Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rządowi odwala dokumentnie

Polecane posty

Gość gość

bo chce dawać emerytury+ po urodzeniu przynajmniej 4 dzieci. Ja ciągle słyszę, ze czym więcej się urodzi dzieci to na starość będzie się miał kto opiekować, podać tzw. przysłowiową szklankę wody. To po wuj te matki klepią w takiej ilości te bachory, że teraz my podatnicy mamy je utrzymywać. Tym przy korycie to już całkiem chyba padło na mózg.

Gość gość
jestem przeciw takim emeryturom , chcą mieć kilkoro dzieci to ich decyzja i ich problem a nie nasz

Gość gość
Obudz sie i poczytaj o systemie politycznym w szwajcarii ,dopuki nie bedzie Jowow czyli wywalania oszustow rzadzacych na zbity .... i nie bedzie referedum w ktorym mozna ustalac zarobki i wszystko comsie chce czyli mozna panowac nad rzadem doputy bedzie syf w tym kraju taki sam w neskonczonosc taki pieprzeniety system jaki jest od prawie 30 lat

Gość gość
wypieprzaj z tą szwajcarią, tu jest polska, pracująca biedota traktowana jak parobki

Gość gość
W referendum wszystkie nieroby siedzące na kafeterii na przymusowe roboty!!! na rzecz pracujących, uczących się.Nieroby do pracy za jedzenie.

Gość gość
PiS=PO kiedy w końcu to zrozumiecie?

Gość gość
Nie ,nie wypieprze z ta szwajcaria !!!! Tu jest Polska i dlatego to nie znaczy ,ze nie moze byc w niej system szwajcarski ,w ktorym rzadza ludzie a nie gnom Popis !!! I tak Jowy ,zeby wypie... popis i referndum ze nie robie na nierobow !!!!

Gość gość
Trzeba iść na wybory, żeby wypieprzyć PiS-PO.

Gość gość
A Ty tu ludzi nie wypieorzaj tylko zdejmij spodnice ,zaloz w koncu portki i wypieprz ...ale ten zlodziejski rzad !!! Wesprzyj Jowy i zacznij po mesku budowa ten kraj ,bo nie lazisz na wybory wiec pomagasz wjego rozbiorze i za chwile jaksie obudzisz to nie powiesz ,ze tu jest Polska a nie szwajcaria ,jak sie juz w koncu obudzisz to bedzie polino ukraina i zadna urna juz ci nie pomoze

Gość gość
Popis wlasnie stworzyl na podobizne swoja wyrwikufli,ktorzy nic nie robia a dostaja kase z podatkow ludzi pracujacych ...najpierw przez 30 lat zapierdzielalai za grosze utrzymujac rzad nierobow teraz zapierdzielaja za grosze aby utrzymywac rzad nierobow i kopulujacych sie nierobow ....Jowy !!!! Ja chce Jowy zeby tych nomow wy.....,

Gość gość
Zawsze przy takich wątkach zastanawiam się czy ludzie są aż takimi tchórzami? i tępymi ssakami? czy już naprawdę do końca mają wyprane mózgi? Tyle hejtu na ewentualne emerytury dla matek, które urodziły i wychowały przynajmniej 4. Zapewne będzie to najniższa możliwa emerytura. I o to jest wielkie halo, ale o to, że inne grupy zawodowe biorą wcześniejszą i wysoką emeryturę nie ma. O łapówkach branych w wielu kręgach nie ma. O tym, że pani urzędniczka siedzi przez 30 lat na jednym stołku, popija kawkę i jej stanowisko tak naprawdę jest sztuczne nikt nie mówi. O całej rzeszy urzędników, których tak naprawdę nie potrzebujemy. A pensje skąd mają? Z naszych podatków. I jakoś nie ma o tym za bardzo wątków. Nikt nie rzuca się i nie protestuje. Ale na 500+ i inne dodatki jest wielkie halo. Jeżeli nawet część z tych pieniędzy pójdzie na marne to i tak część będzie dobrze wykorzystana. Dlaczego do dzieci, matek jest tyle nienawiści a do urzędników, polityków itd nie ma? Naprawdę uważacie, że dostaniecie te pieniądze, które zostałyby zaoszczędzone na 500+ i inne dodatki? Ja sama nie pobieram żadnych dodatków i nawet jak widzę wady w programie 500+ czy dodatkowych emeryturach to nie krzyczę i nie psioczę na inne matki. Autorko tematu jak jesteś taka mądra to wybierz się do urzędu, teraz są spotkania z politykami i na nich trochę rozładuj swoje frustracje. Na tych co jeżdżą nowymi lexusami a nie na zwykłych szaraków. Bo na zwykłych łatwo jest pluć.

Gość gość
A tos pojechała jadem ty,ostatnia a pouczasz za to samo innych. Co masz do lexusa i jego właściciela? zazdrość? Dawac kase za prywatne życie ludzi? facet zasuwa na tych kilkoro dzieci/umiera na zawal bo nie wyrabia a kobieta ma dostać kase za to,że rodzi i nie pracuje ?! To bardzo aspołeczne. To ojcu czworki i więcej też emeryturę,zeby było sprawiedliwie?

Gość gość
Teraz te chetne na emerytury za ,,rodzenie" i 500 plus rozkladaja nogi tak ,czesto ,ze zaraz o jednym porodzie juz chodza z nastepnym z brzuchami...szok ....a jakie nowobogacke sie z nich porobily ,wszedzie pyskowka , w szkole,w urzedach ,klapaja jaie to one teraz bogaczki...a dzieciaki na ulicy sienchowaja ,a pan tatus nierob lezy przed tv z zimnym piwkiem i czeka az mamuska wroci z 500 kami i wtedy czas na prace do emerytury czyli kopulacja i kopulacja ,ciezka praca i wyrosnie stado tym podobnych ,,pan i panow"" Chory system i bez Jow sie nie obedzie ,bez Jow zostanie baranina ...

