Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że córka zwykle jest podobna do taty, a syn do mamy??

Polecane posty

Gość gość
Ja z wyglądu jestem wykapana moja mama,mój brat starszy podobny do taty.Ale charakter mam zbliżony do taty,a brat do mamy.Sama mam dwóch synów i starszy był zawsze podobny do mnie,ale z wiekiem widzę coraz podobieństwo do ojca.

Gość gość
Moi synowie są podobni do ojca, każdy mówi "czysty tata". Mają mój kolor oczu i włosów, ale rysy twarzy całkowicie tatusiowe. Na temat charakteru trudno się wypowiedzieć, bo dzieci są małe. Ja podobno jestem podobna do babci ze strony ojca, a w swoim życiu słyszałam, że do mamy, ale słyszałam też, że do taty. Osobiście uważam, że do taty.

Gość gość
No ciekawa teoria. W mojej rodzinie się sprawdza :)

Gość gość
Mam 2 siostry i wszystkie jesteśmy bardzo podobne do mamy. Zepsułyśmy wam system. ;)

Gość gość
Moje dzieci są podobne do mnie, mam silniejsze geny. Chociaż córka ma piekne geste i grube włosy po ojcu. Syn jeszcze malutki, ale oczy ma moje, po tacie poki co ma tylko , tegesa:D

Gość gość
Moi znajomi mają syna i wygląda jak mini wersja ojca.

Gość gość
U mnie każde dziecko jest zdecydowanie bardziej podobne do ojca niż do mnie, zawsze się śmiejemy że nawet testów na ojcostwo by nie było sensu robić, takie kalki nam wyszly:) Ja z moimi braćmi również wykapany tatuś. Z kolei mój mąż skóra zdarta z ojca, jego brat za to wypisz wymaluj matka.

Gość gość
Bzdura. Kojarzę mniej więcej tyle samo osób, gdzie ta teoria się sprawdzi, co takich, gdzie jest na odwrót. Ruletka. Ja np jestem bardzo podobna do ojca, reszta rodzeństwa do matki, mimo że ojciec jest śniadym brunetem, kuzynki- jedna klon ojca, druga matki itd. O znajomych nawet nie chce mi się pisać.

Gość gość
Jestem podobna do babci ze strony mamy. Po ojcu mam oczy i włosy.

Gość gość
Bzdura. To jest losowe. Ja jestem podobna do mamy, a moja siostra do taty, także tego.

Gość gość
Bardzo roznie. Ja do ojca, moja corka do mnie, syn do męza.

Gość gość
Ja mam inne obserwacje . Pierwsze dziecko - syn z reguły podobny do matki, a córka do ojca.

Gość gość
Ja jestem podobna do mamy, w wiekiem widać to coraz bardziej. Moja córka jest praktycznie moim klonem. Mój brat wykapany ojciec, mój syn też jest podobny do ojca.

Gość gość
Takie same bzdury jak to, że gdy para ma np 5 córek to na pewno nie są w stanie począć chłopca :O

Gość gość
Tak, bo gdy dochodzi do zapłodnienia i powstaje DNA to geny zastanawiają się czy to pierwsze czy trzecie dziecko, jaka będzie płeć i dzięki temu mogą się tak wymieszać aby córka była podobna do ojca. Baby, czy wy siebie słyszycie ?

Gość gość
syn bardzo podobny do mnie, córka do mojego męża. Ja jestem bardzo podobna do mamy, a mój brat do taty. Nie ma reguly

Gość gość
Ja jestem podobna do siostr mojej mamy, oczy mam po mamie i dziadku. Moj brat podobny do taty, nawet glos ma podobny i nos po mamie. Moja cirka 10letnia podobna do mnie, po mezu kolor oczu i stopy. Syn 18mcy niby do meza choc niektorzy dostrzegaja juz moje cechy ( jako noworodek byl podobny do siostry gdy sie urodzila, tylko lysy prawie).