Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę stracić alimenty z FA

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od razu przejdę do rzeczy. Od jakis 10 już lat mam zasądzone alimenty.ojciec dzieci nie placi mi ani tez komornikowi. Pobieram fumdusz alimentacyjny. Dzisiaj dowiedzialam się ze ojciec dzieci wysłał pieniadze na moje nazwisko i adres .nie znam kwoty.przypuszczam ze jest około 500 zl.w zwiazku z tym mam pytanie czy moge odebrac pieniadze.czy też musze gdzies to zgłosic np.mops.komornik.czy lepiej nie odbierac przekazu?. Boje sie utracic alimenty z mops poniewaz wiem ze ten przekaz jest jednorazowy i pewnie za kolejne 10 lat sobie przypomni o dzieciach.

Gość gość
Stracic nie stracisz bo skoro nie płaci od dziesieciu lat to musi miec zadłużenie bezposrednio u Ciebie bo FA kilka lat wczesniej był zawieszony. Najlepiej zgłoś to komornikowi bo on prowadzi egzekucje niech zbada skąd tatuś wzioł kase

Gość gość
Czyli mogę wziąć te pieniądze przeslane? Bez zrobienia sobie problemu?

Gość gość
Bierz i tyle....wiadomo kiedy znowu przyśle

Gość gość
I co odebralaś? Mam taką samą sytuację j też nie wiem co robić? Napisz co zrobiłaś? Zgłosiłaś do tego komornika i mopsu?

Gość gość
Stracisz a te co pobralas będziesz musiała zwrócić

Gość gość
Bzdura, jak się dopatrzą, to mogą co najwyżej żądać zwrotu z tego 1 miesiąca. Ale to chyba on sam musiałby donieść do Mopsu, żeby się dopatrzyli. A nawet jeśli, to w tytule musiałby napisać alimenty, a jak nie napisał, to niech się goni. Też mam alimenty z funduszu i święty spokój, 450 co miesiąc na koncie, a tak musiałabym się prosić tak jak na początku.

Gość gość
A niby co miałby napisać w tytule jak nie alimenty???