Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurzaja mnie ludzie ktorzy nie umieja docenic tego 500 plus i wyprawki szkolnej

Polecane posty

Gość gość

i teksty typu "a co to jest i tak trzeba dolozyc 2 razy tyle":O a przeciez dostaja ta kase za darmo, za moich czasow nie bylo tego i za same podreczniki do jezykow obcych rodzice musieli placic ponad 100 zl a teraz niektore roczniki maja ksiazki darmowe i jeszce wielkei narzekania

Gość gość
Ja mam ćwierć miliona jak przez takie rzeczy skreśla zera to dopiero będzie :o

Gość gość
Ja sie ciesze. Jestem na wychowawczym. Zarabialam najnizsza. Maz ma 3200brutto. By dobic do 3 tysi musi brac nadgodziny. Ciesze sie, ze jest 500plus i ta wyprawka, darmowe ksiazki. Mam dwojke dzieci. Gdyby nie te zapomogi, to cuezko byloby jedno utrzymac i wszystko kupowac. Doliczajac czynsz i kredyt na mieszkanie nie byloby szans.

Gość gość
szczekają najwięcej te c najszybciej biorą ! składają wnioski, ale śmieją się z tego programu i mówią, że będą głosować na wszystkich tylko nie na PIS :-D Drugi rodzaj to ten co nie dał rady naciągnąć n pierwsze dziecko a umierają z żalu o to :-D Znam oba typy takich ludzi i w sumie nie ważny biedny czy bogaty każdy tylko kombinuje jak by to brać A najbardziej mnie rozbawia ta nieudacznica co wysrała jadnego gówniaka nie stać ją na niego A każdego wyzywa od małp i w sumie też mam jedno i nie dostaję 500, ale daję radę z moim M go utrzmać spokojnie :-) I będę głosować na PIS chociażby przez takie zawistne małpy bo widzę ile moich koleżanek z 2 dzieci ma teraz łatwiej i z ratą za mieszkanie, auto życie :-)

Gość gość
Uważam że darmowe podręczniki to dobry pomysł, i jak najbardziej powinno tak być, zwłaszcza jeśli faktycznie służą dla kilku roczników. Ale co do wyprawek i 500+- to powinno być o wiele lepiej zorganizowane. Te pieniądze powinny iść do szkół bezpośrednio, na żłobki których drastycznie brakuje, na wyżywienie, na np. organizowane przez gminę półkolonie żeby rodzice nie musieli stawać na głowie żeby dzieciom zapewnić opiekopiekę w wakacje. Podobnie z wyprawkami szkolnymi- dałoby się to taniej zorganizować gdyby te pieniądze poszły bezpośrednio do placówek, tyle że w wykonaniu takim jak większość spraw dzisiaj, skończyłoby się to pewnie wydumanymi przetargami i konkursami... Taaa, PIS daje (nam z powrotem- nasze pieniądze), a drugie tyle wydaje na związaną z tym "obsługę". Czytałam że nie będzie np. górnego progu zarobków przy 500+, bo wprawdzie oszczędności wynioslyby 78 ml, ale potrzebny do tego aparat biurokratyczny kosztowałoby 73 ml, więc raptem 5 mln oszczędności. Policzyli, uznali że się nie opłaca za 5 mln tracić głosy. I tak, tyle kosztuje Obsluga prostej sprawy. A wystarczyłoby zrobić sprawny system informatyczny i wymianę wiadomości między urzędami. W życiu na PIS nie zagłosuje choćby 1000+ obiecywali.

Gość gość
Na wstepie powiem, ze jestem pracujaca matka jedynka z zaradnym pracujacym mezem. Tak zal mi sciska, ze nie dostaje 500, bo uwazam, ze pracujacym odpowiedzialnym rodzicom jedynakow takie pieniadze powinny sie nalezec. Ale nie ma czegos takiego jak 500 za darmo. To sa moje i wasze pieniadze, przemielone przezute i wyplute. Pis wyznaje zasade dziel i rzadz. Dlatego 500 nie dostaja rodzice na 1 dziecko chyba ze zyja w skrajnej biedzie przynajmniej na papierze, dlatego wyprawka sie nie nalezy zerowkowiczom. Nigdy na nich nie zaglosuje. Nie dali mi 500 do tego obrazaja mnie swoimi pseudopodwyzkami (szkolnictwo).

