Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestescie wierzace ?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Bo albo jest sadystą lubiącym patrzeć jak cierpimy (dla zabawy sprowadzi na człowieka chorobę i albo go uzdrowi albo uśmierci) albo go w d***e co się z nami dzieje i znaczymy dla niego tyle co mrówka czy bakteria, albo najzwyczajniej w świecie nie istnieje.

Gość gość
15:21 Nie da sie odpowiedziec jednum zdaniem na twoje pytania ...Bóg przekazal nam wszystkie informacje w Biblii ale by ja zrozumiec i przeczytac trzeba czasu .. Moge napisac jedno : To nie Bog Stworca jest odpowiedzialny za śmierc i choroby i nie jest mu obojetne to co dzieje sie na ziemi.

Gość gość
Nie. Jestem w ciąży, mój syn jest letalnie chory i nie dotrwa nawet do porodu. Gdyby bóg istniał nie zabijałby małych dzieci. Mam w d***e bzdury, że "to test", "bog zsyła cierpienie tylko na tych ktorzy sa w stanie to znieść" g****o prawda, życie jest niesprawiedliwe.

Gość gość
gość dziś Chyba niedokładnie przeczytałaś Stary Testament. Bóg naprawdę nie przebierał tam w środkach, żeby ukarać czy sprawdzać ludzi :-D

Gość gość
gość dziś 15:21 W Biblii jest mnostwo pzreczacych sobie twierdzen. Jesli cos kompletnie nie ma dla wpolczenych sensu, wierzacy mowia , ze to przenosnia,Ale kiedy im pasuje, na Biblie wlasnie sie powołują. Dziwne ,ze nie potrafisz, choc ogolnie ,odpiowiadzc na podstawowe , znane od wiekow pytanie - dlaczego Bog godzi sie na zlo? To pytanie jest jednym z najczesciej zadawanych, wiec chyba wierzacy zdazyli sie pzrygotowac do odpowiedzi? Jak to w prostych i krotkich slowach wytlumaczysz dziecku? a powinnas umiec, jesli dziecko ma rowniez wierzc. Wiec prosze, wytlumacz mi wlasnie, jak dziecku. Prosto, ale zgodnie z prawdą.

Gość gość
15:41 Nie lubie dyskutowac z przemadrzalymi ludzmi . Szkoda mojego czasu i sil. A jak pisalam by poznac Biblie trzeba czasu wkladu zrozumienia i mądrosci . Tak pewnie nie zrozumiesz .. Trudno pisze mi sie na telefonie . Pewnie cytaty biblijne tez uznalabys za smieci . Wiec nie bede kopiowac . Jak ktos jest ślepy i gluchy to nie widzi i nie slyszy Boga . Twoj wybor. Nie jest moim wyborem .Ja jestem szczesliwa bo.poznaję Boga i WIEM ze on jest . zreszta jest nspisane ze wielu ludzi umrze bo nawet nie chce znac Boga i nie chce widziec Jego dziel . Mialam napisac malo a wyszlo duzo a o wspanialych cechach Boga i Jego milosci moglabym pisac****isac .Wszystkiego dobrego . pa

Gość gość
Ostatni moj wpis ..Jak dziecku : Bog stworzyl Eden raj i umiescil tam dwoje ludzi ktorzy mieli sie rozmnazac .Niestety ci ludzie nie usluchali jednego zakazu .. Posluchali szatana a nie Boga . Poniewaz szatan zakwestionowal ze ludzie sluza Bogu z checi zysku to Bog postanowil ze na jakis czas da wladze szatanowi . Wowczas okaze sie czy sa ludzie ktorzy.chca byc z Bogiem z milosci . Chwilowym wladca tego swiata jest szatan stad tyle smierci chorob etc . Jego czas sie skonczy .. Bogu nie jest obojetny ten stan ale chce to naprawic .

Gość gość
A możesz wytłumaczyć dlaczego sam Bóg zsyłał na ludzi okrutne kary, zabijał ich bliskich, mścił się na ludziach? Cały Stary Testament to jedna wielka masakra.

Gość gość
Np Noe . Ludzie wtedy byli okrutni , rozpusta etc Noe ich.ostrzegal to śmiali sie mu w twarz . Ilu bylo praworzadnych ? Osmiu . zbudowali arke i przezyli.

Gość gość
Bóg lubi się bawić z ludźmi: Np. zsyła niedźwiedzie, żeby rozszarpały 42 dzieci za to, że śmiały się z łysiny proroka Elizeusza (2 Krl 2, 23-24). Księga Powtórzonego Prawa: syna, który jest nieposłuszny nawet po upomnieniach, należy oddać do ukamienowania (21, 18-21). Nie robiąc tego sprzeciwiamy się Bogu i narażamy na to, że za karę zmusi nas do zjedzenia naszych dzieci (Kpł 26, 29; Pwt 28, 53). Lepiej chyba ukamienować niegrzeczne dziecko, niż musieć je zjeść?

