Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosna ceny w sklepach od wrzesnia?

Polecane posty

Gość gość

W Biedronce bułka poranna za ponad 80 gr. a była po 59... I chyba mięso drogie? straszyli juz jakims wzrostem cen pieczywa nawet o kilkadziesiat procent.. a wy widzicie wzrosty cen ?

Gość gość
Efekt 500+

Gość gość
wzrosty cen pieczywa to akurat od suszy, zbiory były mniejsze chyba o jedna trzecia albo połowe, nie pamietam.

Gość gość
Żniwa w tym roku były tak udane jak już dawno nie było. Porozmawiajcie sobie z rolnikami to wyśmieją was i ta susze. Jest pretekst żeby podnieść ceny a ciemny lud wszystko kupi

Gość gość
Ceny ciągle rosną. Wraz z podniesieniem cen paliwa zauważyłam, że produkty są droższe od 5 groszy do 2 zł na produkcie. Jak tak.dalej pójdzie to będziemy jeść szczaw i mirabelki. Woda podrozala, prąd też ma.być droższy. Będziemy druga Ukraina.

Gość gość
Najważniejsze, żeby dla kościoła starczyło

Gość gość
Juz nie przesadzajcie z tymi cenami. Znowu nie jest tak zle. Groszowe sprawy. A jak bułka za droga z bidrony ten syf to jedz chleb.

Gość gość
Napisał pisowski troll

Gość gość
Nie żadne 500+ tylko wzrost cen pieczywa!! Mówiono o tym od dawna. Zamykają się piekarnie, a zawód - PIEKARZ umiera!

Gość gość
8:01 dokładnie tak. Mój wuj prowadzi piekarnie i mówi, że kompletnie nie ma konkretnego człowieka do pracy. Jak jakiś piekarz zawiedzie niemozna zorganizować zastępstwa. Ludzie nie kształcą się już w tym kierunku. Teraz w moim mieście dobry piekarz zarabia lepiej niż górnik,bo tak ich mało zostało :(

Gość gość
Z tymi piekarniami to niestety prawda. Mam w rodzinie jednego piekarza. Zarabia teraz krocie, bo ten piękny zawód na prawdę umiera. On mi mówił ostatnio, że chleb bardzo pójdzie w górę (przynajmniej tu, w naszym rejonie).

Gość gość
Pomimo suszy plon obfity. Ważne jest kiedy zasiejesz. Jak bezpośrednio po zasiewie jest sucho to fakt malo zboza wzejdzie. Ale jak duzp go wyrosło to późniejsze susze nie są tak dokuczliwe jak te zaraz po siewie

Gość gość
Zauważyłam właśnie podwyżkę cen pieczywa, ale inne produkty u mnie nie zdrożały. JESZCZE :P

Gość gość
Ostatnio w tv mówili, że masło znowu podrożeje:/. Mówili, że przez suszę będą droższe pasze, będzie mniej mleka itd. a unia ustala normy na produkcję mleka? To się całości nie trzyma... Ja już kupuję kostkę masła po 6-7 zł, bo u mnie domownicy uwielbiają jeden rodzaj. A niedługo będzie 8 zł?!

Gość gość
Zawsze tak... BYŁO JEST i BĘDZIE Amen.

Gość gość
Ulubione masło moich domowników kosztuje już 8 zł a od pracownika tej mleczarni usłyszałam ze będzie od września jeszcze droższe

Gość gość
9:21 dokładnie. Amerykę odkryły, że wszystko drożeje. Zawsze drożało i drożeć będzie!!!! Lata temu kupowałam (jako dziecko) paczuszkę słonecznika za 20gr i co? Dziś powinno być tak samo? Zycie się zmienia to i ceny również.

Gość gość
A wypłaty ciągle te same...

Gość gość
9:31 chyba Twoja! :p

Gość gość
Z tymi piekarzami to chyba jest fakt, u mnie zamyka się osiedlowa piekarnia, i to nie z braku klientów, ale z braku ludzi do pracy.

Gość gość
09:31 Moja poszła w górę ale do tego się trzeba trochę postarać, a nie stać w miejscu i narzekać.

Gość gość
To prawda....tak było jest i będzie. Samo życie.

Gość gość
a one ku****** kiedyś nie rosły :-o

Gość gość
9 ;31 wow czyli jesteś jakiś beton :-) skoro stoisz w miejscu ;-p

Gość gość
09.31 zarabiam teraz 3 razy tyle co 10 lat temu, w tej samej pracy. Mimo, że wtedy pracowałam na cały etat, a teraz ze względu na dzieci tylko na 3/4 etatu.

Gość gość
10 40 to po uj piszesz bzdury, że pensje stoją w miejscu ? Wiesz ile wynosiła najniższa 10 lat temu ? a ile dziś ? Po za tym ja pracuje już 20 lat i sukcesywnie mam coraz lepszy wynik a jestem tylko księgową :-p Więc nie siej tu ludziom propagandy :-o

Gość gość
gość dziś 10 40 to po uj piszesz bzdury, że pensje stoją w miejscu ? Wiesz ile wynosiła najniższa 10 lat temu ? a ile dziś ? xxx Mój mąż jako kierowca międzynarodowy dziesięć lat temu zarabiał 5 tyś/mies Wejdź na ogloszenia i zobacz jakie dzisiaj są stawki! Takie same!!! A za najniższa tak samo jak i dziesięć lat temu nie dasz rady utrzymać się będąc samotną osobą - tak jak dziesięć lat temu najniższa wystarcza na najgorsze jedzenie, najtańsza kosmetyki i ubranie z lumpeksu. Na rachunki nie wystarczy!

Gość gość
10.43 Minimalna pensja w roku 2008 wynosiła 1126 zł brutto. Teraz jest to 2100 zł brutto. Więc nie piszcie, że wypłaty nie rosną. Wiadomo, ceny też rosną, ale wypłaty nie stoją w miejscu.

Gość gość
Trudno żeby stały!!! Ale i tak w dalszym ciągu na nic nie wystarcza!

Gość gość
10 56 poważnie 5 tysięcy to mój firma na podkarpaciu jeździ 3 tygodnie w transporcie międzynarodowym i ma 8 - 10 tysięcy a w 2008 miał 4 - 6 tysięcy Chyba zależy ile pracuję i od firmy w której pracuje