Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O której godzine wasze dzieci kończą lekcje w szkole?

Polecane posty

Gość gość

Syn idzie do 2 klasy podstawówki. W pierwszej klasie kończył lekcje o 11.30 i 12.25. Po lekcjach musiał zostać w świetlicy do 14, później odbierała go teściowa. Zastanawiam się jak to będzie w 2 klasie mam cichą nadzieję że lekcje będą trochę dłużej trwać. Nie chcę żeby czekał na świetlicy. Ja kończę pracę po 15 mąż podobnie. Na zajęcia dodatkowe z plastyki i z wfu nie chciał chodzić.

Gość gość
a skąd ty kuźwa to już wiesz, jeszcze rok szkolny nie zaczęty, o proszę jaka mamuśka do przodu, a może wiesz kiedy zostaniesz babką

Gość gość
z wfu nie chciał chodzić bo siedzi w domu i pierdoły czyta w internecie albo gra w głupie gry, jeszcze mu mcdonalda damy i bedzie spaślak i kaleka bo nie wychodzi z domu, ręka ojcowska jest wtedy potrzebna

Gość gość
O 16.30.

Gość gość
Mój w pierwszej klasie- już dostaliśmy ramowy plan lekcji. Cztery dni w tygodniu 7:30- 13:00, raz w tygodniu 7:30- 12:00.

Gość gość
W drugiej klasie jest tylko jedna godzina więcej i będzie podobnie kończył

Gość gość
Mój teraz idzie do drugiej klasy. 3 dni w tygodniu kończy o 12:30, pozostałe dwa o 13. Zostaje w świetlicy, ale akurat bardzo lubi to miejsce, wiec nie ma problemu. Od czasu do czasu, babcie odbierają go od razu po lekcjach i idą na plac zabaw, spacer, lody itp. Mysle, ze dopiero około 4, 5 klasy coś się wydłuży jesli chodzi godziny lekcyjne.

Gość gość
Moje w wakacje nie chodzi do szkoły. Powiem Ci we wtorek 04.09.2018.

Gość gość
Moje tez nie chodzą w wakacje, a patrz plan już mam na necie na nadchodzący rok szkolny, ba mam nawet wiadomość od Pani wychowawczyni. Magia! :D

Gość gość
A tam zaraz magia...? Ty masz plan w necie, a inni nie mają, ot cała filozofia. Nadgorliwa mama?

Gość gość
Bron boze :), najbardziej złorzeczą te, które planu nie mają i oburzają się, skąd takie informacje jak długość dnia szkolnego. To, że u Ciebie w szkole nie ma, nie oznacza, że autorka tego tematu nie otrzyma stosownych informacji- skoro w wielu szkołach plan jest dostępny od jakiegoś czasu, więc nie ma co od razu wyzywać od mamusiek do przodu, wiecej usmiechu.

Gość gość
nikt przecież Cię nie wyzywa... co Ty taka nadwrażliwa?

Gość gość
U mnie wszystkie szkoły zaczynaja sie o tej samej godzinie o 9 rano. W zaleznosci od stopnia klasy dzieci koncza lekcje o 14, 15 i 16. maluchy po lekcjach ida do swietlicy, bo prace to przewaznie konczy sie 17-18

Gość gość
Na razie to Ty się pieklisz, bez powodu :). Chociaż takie posty jak: "a skąd ty kuźwa to już wiesz, jeszcze rok szkolny nie zaczęty, o proszę jaka mamuśka do przodu, a może wiesz kiedy zostaniesz babką" rzeczywiście sieją pozytywizmem wśród mamuś :D

Gość gość
ja się nie pieklę, bo jest mi to obojętne.

Gość gość
Raczej awanturuje się baba, która 2 wrzesnia drze jape, ze skad mozna miec takie informacje jak plan, skoro szkoła jest DOPIERO jutro :D:D:D to do postu z 15:45