Gość gość
do gość dziś - małpo pieprzona, ludzie pracy po 40 latach pracy mają 1400 zł brutto - 1200 zł netto, a te cholerne pieprzone królice mają dostać 1 tys . brutto - 800 zł netto za to, że rozkładały giry i naklepały bachorów. Nie dosyć tego.

Gość gość
Wlasnie ,ludzie po 40 lat pracuja ,czasami tak ciezko ze zdrowie nie pozwala im sie cieszyc spokojem na emeryturze bo te grosze wystarczaja na same leki ....a wygodne wyspane mamuski ,ktore ogladaja seriale i stoja na srodku rynku paplajac z innymi ,,biznes500tkami" ,dziaciakownim chowa ulica i specjalnie stworzone swietlice i one maja dostac emerytury za co????? Pytam za co ??????

Gość gość
no te cholery pisowskie winny raz na zawsze być zmiecione z tego padołu ziemskiego

Gość gość
Jowy to jedyny sposob na wyrypanie po pisu no i oczywiscie frekfencja wyborcza maxymalna

Gość gość
do 15.34 czy jestem pieprzoną małpą? Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy takie określenie. Rozumiem, że mówisz to z autopsji. To znaczy sama jesteś małpą a mi tylko dodajesz ten jakże miły epitet. Bardzo dziękuję. Ale do konkretów, napisałam powyżej, że ludzi bulwersuje, że jakaś matka dostanie najniższą emeryturę i to boli. Ale to, że polityk, który całe życie nic nie robił dostanie 6 tys emerytury plus odchodne to już nikogo nie interesuję. Wiecie ile radni dostają kasy dodatkowo jak odchodzą ze swojej posady. I to wszystko jest super co tam. Jeżeli tak jesteś inteligentna to poczytaj trochę fachowej literatury i sama wyciągnij wnioski. A jeszcze jedno jak wiesz co to są roczniki statystyczne to też zapraszam. Jeszcze raz podkreślam nie mam zamiaru tutaj wypisywać jak to wszystko w kwestii 500+ jest w porządku czy emerytur dodatkowych. Pewnie, że ten system częściowo jest do naprawy. Ale jeżeli ktoś uważa, że 500+ czy emerytury zabierają komuś kasę z konta to grubo się mylicie. Państwo zawsze ma wydatki jeżeli nie wydałoby na 500+ to poszłoby na dodatkowe premie. Tak już jest w cudownym systemie demokracji. A dla ciebie dobra rada, nie ważne czy zniknie 500+ czy będą dodatkowe emerytury radzę już oszczędzać na swoją starość. Proponuję wziąć jakieś dodatkowe zlecenia czy nadgodziny bo kolejne wydatki państwowe czekają:) pozdrawiam

Gość gość
do 14.37 co mam do lexusa? Do samej marki nic. To znaczy bardziej podoba mi się bmw seria 7, ale co komu się podoba. Lexusy są jednak cichymi autami z dużym komfortem, ale ja jestem jednak większą tradycjonalistą. Jeszcze na studiach mój pierwszy samochód to był saab, zarobiłam sobie w Szwecji. Takie paradoks. Jadę do Szwecji zarobić kasę, a przyjeżdżam do Polski i kupuję coś co przynajmniej częściowo jest szwedzkie. Chociaż wtedy kiedy jeszcze nie był sprzedany. Potem pojeździłam innymi coraz nowszymi sprzętami. Czy ja zazdroszczę dobrych aut politykom? Nie. A was nie bulwersuję, że Wy pracujecie za marne grosze i na marne emerytury a oni za nic wożą się po mieście nowymi brykami? Pytam bo Was bulwersują np. matki, które dostaną dodatkową emeryturę. A politycy nie? Ciekawe, że jad wylewacie na matki, a na polityków nie, a to przecież oni dają tę kasę i rozdzielają. Ale cóż Wam się do koryta nie udało na razie załapać.

Gość gość
do gość dziś - jak nie zabiera nam, a te 500+, emerytury+ to sa z sufity, oc***ałaś babo, to własnie ludziom pracy cholery pisowskie winy dawać dodatek jako 500+ za wieloletnią pracę na leki, cipo cholerna

Gość gość
wiesz jakie jest zadłużenie kraju, jak nie to sie zainteresuj, bo to 500+ jest tego powodem

Gość gość
Pani od Lexusa...hehe ... oczywiscie ,ze ludzie oburzaja sie na te ,,pseudo-matki" ktore rodza wlasne potomstwo tylko i wylacznie w celach ,,zarobkowych" ,obecnie dziecko to taka nowa ,,karta-Visa" i to TE mamuski wlasnie pedza do urn wyborczych i wybieraja smoka PiS-Po i dzieki ich wyborom Ci z gory wlasnie rozbijaja sie Lexusami .....ale do czasu ..do czasu .... jak tylko 500 plus sie skonczy to wtedy zaczna sie mega adopcje ,wlasnie czesto do Szwecji ....Puknij sie z tym bronieniem takich wyrafinowanych kopulujacych zwierzo-mamusiek i za to jeszcze im zyczysz emertury????A kto ma niby dawac kase na te emerytury mamusiek my pracujacy podatnicy czy tez rzad wybrany przez mamuski ???? A to ze wyladowalas w Szwecji to rowniez wina tych durniow co wybieraja rzadzacych ,ktorzy im naobiecuja banialukow..im wiecej obiecuja tym wiekszy syf sienrobi w Polsce...Wez sie schyl,rozpedz a sciana sama sie znajdzie ...