Gość gość
- Bóg zsyła jadowite węże, żeby zabiły Izraelitów za narzekanie, że nie mają co jeść (Lb 21, 6) - Bóg morduje 14700 ludzi za narzekanie, że dużo ich morduje (Lb 17, 6-15). - Bóg morduje część mieszkańców Ekronu, a na pozostałą część zsyła hemoroidy. (1 Sm 5, 9-12). - Bóg pali żywcem 102 ludzi za to, że chcieli, żeby prorok Eliasz zszedł z pagórka (2 Krl 1, 10-12). - Bóg zsyła lwy, żeby rozszarpały mieszkańców Samarii za to, że nie wiedzą, w jaki sposób go czcić (2 Krl 17, 25-26) - Bóg zabija dziecko Dawida przez siedem dni (2 Sm 12, 15-18).

Gość gość
Czy ktoś jeszcze na jakieś pytania, dlaczego Bóg pozwala na cierpienie ludzi w tym dzieci?

Gość gośćparassolka
nie Bóg tylko szatan to czyni nierozumna istoto,gdybyś znał/znała Boga choć trochę to nie pisała byś/pisałbyś takich pierdół.Jezus oddał za nas życie z miłości bo tylko tak mógł nam pokazać że istnieje życie po drugiej stronie poprzez swoje zmartwychwstanie i my o to życie powinniśmy starać się już teraz by nie iść na zatracenie,niestety szatan robi wszystko żeby nas z tej drogi odwlec.Głód wojny choroby to dzieło ludzi zbuntowanych przez szatana ,Bóg jest miłością nikt kto kocha nie jest skłonny do zabijania i krzywdy zrozumcie to.Jezus karmił,uzdrawiał,dawał ,pociechę,wskrzeszał zmarłych,taka jest istota kochającego Ojca -Boga ,On nie chce byśmy cierpieli. Opamiętajcie się ,nie dawajcie władzy diabłu.kierujcie się miłością.W moim życiu Bóg czyni cuda tylko trzeba go szukać ,trzeba chcieć z Nim być ,rozmawiać,rozumieć Jego słowa.wtedy On działa w naszym życiu wielkie rzeczy.

Gość gość
16.45 to tylko Tobie się wydaje ze pozwala ,Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy

Gość gość
gośćparassolka dziś To czyim słowem jest Biblia? Boga czy szatana? Bo jednak w Biblii jasno i wyraźnie jest napisane do czego zdolny jest Bóg.

To szatan rządzi światem nie Bóg, cały ten świat leży w mocy diabła, Bóg ma na ziemi garstke swoich dzici które narodziły się na nowo. Boga nie da się pojąć cieleśnie, w Biblii pisze że cielesny człowiek nie rozumie rzeczy które są z Ducha, dlatego apeluje dla każdego kto to czyta, nawróćcie się do Jezusa, On umarł za Was, oddajcie Mu swoje serca i czytajcie Pismo Święte, zacznijcie od ewangelii, tam znajdziecie wszystkie wskazówki

Gość gość
Tak i jestem praktykujaca, ale nie popadam w fanatyzm i mysle, ze calkiem zdrowo do tego podchodze. Nie daje tez sobie wciskac wszystkiego, co gada ksiadz na kazaniu, PIS, tv i media, ani w jedna ani w druga strone.

Gość gość
16:39 dlaczego widzisz tylko " złe " czyny Boga ? przeciez to ludzie pierwsze byli zli . np Samuela : Dlaczego Filistyni zostali ukarani ? Przeczytaj całosc ze zrozumieniem a nie wyrywasz fragmenty .

Gość gość
16:37 tak brzmi większy cytat z ksiegi kapłanskiej „‚Jeżeli mimo to nie będziecie mi posłuszni i będziecie mi się uparcie przeciwstawiać, 28 to ja przeciwstawię się wam jeszcze bardziej+ i sam siedem razy mocniej ukarzę was za wasze grzechy. 29 Będziecie musieli jeść ciała swoich synów i ciała swoich córek+. 30 Zniszczę wasze święte wzniesienia+ i kadzielne ołtarze, a wasze trupy rzucę na wasze martwe odrażające bożki*+. I odwrócę się* od was z odrazą+ Aby zrozumiec Biblie należy czytac ją ze zrozumieniem a nie wyrywac BEZ SENSU kawałki .

