Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Załamana przyjaciółka

Polecane posty

Gość gość

Moja przyjaciółka znalazła się strasznej sytuacji. Poznała niespełna rok temu fajnego faceta. Tak jej się wtedy wydawało. Szybko zamieszkali razem i naprawdę byli szczęśliwi. Wszystko runęło jak domek z kart kiedy ona zaszła w ciążę. Kiedy mu o tym powiedziała, wściekł się i kazał jej się wyprowadzić. Wtedy ona myślała, że musi odreagować, ale okazało się, że nie żartował. Kiedy na drugi dzień wróciła z pracy zmienił zamki w drzwiach a wszystkie jej rzeczy wystawił na korytarz. Nie pozwolił jej wejść do mieszkania, nie odbierał telefonu. Noc musiała spędzić u mnie. Przez kilka dni bezskutecznie próbowała się z nim kontaktować. Była w jego miejscu pracy i mieszkaniu ale zawsze udawał, że jej nie zauważa i szybko zamykał drzwi mieszkania lub odjeżdżał samochodem. Kiedy tydzień później wreszcie udało jej się z nim spotkać jasno oznajmił, że nie chce tego „bachora” bo to mu zniszczy jego dobrze rokującą karierę. Poinformował przyjaciółkę wprost, że alimentów i tak od niego nie dostanie, a jak spróbuję iść z tym do sądu to ją zniszczy (jego rodzina to prawnicy). Była zdruzgotana. Wiedziałam, ze nie poradzi sobie sama z dzieckiem. Pracuje na pół etatu w pizzerni za marne grosze. Ona nie ma rodziców, rodzeństwa ani innej rodziny, którą mogłaby poprosić o pomoc. Jestem jej jedyną przyjaciółką i mieszkam z chłopakiem w wynajętej kawalerce. Pomagam jej jak tylko mogę ale sama ledwo wiążę koniec z końcem. Mimo, że nam w trójkę ciasno to mój chłopak nie ma do mnie pretensji. Wiem, że jej jest strasznie głupio, że musi mieszkać kątem u nas. Wiem z jakim trudem przyszło jej podjąć decyzję o usunięciu ciąży. Udało jej się ponownie skontaktować ze swoim ex by powiedzieć mu o tym. Poszłam z nią na spotkanie. Ten drań kiedy się dowiedział o jej planach, zaśmiał jej się w twarz i zagroził, że jeśli to zrobi to doniesie na mnie do prokuratury, że dokonałam aborcji. Nie dość , że zniszczył jej życie to jeszcze chce by dalej cierpiała. Kumpela jest totalnie załamana i boję się, że wpadnie w jakąś depresję. Chciałabym jej pomóc jak najlepiej, ale nie jestem w stanie. Osobiście nie chciałabym by usuwała ciążę, ale może to w jej przypadku jest najlepsze rozwiązanie.

Gość gość
Przecież dostanie alimenty od niego. Co niby ci pseudoprawnicy mogą zrobić?

Gość gość
Kobieta ktora dokoknala aborcji nie podlega zadnej karze.Taka prawnicza rodzinka i o tym nie wie?Za to za pomoc w aborcji juz grozi paragraf. Prdyjaciolce wspolczuje ale niech sie nie da zastraszyc.

Gość gość
A jak jej zycie wygladalo zanim poznala tego faceta? Chyba tez gdzies mieszkala i cos jadla? Czy wzial ja z ulicy? Taki "wysoko postawiony" facet wzial taka myszke? Cos mu tu nie pasuje.

Gość gość
Niech nie zabija dziecka! Skoro on taki karierowicz to i ma kasę. Niech buli teraz porządne alimenty! A przyjaciółce przydadzą się pieniądze :)

Gość gość
Przede wszystkim trzymajcie nerwy na wodzy. W tej syt trzeba logicznie myśleć. Przyjaciółka rodzinę ma? Decyzja o aborcji to jej indywidualna sprawa- jej sumienie. Jeśli mialaby usunąć tylko na trudna syt finansową to jej to odradź. I WAZNA uwaga Pod żadnym pozorem niech nie da się zastraszyć tej KU!!!!WIE. Jak tylko dziecko się urodzi, od razu wskazać ojca i do sądu o alimenty. Z jego strony To tylko groźby, gdyby wywinął jej jakikolwiek nr to od razu mógłby się pożegnać z tak prestizowym zawodem , takich ludzi bez wartości tam nikt nie chce. Do tej jednak pory musi załatwić sobie lokum i jakąś pomoc,może opieka społeczna pomoże.

Gość gość
Edit 17.12 A czyli to jego rodzice są prawnikami. Jeszcze lepiej . Poinformowac należy przyszłych dziadków. Bądź dla niej wsparciem , ,zadzwoń do kancelarii w której pracuje jego matka i umów się w celu porady. I idź tam z nią. Nich przedstawi syt. W jakiej on ja zostawił Niech tylko oznajmi że dziecka nie zamierza usunąć Ale będzie mieć jego nazwisko i zwróci się do sądu o alimenty a jego jako ojca dziecka nigdy nie chce widzieć. Zalatwcie to jak cywilizowani ludzie.

Gość gość
Co za gnoj! Przecież sam nie chciał tego dziecka a teraz jej grozi ze doniesienia na nią po aborcji! Chyba bym zabiła gnoja. A on i tak będzie placil alimenty i niech ona mu tak powie, zasmieje się w twarz ze jeśli nie będzie płacił to pożegna się ze swoim zawodem prawnika. Niech mu się tak odszczeka i nie da się zastraszyć. Ale no sorry, jeszcze dobrze nie poznala tego faceta i uprawiała z nim seks bez zabezpieczenia? Niespełna rok później juz mieszkali razem? Za lekkomyślność płaci się samotnym macierzynstwem. Mogła pomyśleć i byc bardziej ostrożną, wiadomo jak to jest z facetami na poczatku kreują się na takich dobrych,spokojnych żeby zrobić dobre wrazenie a z czasem dopiero wychodzi szydło z worka...Była naiwna.

Gość gość
to naprawde "fajny facet" buahaha

Gość gość
Żadnego śmiania się w twarz. To poważna sprawa. Ma zachować się z godnością. Pamiętając przy tym że Ci ludzie jednak są prawnikami , być może będą chcieli kontaktów z wnukiem. Nie można też im tego odmawiać.

Gość gość
Facet czy tego chciał czy nie jest ojcem tego dziecka, Nie pozwól by zastraszył Twoją przyjaciółkę. Niech nie myśli, że wygrał. Idźcie z tym do sądu i skarży go o alimenty. Jak to jest taki karierowicz to niech płaci na dziecko.

Gość gość
Następna naiwna co myślała że złapie faceta na dziecko :D

Gość gość
gość 10:11 A skąd wiesz, że na dziecko go chciała złapać? Może to był zwyczajna "wpadka".