Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

terminacja ciąży ok 20tc

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma rozległe wady letalne, z bólem zdecydowaliśmy sie z mężem na terminację :( Rozumiem, że jest to zabieg polegający na wywołaniu skurczów i porodu natomiast później lekarz najczęściej doczyszcza macicę. Jak to wyglada później? Laktacja, pierwszy okres po terminacji? Ile czasu trzeba czekać, ąz organizm dojdzie do siebie?

Gość gość
Popros o tabletki na blokowanie laktacji.Niestety laktacja pojawia sie zaraz po terminacji.Okres dostajesz po 1-2mies a starasz sie o dziecko najlepiej po 5-6mies.zeby wszystko sie zagoilo.Ja zasxlam w ciaze dopiero po roku.

Gość gość
Przecież juz pisalaś i miałaś dużo odpowiedzi.

Gość gość
To ile trzeba czasu zależy od Twojego organizmu. U mnie połóg trwał 6 tygodni, miesiączkę dostałam 27 dni po zakończeniu połogu. Nie miałam łyżeczkowania macicy. Dostałam leki na zatrzymanie laktacji. U mnie sama terminacja, w 22 tygodniu ciąży, trwała 2 dni ponieważ nie mogli wywołać skurczy, dopiero 4 dawka tabletek dopochwowo zadziałała.

Gość gość
Może zapytaj lekarza?

Gość gość
moj lekarz jest na urlopie, czekam na jego powrót i czas zabijam na forum :(

Gość gość
Kochana autorko dlaczego się katujesz w Polsce terminacją? Nie rób tego, jedź do Holandii tam do 22 tygodnia bez bólu w narkozie zrobią zabieg.

Gość gość
W Polsce nie ma mozliwosci na terminacje zabiegowa? Tj bez wywolywania porodu?

Gość gość
W Polsce musisz urodzić dziecko nie zrobią zabiegu w narkozie.

Gość gość
Na zachodzie tez musisz urodzic dziecko. Tylko ze tam daja leki po ktorym dziecko zasypia i juz sie nie budzi. W PL czasami dziecko rodzi sie zywe...

Gość gość
22.47 dokładnie 23-go lutego miałam aborcję w Holandii spałam przez cały zabieg. Obudzili mnie po na sali już. Nie czułam żadnego bólu.

Gość gość
W holandi zrobisz to po ludzku Jak wpiszesz teminacja holandia 20 tydzien wyskakuje blog kobiety ktora daje linki do kliniki.

Gość gość
Wyżej wkleiłam linka gdzie ja robiłam

Gość gość
22.47 jestem liberalna w poglądach. Ale przerazilas mnie bardzo. Na chwilę przestałam oddychać... Naprawdę tak jest? Przecież płód jest na tyle rozwinięty w tym czasie.... Straszne

Gość gość
jaki był koszt terminacji w tej holenderskiej klinice? na stronie nie moge znaleźć a podejrzewam, ze cena zalezy od tygodnia ciazy.

Gość gość
850 euro płaciłam.

Gość gość
Rzadko kiedy podczas wywołanego porodu dziecko rodzi się żywe, zadaniem skurczów jest uśmiercenie płodu, niestety. U nas nie praktykuje się terminacji pod całkowita narkozą, podobno poród naturalny jest zdrowszy, nie narusza się macicy nacięciami, dzięki czemu kobieta nie ma problemów z kolejna ciążą

Gość gość
No i można to zrobić kulturalnie w poszanowaniu cieżarnej, a nie tak jak u nas, że kobiety nie mają żadnego wsparcia psychologa jeszcze musza cierpieć w bólach bez narkozy, moze dojdziemy do takiego poziomu za 50 lat jak Polecą i Spadną

Gość gość
O 11.25 wkleiłam film jak to się odbywa w tej klinice w Hemstede. Rozmowa z psychologiem jest 2 razy przed zabiegiem jeżeli potrzebujesz więcej razy. Wszyscy tam są bardzo pomocni począwszy od pani w recepcji. Wiadomo, że dla kobiety to trauma jest tam nikt ciebie nie ocenia. Chociaż jak ja robiłam tam aborcję były dziewczyny które przychodziły tam już po raz któryś jak do spa jakiegoś.

Gość gość
Ja nie boję się tego, że będę mieć wywoływany poród bez narkozy. Wyobrażę sobie, że moje dziecko Bardziej boję się, że nie zdążę do 22 tc, bo lekarze zaczną mnie sobie podrzucać do różnych szpitali umywając ręce. A jestem w 17tc i czeka na wyniki amniopunkcji...

Gość gość
Autorko zaglądasz tu jeszcze? Co u ciebie?

Gość gość
Dziewczyny, bardzo pomocne są hospicja perinatalne. Jeśli macie jakieś w okolicy warto umówić się na spotkanie.

Gość gość
Dobrra decyzja

Gość gość
I jak tam autorko? Minelo kilka miesiecy - dasz odpowiedz co u Ciebie, bo ciekawa jestem. Jeszcze tak mnie naszlo - sa dostepne w necie rozne zestawy poronne - ale nie polecam robic zakupow w ciemno - moja znajoma kupila chyba poprzez portal pigulki-poronne.pl no i miala potem problemy - dostala krwotoku i wyladowala w szpitalu. Daj znac jak sie zakonczylo (czy moze nie) u Ciebie.