Gość gość
Niestety ale nie daja 500+ dla wygodnych mam jedynakow. 500+ jest na prokreacje. Ja pobieram 500 + ale na PIS nie zaglosuje. Stary moj(to nie zart)zwolnil sie z pracy. Ma 20 lat stazu pracy ale stwierdzil ze teraz nie musi! I co ja mam z nim zrobic? Mamy 3 dzieci,zasilkow wiecej jak jego wyplaty to fakt(sciana wschodnia,niestety zarobki bardzo zenujace),ale ja nie wyobrazam sobie ze on bedzie tak siedziec do konca zycia w domu!

Gość gość
Bo niektórzy patrzą dalej niż na własną kieszeń. Brak szacunku Unii, rozmontowanie sadow. To są prawdziwe problemy, ale ciemny lud kase do kieszeni weźmie i się cieszy.

Gość gość
Ja doceniam 500 plus nie biorę ale o 300 wniosek złożyłam ponad miesiąc temu nie mam jeszcze decyzji anu pieniędzy. Ale wczoraj robiłam zakupy dla synów robiłam no bo czas leci, na zeszyty kredki, i drobne p*****ly plus dla jednego strój zapłaciłam 156 zł potem troszkę ponad 30 zł za dwie książki 80 za piórniki bo mieli rozwalone stare. Obuwie po szkole dla starszego pewnie ponad 100 ale gdybym musiała zaciskac pas to i zwykle trampki bym kupiła młodszy może z 40 zł i na klasowe młodszy wyjdzie 100 zł straszy 100 to i tak wciąż mieszczą w 600 zł. Bo zaraz będę musiała do 10 września zapłacić 1200 zł za zajęcia młodszego syna bo zawsze place z góry wychodzi taniej niż semestralnie . Więc chociaż te zakupy podstawowe pierwsze mi odeszły, więc b się cieszę.

Gość gość
I tak zagłosuje przeciwko pisowi :-D

Gość gość
500+ jak najbardziej super program ale powinno się dawać go normalnym rodzinom a nie patologii - nie ma pracy, dochodu zabieramy 500. Logiczne jest że jeśli rodzice nie zarabiają to te 500 wydadzą na siebie a nie na dzieci.

Gość gość
To samo wychowawczy 1000 co miesiąc, powinny dostawać osoby które pracowały a przez macierzyństwo przez rok nie mogą, ta która nigdy nie pracowała z jakiej racji ma dostawać, ona dalej pracować nie będzie co najwyżej znów zajdzie w ciążę.

Gość gość
Ciekaw jestem co z tymi dziećmi będzie za 10 lat, karyna bierze 1500+ inne na 3 dzieci i zawsze coś im tam da jeść, ubranka nosi jedno po drugim. A za 10 lat dzieci żrą, ubrania zniszczone na flaszkę i fryzjera by brakło...

Gość gość
7:23 ja zawsze głosowałam i będę głosować na PiS nawet jak mieszkałam za granicą jechałam ponad 180 km aby zagłosować jak PiS wygrał w końcu wróciłam do Ojczyzny.

Gość gość
PiS ma politykę socjalną inicjatywy więcej, żadnego sensownego pomysłu. U mnie tracą tymi brzozami, Smoleńskiem a przede wszystkim ładowaniem kasy w kler i Rydzyka. Rozumiem że kler napędza im głosów, ale gdyby ktoś tam pomyślał odciol się od kleru a nawet ich opodatkował natychmiast głosowało by na nich 3/4 Polaków a nie tylko mocher.

Gość gość
Dzieki 500+ moge miec wiecej dzieci , bo po macierzynskim nie musze wracac do pracy od razu. Gdyby nie 500+ mialabym jedynaka, bo dla mnie rzecza niepojeta jest zostawienie 12miesiecznego szkraba w złobku na 9-10h. Nie pozwoliłabym tez by moje zycie toczyło sie od pierwszego do pierwszego, a tak byloby tylko z pensja meza.

Gość gość
Ale twój mąż pracuje i dzięki 500 dzieci mają lepiej, mąż Karyny nie pracuje, ona też nie z czego mają na piwko? Macierzyński się kończy czas zapłodnić karyne.

Gość gość
Tylko ze maż owej Karyny i przed 500+do roboty nie poszedł , a karyna pisala o zapomogi celowe co 3 mc. Ci którzy z dzieci zrobili sobie utrzymanie i bez 500+ funkcjonowali dosc sprawnie!