Gość gość
Zauważ ze Bóg zawsze kilkakrotnie ostrzega a jesli ludzie sa nadal nieposłuszni to wykonuje wyrok . Podobnie było z Adamem i Ewą przez nieposłuszenstwo utracili raj i stali sie niedoskonali . a skoro oni byli niedoskonali to my ich dzieci tez tacy jestesmy . Zauwaz ze Bog chciał inaczej , mielismy zyc w raju . Utracilismy raj ale mozemy go odzyskac . Jakuba 1:13-15 3 Niech nikt w czasie prób nie mówi: „To Bóg zsyła na mnie próby”. Bo ani Bóg nie może być poddawany próbie przez coś złego, ani też sam nikogo w ten sposób nie poddaje próbie. 14 Ale próba przychodzi na każdego wtedy, gdy go pociąga i kusi* jego własne pragnieniea. 15 Gdy pragnienie się rozwinie*, rodzi grzech. A grzech, gdy już zostanie popełniony, sprowadza śmierć"

Gość gość
1Jana 5:19 " caly świat podlega mocy niegodziwca "

Gość gość
osoby wierzące i praktykujące wiarę nie są we władzy diabła , więc zdanie , że jest władcą ziemi jest nieprawdziwe .

Gość gość
Patrzę na historię biblijną, czytam, że gdy Izraelici zaczęli tracić cierpliwość i byli o krok od porzucenia życiodajnego przymierza z Bogiem, wtedy „zesłał Pan na lud węże o jadzie palącym, które kąsały ludzi, tak że wielka liczba Izraelitów zmarła”. Wtedy Żydzi uświadomili sobie, że ich jedyna nadzieja jest w Bogu. Rzeczywiście – Pan nie zawiódł. Uratowani wrócili do Boga, który nadal im błogosławił. Czy Bóg zesłał na Izraelitów zło? Wygląda na to, że raczej ocalenie – bo ostatecznie, dzięki temu doświadczeniu pozostali Narodem Wybranym, z którego wyszedł Mesjasz

Gość gość
pierwszym następstwem odejścia od boga i poddanie sie działaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotności,trwoga i strach przed przyszłością zamkniecie w sobie i niemożność kochania ,a takze najróżniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiarę, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w końcu dochodzą do stanu w którym traktują Boga jako największego wroga i zaczynają go nienawidziec w niektórych przypadkach może dość do opętania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskować obecność złych demonów i wezwać ludzi do nawrócenia to z gazety miłujcie się

Gość gość
gośćparassolka 2018.08.30 Mogłabyś nie mylić Jezusa z jahwe? xxx gość 2018.08.29 Tak. Po modlitwie wystawienniczej na Mszy św.o uzdrowienie, przy nakladaniu rąk zdarzają mi się spoczynki w duchu świętym. Ciało obejmuje bezwład i się przewracasz. Modlitwa działa cuda. x Taa, raczej hipnoza. Ksiądz cię hipnotyzuje naiwniaczko. xxx gość 2018.08.30 15:41 Nie lubie dyskutowac z przemadrzalymi ludzmi . Szkoda mojego czasu i sil. A jak pisalam by poznac Biblie trzeba czasu wkladu zrozumienia i mądrosci . Tak pewnie nie zrozumiesz .. x A co? Nie masz argumentów? Nie jestem osobą, której odpowiadasz, ale pisze do ciebie, bo też nie lubię przemądrzałych ludzi, a chciałabym ci przekazać, że jesteś bardziej przemądrzała od 15:41.

Gość gość
to sprawka demonów za samobujstwa jest odpowiedzialny demon lucyfer jest także od chorób psychicznych i fizycznych belzebub podziału niezgody dręczenia a za niemoralność seksualna i zdrady małżeńskiej szatan Asmodeusz i belzebub alimai kusi do perwersji seksualnej dan niszczy miłość rozbija małżeństwa dzieli rodziny niszczy Zdowie prace ściąga nędze bankructwo długi jest demonem zniszczenia i samozniszczenia z każdych z tych przywódców ma do pomocy legiony demonów Gdy ktoś jest poświęcony szatanowi potrzeba wielu lat by go uwolnić – przyznała s. Angela. Jako przykład takiego poświęcenia szatanowi s. Musolesi podała rytuał jaki sataniści odprawiają w czwartki. - W każdy czwartkowy wieczór sataniści szatanowi poświęcają młodzież, która w najbliższy weekend zginie w wypadkach drogowych. Ale tylko nieliczni o tym mówią. Należy tych wszystkich poświęcić Sercu Jezusa. Inną przyczyną cierpień są choroby. - Są zastępy złego, które powodują cierpienia fizyczne – dodała s. Musolesi.

Gość gość
Przeczytajcie Wedrowke dusz , albo ksiazki Wandy Pratnickiej , to zrozumiecie o co chodzi i dlaczego jeden jest kaleki a drugi bogaty a trzeci umiera jako dziecko