Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie mi się posypało...3 ciaza

Polecane posty

Gość gość
Autorko. Pracuje w MOPSie i z jednym się tutaj nie zgadzam! Psioczysz na PIS, a on własnie takim rodzinom pomaga! Masz odrazu 1500+, a do tego rodzinne z dodatkiem z tytułu wychowywania trzeciego dziecka więc już masz prawie 2tys. Dodatkowo przez rok życia trzeciego malucha otrzymasz kosiniakowe w wysokości 1000zl, to już masz 3tys na konto co miesiac, a nie pracujesz... Nie chodzi tu teraz o PiS czy o Twoją decyzję, ale ogólnie widzę to w pracy na codzień i nie pojmuje jak można źle pisac/mówić o obecnej władzy w sytuacji jak Twoja. Bo właśnie takim ludziom rząd jest przychylne. Wcześniej żaden rząd tego nie dał, a ja pracuje w MOPSie od 15stu lat.

Gość gość
Gdybym była w Twojej sytuacji to... Zalamka. Chciałabym usunąć, ale niestety nie mogłabym, bo potem moje sumienie zabiłoby mnie na bank :o lepiej żyć z trójką dzieci i pomocą państwa niż z wyrzutami sumienia :(

Gość gość
gość dziś To twoje dziecko. W czym tamte są lepsze, że pozwalasz im żyć? Ja bym miała żal i wstręt do własnej matki gdybym sie dowiedziała, że usunęła ciążę, że mogłam mieć siostrę lub brata a zostali spuszczeni jak g****o do ścieków. Jakie dziecko? Zarodek, który jeszcze pewnie nie ma serca jak autorka w 4 tyg

Gość gość
...a czytałaś o tych tabletkach?? Nie wiem, które zakupiłaś? Napisz...... ale znam przypadek, który płodu nie usunął, ale trwale uszkodził. Ten malutki żyje i ma teraz 4lata. Nie chcesz wiedzieć jak się teraz ma.... . :o

Gość gość
Masz przeciez prawo do kosiniakowego, jesli nie przysluguje Ci macierzynski. Razem z 500+ to juz 1500 co miesiac, a do tego jednorazowo becikowe (w niektorych miastach podwojne). Wez tez pod uwage, ze aborcja moze zniszczyc Twoje malzenstwo. Niestety, wiele par sie po takiej decyzji znienawidzilo, albo tez mialo bardzo gleboki zal i gorycz do drugiej osoby, ze tego nie powstrzymala..

Gość gość
Miałam to samo napisać. Na początku dostaniesz pomoc z MOPSU. Później też będą zniżki na rodziny trójka dzieci. Jestem pewna, że dacie rade z trójka dzieci. Nie chce Cię obrażać w żaden sposób,ale znam kilka patogicznych rodzin, gdzie rodzice to alkoholicy i jest dużo dzieci a minmo to nikt nie przymierza głodem. Na bank tez nie będziesz się cieszyć nowym mieszkaniem na kredyt i nową praca i pieniedzmi jeśli usuniesz to dziecko. Wiem, że to co napiszę jest tendencyjne, ale extra mieszkanie...pieniądze to wszystko na końcu okazuje się marnoscia. To są wszystko rzeczy przemijalne. Zo acz , ile kasy miał ten Kulczyk. I co mu to dało? W ostatecznym rozrachunku liczy się jakim kto był człowiekiem.

Gość gość
13'32 u ciebie z głowa wszystko dobrze? co za wywody,bleee.

Gość gość
21'17 ten rząd,ktory rozdaje kase mna lewo i prawo kiedyś się skończy i co ,jeśli już tak na to się powołujesz? dalej dziecko będzie samo się chować/żywić?itd.

Gość gość
Stale powtarzasz,że się zabezpieczaliscie. Sorki,musiał być błąd w sztuce skoro jest ciąża. 2) Jak można nie wytrzymać przez 2-3 dni płodne tylko piep/rzyc się/gadać o prezerwatywie może zle założonej ?

Gość gość
Tu autorka. Co do ostatniego wpisu z dniami plodnymi. Nie byłam w stanie ich obliczyć jak się należy. Okres mam nieregularny, trwa mi po 7 dni po czym przychodzi raz po 2 tyg, raz po 3. Nakładając gumkę miałam myśleć o dniach plodnych? Po to się ich używa by wpadki nie bylo, a jednak jest. Nie uprawialam sobie seksu lekkomyślnie nie myśląc o konsekwencjach, bo inaczej nawet tej formy antykoncepcji bym nie użyła tylko liczyła na cud, że nie zajde w ciążę. Co do pomocy z mopsu to nie będzie ona trwać wiecznie, a później zarób by opiekunkę opłacić, przedszkole dla drugiej, obiady i potrzebne rzeczy do szkoły dla 3. Temat uważam za zamknięty, decyzje podjęliśmy. Dziękuję za każdy wpis. Dobranoc

Gość gość
Sumienie nie da Ci żyć.opamietaj się jest jeszcze czas....nie rób tego bo zniszczysz sobie życie !!!! Nie zabijaj to dziecko pojawiło się na przekór i chce żyć i ma to głębszy sens uwierz mi.....