Gość gość
To ja z 7 41 zapominam dodać że do kościoła nie chodzę nigdy nie chodziłam nawet jak bylam dzieckiem.. Mnie dziadkowie wychowali oni kościół z daleka omijali i ja tez. To że głosuje na PiS nie znaczenia czy jestem katoliczka czy nie, bo nią nie jestem.

Gość gość
Więcej dzieci, kiedyś będą pracować na nasze emerytury - nic bardziej mylnego. Dziec***atologi nie będą pracować tylko spłodzą kolejne dzieci by żyć z socjalu. Normalna rodzina będzie miała 2 dzieci które będą pracować i one też po 2 dzieci. Patrole mają conajmniej 4 (bo emerytura) i ich dzieci też po 4. Więc 4 osoby z normalnej rodziny będzie pracować na socjal dla 16 i na emerytury

Gość ponury kosiarz
Już jakiś pisowski troll rozpoczyna kampanię przedwyborczą hahaha ale jesteście żałosni. Opłacacie sobie głosy najgłupszego nieudolnego motłochu ktorego jest najwięcej. Teraz jeszcze tylko kolejne dofinansowanie dla Rydzyka i będą głosy następnej bezmozgiej hołoty. Tylko debile nie widzą co tu jest grane. Tak, tak głosujcie na PiS idiotki z kafe, a za chwilę będziecie płakać, bo jak już sobie pisuary wszystko ustawia i podporzadkują, jak się na dobre rozsiądą na stołkach, jak w końcu tak ustawią prawo że nie będzie już wyborów tylko nastanie jedna partia i dyktatura, bo do tego dążą to wtedy was krótko chwycą za mordy i nawet ciąży pozamacucznej nie usuniecie, a i seks z własnym mężem będziecie błagać proboszcza pisząc podania do biura parafialnego hahaha

Gość gość
dziś generalizujesz! bardzo plytko myslisz:x ale cóz, kazdy kto wywodzi sie z patologi , w patologi zostanie?

Gość gość
7:54 On nigdy nie pracował, by wypić browara musiał nazbierać złomu, komuś działkę przekopać lub coś ukraść, za którymś razem dostawał wyrok. Karyna dostawała zapomogi ale te kwoty były małe i rzadko. W końcu jak dzieci podrosły szła do pracy. Teraz karyna rodzi rok po roku by mieć 1000 macierzyńskiego w ciągłości. Do tego nabrała pożyczek najpierw z banków a potem z parabanków, nie spłaciła ani jednej raty, komornik nie ma co zająć bo świadczenia z mopsu są nie do ruszenia. Muszą płodzić dzieci dalej bo odsetki już są takie że do końca życia komornik by siedział na wypłacie, więc nikt do pracy nie idzie. I znam osobiście taką sytuację, córka sąsiadki niby normalna poszła za sebixem w patologie i zmieniła się w karyne. 21 lat 3 ciąża, kredyty i socjal.

Gość gość
gość dziś Sam PIS stwierdził, że 500+ nie przyniosło zamierzonego efektu :) Owszem urodziło się więcej dzieci, ale teraz przystopowało. Tylko ludzie ograniczeni będą rozmnażać się dla 5 stówek.

Gość gość
dziś no tak, "znam taka sytuacje.." i to daje mi perawo wyciagac wnioski i wrzucac wszystkich do jednego gara:D Daj spokój, bardzo plytko myslisz. Bo owy Sebo moze miec brata, ktory pozna dziewczyne ,dla ktorej bedzie warto sie starac i wyjdzie na ludzi

Gość gość
dziś generalizujesz! bardzo plytko myslisz:x ale cóz, kazdy kto wywodzi sie z patologi , w patologi zostanie xxx Ale się teraz zaorałaś pisowska ofermo :D oburzyłaś się na generalizowanie po czym potwierdziłaś jej słowa o powielaniu patologii. Proszę państwa oto przykład inteligencji typowego wyborcy PiS :D

Gość gość
Nie wrzucam wszystkich do jednego gara, 500+ jest ok ale powinni dostawać kasę rodziny z dochodami, jak za rodzenie dzieci kasę dostaje patologia to będą się pieprzyć jak króliki i z tego żyć.

Gość gość
A mnie wkurza wspieranie Ukraińców, niedość, ze państwo daje im 500 plus to jeszcze pracodawcy wola zatrudnić, bo dostają na nich dofinansowanie.

Gość gość
A ja chce dożyć chwili kiedy nagle 500 zostanie zlikwidowane :) ale będzie ubaw.