Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja była bierze ślub

Polecane posty

Gość gość

Zabolało mnie gdzieś w środku. To ona zerwała 2 lata temu. Byliśmy razem 4 lata. Byliśmy niedopasowani ideologicznie,ja pochodze z katolickiej rodziny i byłem, zawsze przeciwny uprawiania seksu przed slubem, ,a ona chciała i dlatego się rozstalismy. Trochę tego żałuję bo ona bierze niedługo ślub i wszyscy moi znajomi którzy nie czekali z seksem są w szczęśliwych zwiazkach,pozakladali rodziny, a ja cały czas sam. Teraz gdybym ogłoszenia cofnąć czas i gdybym wiedział że to się tak potoczy to chciałbym wziąć ślub jak najszybciej, jaktóre mnie jeszcze kochała. A tak to zostałem sam w wieku 27 lat...

Gość gość
nic nie dzieje się z przypadku nie żałuj poznasz kogoś innego

Gość gość
To może poszukaj dziewczyny w katolickich /oazowych kręgach? Tam znajdziesz takie z podobnymi poglądami. Tylko nie trzymaj ich w celibacie 4 lata bo czegoś takiego to i najbardziej cnotliwe katoliczki nie wytrzymają.

Gość gość
wciaz ja kochasz czy to zwykla zazdrosc bo jestes sam? nie wiem jak mozna byc z kims 4 lata i nic nie robic-to bardziej przyjazn niz zwiazek

Gość gość
moze w koncu trafila na normalnego faceta

Gość gość
A oprocz UP nie mozesz nic napisac?

Gość gość
Tu autor. Wydaje mi się że trochę jedno i drugie. Żałuję że do tej pory jestem sam ale też coś do niej czuję. A co do środowisk oazowych to też odpada bo tam są zwykle kobiety jeszcze bardziej radykalnych niz ja -spotykalem się z jedną i nie dała się pocałować z językiem itp. do oazowych jestem za bardzo liberalny a do nieoazowych zbyt konserwatywny :/

Gość gość
Dlaczego zwlekałeś cztery lata ze ślubem?

Gość gość
Bo mieszkamy w odległości 150 km od siebie. Ona studiowala i nadal studiuje w innym mieście.

Gość gość
Oprócz Oazy są jeszcze różne wspólnoty np. akademickie. Myślę, że z niewierzącą osobą nie ma sensu się wiązać w Twoim przypadku, bo nawet specjaliści od swatania mówią, że takie różnice światopoglądowe zepsują nawet najbardziej namiętny związek. Tu nie chodzi tylko o zasady typu niespanie przed ślubem czy pocałunek z języczkiem, tylko całokształt światopoglądu, zasad działania i zachowywania się na co dzień, kierunku i sensu w życiu... itp. Jak pojawiają dzieci to te różnice jeszcze bardziej widać i tym bardziej utrudniają związek. A dzieci są rozdarte jak nie ma jedności u rodziców i mogą stać się ateistami. PS. Autorze, skoro dałeś radę wstrzymywać się z seksem aż przez 4 lata, to raczej brak pocałunków z języczkiem nie powinien stanowić większego problemu. x Może pomyśl, o co Ci tak naprawdę chodzi, bo nie wierzę, żeby to była przeszkoda, jeśli się kogoś naprawdę kocha. Może to po prostu jeszcze brak dojrzałości (do odpowiedzialnych decyzji)? My z mężem czekaliśmy do ślubu też 4 lata z obiema tymi "sprawami", ale to z powodu różnych przeszkód życiowych. Jeśli para jest dojrzała i nie ma większych przeszkód to 2 lata to takie optimum by wiedzieć, czy się chce ze sobą zestarzeć czy nie... Po 4 latach związek można "przechodzić" i zepsuć jeśli nie idzie do przodu. Teraz jesteśmy zadowoleni, że byliśmy wytrwali, a przeszkody tylko umocniły naszą miłość. Mąż po paru latach nadal mówi, że jestem jego wyczekanym prezentem. Cieszę się, że nie wybrałam "mniej wierzącego" od siebie. Tobie też tak polecam, a Bóg Ci będzie błogosławił w relacji... Oczywiście zrobisz jak uważasz. Powodzenia :)

Jak zobaczyłem tytuł to chciałem podrzucić luźną myśl żebyś jakoś chłopaka ostrzegł bo zaraz sobie życie spi(erdoli x Ale przeczytałem to co napisałeś o katolickiej rodzinie i przedmałżeńskim seksie i pewnie było tak, że 2 lata temu to on wysłał taki list do niej

Gość gość
Na znajomych nie patrz, nie wiesz jak będzie im się układało za parę lat. W związku, jak w budowie domu, najważniejszy jest fundament. Jeśli go brakuje, to dom się często rozpada przy nie za wielkim zawirowaniu. Jestem trochę starsza od Ciebie i obecnie akurat już kilka dobrze znanych mi małżeństw się rozpada... nagły wysyp po 8 -10 latach, szok... Z drugiej strony patrząc, w tych małżeństwach nie było zbytnich fundamentów...

Gość gość
Mnie facet pozostawił po 3 latach bez seksu , chociaż pieszczoty były , chyba nie żałuję bo i tak miał podły charakter i jak słyszę i widzę co robi to dobrze że odszedł , chociaż ciągle czekam na kogoś kto będzie do mnie pasował