Gość gość
Autorko, sa dwie opcje gdy wyjdzie pozytywny test ciazowy albo ciaza albo nowotwor. Jesli uwazasz ze dobrze sie zabezpieczylas to moze warto zrobic markery nowotworowe? Nawet mezczyznom z nowotworami test ciazowy daje pozytywny wynik...

Gość SugarFree1
Mam nadzieje ze poronisz

Gość gość
Okresu nie dostałam, a powinnam mieć już prawie 2 tyg temu, ewentualnie tydzień temu, bo tak jak wspomniałam mam bardzo nieregularne cykle, więc jestem pewna, że ciąża, a nie nowotwór. Ostatni okres skończył mi się 2 sierpnia, wczoraj zrobiłam test i 2 wyraźne kreski. Jestem pewna, że ciąża. Tym co po mnie jadą dziękuję. Wy za mnie życia nie przezyjecie i dzieci utrzymać mi nie pomożecie. Gdybym założyła temat, że jestem szczęśliwa, bo spodziewam się 3 dziecka, zjechalybyscie mnie jak psa, że dzieciorob rozmnaza się by kasę brać od państwa i żeruje na podatnikach biorąc 500+. Powiem tyle, po tych wydarzeniach i po takiej decyzji dziecka juz zadnego miec nie będę, nie mogłabym. Żegnam się i pozdrawiam

Gość gość
dziewczyno nie słuchaj tych idiotek pisowskich co ci wyliczają ile dostaniesz przez kilka lat, a dziecko jest na całe życie. Jak tak ci karzą rodzić to weź od nich oświadczenie, że będą ci co miesi ac dawać na wychowywanie tego dziecka, zobaczysz zaraz zamkną mordę.

Gość gość
Kazdy jest kowalem wlasnego losu. Nikt za Ciebie nie bedzie nosil konsekwencji usuniecia ciazy. Nikt tez nie wychowa Ci trzeciego dziecka i nie da Ci wystarczajaco pieniedzy. Ja nie wiem jakbym sie zachowala... Tego nikt nie wie. Najgorsze co mozesz zrobic to pytac o cokolwiek obce kobiety i to na forum.

Gość gość
Pomysl o tym, jak dokonanie aborcji moze wplynac ma Twoja relacje z mezem. Mezczyzna, ktory nie zapobiegl aborcji/zachecal do niej czuje sie potem jak wykastrowany - nie chcial/nie potrafil obronic wlasnego dziecka, a wrecz skazal je na smierc. To nie bedzie tak, ze "problem zniknie" i bedzie tak, jakby tej ciazy i dziecka nigdy nie bylo, tylko moze sie to polozyc cieniem na calym Twoim dalszym zyciu i zyciu Twojej rodziny. Dla dzieci nie bylabys juz ta sama mama, a dla meza zona Zmieniloby sie wszystko.

Gość gość
Też sądzę, że wyrzuty sumienia nie umilkna nigdy. To dzieco jest po coś . To jest specjalny dar od Boga - zwłaszcza sądząc po twoim opisie odnośnie prezerwatywy. Teraz może wydaje Ci się, że nie dacie rady. Ale poradzicie sobie.

Gość gość
do gość dziś - nie pieprz głupot małpo pisowska, b o usunęłam i mam się dobrze, nie ma żadnych wyrzutów sumienia. Wyrzuty sumienia to miałabym dopiero jakbym oddała dziecko na wychowanie po to aby inni się nad nim znęcali latami.

Gość gość
gość dziś Na początku dostaniesz pomoc z MOPSU. Później też będą zniżki na rodziny trójka dzieci. Jestem pewna, że dacie rade z trójka dzieci. Nie chce Cię obrażać w żaden sposób,ale znam kilka patogicznych rodzin, gdzie rodzice to alkoholicy i jest dużo dzieci a minmo to nikt nie przymierza głodem. xxxxx no jestes mistrzem retoryki ! isc na psychologie, podniesiesz na duchu kazdego🖐️

Gość gość
gosc 22.48 pomysl, ze relacje z mezem moze tez zepsuc niechciane dziecko, na ktore wiecznie brakuje kasy. kazdy medal ma 2 strony. skoro juz dyskutujemy, to niech to bedzie dyskusja godna doroslych kobiet.

Gość Shine258
Kochana nie rób tego, nie bierz żadnych tabletek! ABORCJA to nie jest wyjście z sytuacji. Skoro urodziłaś dwójkę dasz radę z trzecim. Być może teraz wydaję Ci się,że to najlepsze rozwiązanie bo jesteś pod wpływem emocji,ale pomyśl o tym jak bardzo będą dręczyć Cię wyrzuty sumienia. ..sama dwa miesiące temu dokonałam zabiegu. Nawet nie zadajesz sobie sprawy jak owy zabieg niszczy psychikę kobiety a o wyrzutach sumienia nie wspomnę. Oczywiście zrobisz co uważasz,ale jeśli nie jesteś w tym sama bo masz męża to zastanów się dwa razy zanim podejmiesz decyzję. Pamiętaj,że możesz stracić dziecko którego nigdy nie odzyskasz. Jeśli chcesz odezwij się do mnie shine258@wp.pl.

