Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w urzędach w warszawie zarabia się lepiej niż reszta kraju?

Polecane posty

Gość gość

Czy stawki są podobne? Mieszkamy na północy kraju. Mąż dostał lepszą pracę w warszawie. Obecnie pracuję w geodezji, ale jestem szarakiem. Wiem, że może być ciężko z urzędową posadą, ale chciałabym wiedzieć ile zarabia się w stolicy na takim podstawowym stanowisku.

Gość gość
W urzędach rozumianych jako państwowe instytucje nigdzie się dobrze nie zarabia, nawet w ministerstwach płacą grosze. Chcesz zarabiać - idź do prywatnej firmy, nawet jeśli praca nie będzie zgodna z wykształceniem. I zainwestuj w naukę języka angielskiego, to bardzo pomaga. Zarobki są bardzo różne, i zależy to od siły przebicia i negocjacji przy zatrudnieniu. Dopiero co moja koleżanka zmieniła pracę - ma 27 lat i 3 letnie doświadczenie w pracy biurowej, takiej bardziej wyrafinowanej niż parzenie kawy :) - ma 4 tys na rękę. Z kolei inny znajomy zaczepił się w państwowej instytucji jako specjalista i dostał 1800 zł, więc czysta kpina.

Gość gość
Moja ciocia w Warszawie w Urzędzie Wojewódzkim zarabia ledwo ponad najniższa krajowa

Gość gość
W instytucji panstwowej w warszawie zarabiam 6 tys. na reke - jako specjalista z 5 letnim stażem pracy. Branza farmaceutyczna.