Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wakacje. Różnica zarobków i planów

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja z życia wzięta: ona zarabia ok. 8 k i przyzwyczajona jest do egzotycznych kierunków typu Kuba, Tajlandia, Meksyk itp., on ok. 3 k i najchętniej nie wyjeżdżałby wcale, a jeżeli już, to pensjonat na Mazurach czy pokój nad morzem. Co byście zrobili będąc tą dziewczyną?

Gość gość
up bo ważne

Gość gość
bardziej chodziło mi o to, jak powinnam postąpić, czy taki związek z ogóle ma sens? ja nie lubię mazur, a on nie zacznie nagle pracować 2x więcej by polecieć na Dominikanę

Gość gość
a niby dlaczego powinien mnie zostawić? bo lepiej zarabiam? czy dlatego, że wole wakacje egzotyczne od rodzimych? :O wstępnie umówiłam się z koleżanką na wyjazd, a z nim byłam tydzień nad morzem uważam, że tak jest uczciwie

Gość gość
a niby dlaczego powinien mnie zostawić? bo lepiej zarabiam? czy dlatego, że wole wakacje egzotyczne od rodzimych? :O wstępnie umówiłam się z koleżanką na wyjazd, a z nim byłam tydzień nad morzem uważam, że tak jest uczciwie

Gość gość
Zarabiając 3 k można spokojnie odłożyć w ciągu roku kasę na egzotyczne wakacje, ale też nie każdy lubi egzotykę i może facet po prostu lubi krajowe wakacje. A polskie morze jest bardzo drogie, chyba zagranica nie wychodzi drożej.

Gość gość
brak mi empatii? pewnie empatię miałabym, gdybym zrezygnowała z egzotyki i zawsze jeździła tylko tam, gdzie on chce i może, tak? a jeżeli chodzi o hotel- nienawidzę betonowych molochów, tylko drewniane domki tuż przy plaży :)

Gość gość
A jak z podejściem do życia i oczekiwaniami? Bo jeśli ona kocha poznawanie nowych kultur, lubi rozkoszować się kuchnią i atmosferą danego regionu, a on woli grilla na Mazurach i nie widzi potrzeby poszerzania swoich horyzontów, to słabo to widzę. Jeśli ta Kuba, Tajlandia, Meksyk to po prostu inna plaża niż nasze rodzime i ona nie robi tam nic poza wylegiwaniem się na leżaku, to może rok-dwa w Polsce, rok tam (żeby on nie odczuwał tak tych egzotycznych wakacji, mając niższą pensję)?

Gość gość
Taaa, na wakacjach w hotelu z kawałkiem plaży poznaje się nową kulturę :D Chyba kulturę Janusza z leżaka obok, nakładającego sobie na talerz tonę żarcia, bo przecież zapłacił za "olka" :o

Gość gość8
Rzadko sie udzielam, ale juz nie wytrzymalam. Autorko, Libed ma rację, ile masz lat, ze nie rozumiesz tego, co chce Ci przekazac!!! Zakonczcie ten zwiazek. Ty potrzebujesz snoba a nie mezczyzny.

Cześć Was. Trudno jest nie przyznać racji, iż w czasie wakacyjnym nadzwyczaj znaczącą funkcję pełnią materie bezpieczeństwa. W necie można odnaleźć niemało fascynujących oraz interesujących rad w tym aspekcie. Czy sądzicie, że https://www.polisaturystyczna.pl/poradniki/jak-wyrobic-karte-ekuz-warszawa NFZ warszawa (polisaturystyczna.pl) to adekwatne wskazówki?

Gość gość
A może poszukacie czegoś, co pasowało by wam obojgu My z mężem wybieramy się do Kambodży i Tajlandia z Aliena Tours, w planie mamy i odwiedzenie niesamowitych miejsc takich jak kompleks Angkor czy kolej śmierci i odpoczynek na pięknej plaży zobaczcie szczegóły https://www.alienatours.pl/wycieczka_do_kambodzy_i_tajlandii.php