Gość gość
Moja babcia urodziła się krótko przed wojna jako 8 dziecko swoich rodzicow. Była taka bieda,ze nie było na buty czy na jedzenie. Jej mama postanowiła ja sprzedać ludziom,którym żyło się trochę lepiej i mieliby za co utrzymać to dziecko a matka dziecka miałaby pieniądze na utrzymanie pozostałych dzieci. Z różnych względów do transakcji nie doszło. Potem przyszła wojna. I tez było trudno, m.in najstarsze dwoje dzieci po 10 i 12lat musiało iść na służbę, żeby rodzina mogła się utrzymać. To są trudne warunki a nie Twoje durne wywody, że z 3 dzieci nie podołać mimo, że teraz jest pomoc państwa i nie będziecie przymierza głodem. Trochę pokory , szacunku i wdzięczności dla czasów, w któryCH żyjesz.

Gość gość
Ok, wyjaśnię.. maz też uważa, że nie stać nas na 3 dziecko, że gdyby to się stało za jakiś czas to co innego, ale nie teraz kiedy mieliśmy stanąć na nogi. Suma sumarum decyzje podjęliśmy wspólnie. Boga w to nie mieszajcie, bo i tak w niego nie wierzę, skoro miał dla mnie taki swietny plan, że muszę dokonywać tak okrutnego wyboru to mogl zadbać o to bym wygrała w zeszła sob w totka. Ludzie muszę myśleć o dzieciach, które już są na tym swiecie by móc im ugotować normalny obiad, a nie podawać kanapki z pasztetem. Dla mnie już nawet seks nie istnieje do czasu założenia spirali, bo nie chce więcej podobnej sytuacji. Z mężem albo przetrwam te próbę albo nie. A córki nigdy nie dowiedzą się, że zrobiłam coś takiego, bo nie zamierzam im o tym mówić.

Gość gość
Patrząc na dwójkę swoich żywych dzieci będziesz zawsze się zastanawiała juz do końca życia, jakby to było, gdyby było z nimi to trzecie . Jakim by było dzieckiem, siostra czy bratem. Jeśli Twoje dzici kiedyś dowiedzą się prawdy, nie wybacza Ci nigdy. PrAce na pewno dostaniesz świetną i taka dobrze płatna. W końcu praca jest najważniejsza w życiu człowieka, co nie? A jak Cię kiedyś zwolnić to co? Powiesisz się?

Gość gość
Zastanów się tylko czy psychicznie dasz radę z tym żyć. Tak tylko się wydaję,że aborcja to łatwe rozwiązanie..chyba,że jesteś kobietą bez uczuć wtedy może Ci się uda żyć ze świadomością swojego czynu. I nie mówię tutaj o Bogu tylko wyłącznie o twoim sumieniu . Jesteś kobietą masz prawo wyboru,ale oby twój wybór a raczej wasz był w 101% przemyślany.

Gość gość
gość dziś A moja babcia 3 urodziła i 3 usunęła, więc argumenty z d**y podajesz

Gość gość
Bóg nigdy nie działa wprost. Swoim zachowaniem pokazujesz, że chcesz być madrzejza od Niego. Postaw wszystko na jedną kartę i zaufaj Mu a nie pożałujesz.

Gość gość
23:12 chce tylko powiedzieć, że dzisiejsze warunki nie są takie trudne jak kiedys

Gość gość
gość dziś Patrząc na dwójkę swoich żywych dzieci będziesz zawsze się zastanawiała juz do końca życia, jakby to było, gdyby było z nimi to trzecie . Jakim by było dzieckiem, siostra czy bratem. Jeśli Twoje dzici kiedyś dowiedzą się prawdy, nie wybacza Ci nigdy. PrAce na pewno dostaniesz świetną i taka dobrze płatna. W końcu praca jest najważniejsza w życiu człowieka, co nie? A jak Cię kiedyś zwolnić to co? Powiesisz się? X Tak, w obecnej sytuacji jest dla mnie najważniejsza, bo muszę zadbać o życie i przyszłość swoich córek. Gdyby zależało mi w życiu tylko na kasie to podjalebym taka sama decyzje przy pierwszej czy drugiej wiadomości o ciąży, ale teraz los mnie postawił przed kolejną ciąża, mimo że dbalismy by do niej nie doszło. Jak stracę pracę, podejmę się następnej, ale mając na utrzymaniu 2 dzieci, nie 3. Widzisz różnice? Ja znaczącą. Zrozumcie, że nie jestem z tego zadowolona. Wiem, że będzie mi ciezko. Wiem, że będę mieć wyrzuty sumienia, ale muszę myśleć o dzieciach, które już są, które żyją! Żałuję, że założyłam ten temat. Nie oczekiwałam złotych rad, nagonki albo przyklaskiwania. Chciałam tylko się wygadać.