnie są usytuowane na 400 którymś tam miejscu w rankingu oceniającym wartość tychże w skali globalnej. Nie są konkurencyjne, od lat nie wynalazły niczego innowacyjnego czego można byłoby zaimplementować w gospodarce, myśl technologiczna polska kuleje, więc za co miałabyś otrzymywać granty? Za generowanie fikcji, że pracujesz nad przełomowym projektem rewolucjonizującym życie społeczne? Nie ma sensu tworzyć stanowisk pracy byle ludzie Twego pokroju pozujący na ambitnych naukowców siedzieli i pierdzieli w stołeczek, lepiej dać im już 500+ i w skali makro niechże chociaż wesprą wskaźniki demograficzne ) Nie dziękuj, że Ci to transparentnie wytłuszczyłam :) Ktoś wreszcie musiał.

Gość gość
gość dziś gość dziś Jednak mimo wszystko ten facet odprowadza więcej podatków niż dwoje pracujących, nawet za średnią krajową. Akurat te 500+ to ten facet bierze ze swoim podatków i jeszcze dopłaca innym. xxx I tak będą szczekać na niesprawiedliwość dziejową, chociaż dzięki takim jak on mają chociażby tą darmową służbę zdrowia. Szkoda gadać.