Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że córka zwykle jest podobna do taty, a syn do mamy??

Polecane posty

Gość gość

Jak było u Was? Nie tylko o dzieciach napiszcie, ale i do kogo Wy jesteście podobne... Czy tam Waszą siostra albo koleżanka...? Jestem ciekawa czy statystycznie w większości się to jednak potwierdzi...

Gość gość
Hmmm, chyba coś w tym jest, bo nasza córka BARDZO JEST PODOBNA do męża. Nawet położna mówiła, że dziewczynki to właśnie zwykle do tatusiow są podobne :) Ja też jestem podobna do mojego taty :)

Gość gość
Pierwsze dziecko podobne jest zazwyczaj do ojca bądź jego rodziny. Drugie do matki bądź jej rodziny.

Gość gość
Nie mam jeszcze dzieci, ale ja faktycznie jestem podobna do taty :p ale już moja siostra jest taka jakby pomieszana.

Gość gość
Aaaaale głupoty wypisujecie. Nie ma absolutnie czegoś takiego a geny są tak wymieszane ze nigdy nie wiadomo do kogo będzie podobne dziecko

Gość gość
20:56 a trzecie? :p

Gość gość
U mnie oboje podobni do taty. I syn i córka. Nawet kolor oczu maja po tacie, a podobno gen oczu piwny jest dominujący. Ja mam piwne, a dzieci niebieskie po tatusiu. Każdy mi mówi, żeby jeszcze spróbować, moze trzecie będzie podobne do mnie:-)

Gość gość
Ej coś w tym jest :D bo ja do taty, a mój brat do mamy. Teraz jestem w ciąży z córeczką więc zobaczymy.

Gość gość
A u nas i ja i brat podobni jesteśmy do mamy. U mojego męża to samo wszyscy do matki

Gość gość
ja jestem bardziej podobna do matki a jestem pierwszym dzieckiem i jedynaczka wiec bzdura

Gość gość
Moj mąż jest podobny do swojej mamy i do jej rodziny,jej ojca i brata a siostra męża do swojego ojca

Gość gość
20:59 nie próbuj :p mi też tak mówili iiii.......... pierwsze dziecko do męża, drugie już bardziej pomieszane, ale też mocniej do męża. No i teraz po latach mamy trzecie i to już CAŁKOWICIE do męża :p :P :P Teraz mówią, że mam robić czwarte :p

Gość gość
Ja jestem podobna do swojego ojca, normalnie skóra zdjęta. Moja siostra do matki, brat też do ojca. A moja córka jest wymieszana trochę ja trochę mąż ale w sumie to więcej ma po mnie.

Gość gość
Ja do taty. Mój brat do mamy. Więc się zgadza. Jak tak teraz w głowie przeleciałam przez wszystkie moje koleżanki to serio głównie są podobne do ojców.

Gość gość
Nie ma reguly, ja jestem podobna do mamy prawie jak klon.jeden z synow kuzyna i on wygladaja na zdjeciach z dziecinstwa jak blizniaki, drugi syn tez bardziej jak ojciec.tenze kuzyn i jego siostra nie sa podobni do zadnego z rodzicow.moj maz i jego siostra sa podobni do ich mamy, a druga siostra chyba zostala podmieniona w szpitalu, bo i wygladem o charakterem nie jest do nikogo o podobna Ale.zalezy przez co.rozumiesz podobienstwo, bo rysy twarzy to nie wszystko, bywa ze dziecko jest podobne z twarzy do.jwdnego z rodzicow, alw wiekszosc cech dziedziczy po drugim

Gość gość
Zarówno ja, jak i mój młodszy brat jesteśmy podobni do ojca. Mój mąż jest podobny do swojej mamy, a jego brat do ojca. Syn szwagra jest podobny do niego, a córka do swojej matki. Naprawdę nie ma reguły.

Gość gość
Zgadza sie, przewaznie tak jest.. Jednak oczywiscie zdarzaja sie wyjatki. Ja jestem pomieszana i ksztaltem twarzy i kolorami. Jednak jesli chodzi o choroby to przejelam sporo po ojca rodzinie.

Gość marawstala
W moim przypadku sie zgadza, ale bracia nie sa podobni do mamy... Chyba tu chodzi o pierworodne dzieci

Gość gość
gość dziś U mnie oboje podobni do taty. I syn i córka. Nawet kolor oczu maja po tacie, a podobno gen oczu piwny jest dominujący. Ja mam piwne, a dzieci niebieskie po tatusiu. x Skoro dzieci mają niebieskie oczy, to znaczy, że masz także gen recesywny. Jedno z twoich rodziców musi mieć niebieskie oczy.

Gość gość
21.17 Aha. Właśnie nie. Mama ma zielone a tata piwne.

Gość gośćktos123123
Mam brata i siostrę, jesteśmy tacy mieszani bo jedna osoba mówi np o mnie ze cały tata a inna mówi że skóra zdjęta z matki. Mój synek jest bardzo do mnie podobny a do ojca nawet odrobinę.

Gość gość
Bzdury totalne. To jest wszystko ruletka. Rachunek prawdopodobieństwa sie kłania, czyli jest wiele możliwości. My mamy syna. Jest mieszańcem. Ma cechy i moje i męża naraz. Są też dzieci do nikogo z rodziców nie podobne i jest takich też bardzo dużo. Może być córka podobna do matki a syn do ojca, a może być na odwrót. Nie snujcie teorii do zjawisk losowych, bo to jest już ciemnogród.

Gość gość
W naszym też się zgadza. Córka To kopia męża z twarzy, poza kolorem włosów. Jest blondynką tak jak ja. Syn to mója skóra zdjęta :-D Ja jestem podobna do mamy z wyglądu, jednak trudny charakter taty. Mój mąż jest podobny o dziwo do taty

Gość gość
Hmmm... ciekawe. Nie słyszałam, ale faktycznie. Moja koleżanka ciemne oczy i karnacja i włosy. Mąż niebieskooki blondyn. Pierwsz córka blondyneczka niebieskooka, dosłownie klon ojca. Druga brązowooka, ciemne włosy i karnacja klon mamy:)

Gość gość
Ja w dzieciństwie bardziej podobna do matki byłam, ale w wieku dorosłym zaczęłam dostrzegać też cechy ojca w swojej twarzy co mnie zaskoczyło w sumie.

Gość gość
21:19 z czym do ludzi. One wiedza tylko co to rachunek za internet

Gość gość
Moja córka czysty ojciec i teściowa. :O

Gość gość
Do 21;19 Ale miło podyskutować. Przyjemny temat i nie widziałam hejtu:) lekki temat i zabawny. I zaraz tam bzdury...zabawa taka:)

Gość gość
Nie. Ja jestem podobna do mamy (po tacie mam tylko włosy), moja siostra to wykapana babcia ze strony taty (tato podobny do swojego ojca). Za to nasz brat to skóra zdjęta z taty.

Gość gość
moja siostra to skóra zdarta z mamy