Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was czytała Biblię?? Jeśli tak to... mam pytanie...

Polecane posty

Gość gość
Pierwowzorem Maryi była Izyda. Również była zwana Bogurodzicą. Wcześniej byli też bogowie, którzy zmartwychwstawali, więc historia Jezusa nie jest niczym nowym i oryginalnym. Co jest też bardzo ciekawe dogmat o niepokalanym poczęciu Maryi wprowadzono dopiero w połowie XiX wieku, a w połowie XX wieku ogłoszono, że została ona wniebowzięta. I teraz każdy katolik MUSI w to wierzyć.

Gość gość
gość dziś Sam Bóg też został wymyślony przez ludzi.

Gość gość
niby pisali ludzie, ale przepowiadali przyszłość, skąd wiedzieli np. że Izrael upadnie i będzie tułał sie po świecie, po czym w ciągu JEDNEJ NOCY powstanie - i powstało państwo Izrael w ciągu jednej nocy 14 maja 1948 r Izajasza 66:8 "Kto słyszał o czymś takim? Kto widział coś takiego? Czy ziemia może być zrodzona w jednym dniu, czy naród może się urodzić za jednym razem? A jednak Syjon, zaledwie poczuł bóle, od razu porodził swoje dzieci."

Gość gość
Biblia zostala spisana przez ludzi pod natchnieniem Boga .Jest szczegolowa zgidna z naukami i historia . Skoro pierwszy raj -ogrod Eden byl na Ziemi to kolejny rownież bedzie na Ziemi .

Gość gość
14:12 tak bardzo mi ufasz bogu, że cię wysłucha, to musisz się modlić o wstawiennictwo? Jeśli wątpisz w moce Boga, to jakim ty jesteś wiernym? Marnym. x nie wątpie w moce Boga, do świętych modli się bo byli bardzo blisko Boga i jest to na zasadzie ty byłeś z Bogiem tak blisko naucz mnie tego.. a Maryja jest Matką Jezusa i Bóg ustanowił ja także naszą Matką i Bóg oczekuje szacunku i miłości również wobec niej.. zanosimy wtedy nasze prośby i podziękowania razem z Mamą.. tak jak i podczas wesela w Kanie Galilejskiej, najpierw Jezus odpowiedział że brak wina to nie jego sprawa, ale na prośbę Matki przemienił wodę w wino

Gość gość
Nie przeczytalam Biblii, do Kościoła noe chodzę, a jestem wiezrząca. Zwyczajnie uważam, że to w co wierzę nie ma nic wspólnego z Kościołem

Gość gość
20:51 bzdury piszesz. Nie ma takiej zasady człowiek modli się do świętego. Każda modlitwa do świętego brzmi w stylu: wyproś u Boga dla mnie to i to. To nie pierdziel tu o jakiejś dziwnej zasadzie. Z tą matka boska też bzdura. Kościół ją zgloryfikował, bo miał w tym swój cel. Zrobił z niej wieczna dziewice, żeby zrobić z reszty kobiet zwykle d****** Skoro matka boska jest dziewicą, to ty bądź skromna, nie miej potrzeb seksualnych itd, bo inaczej jesteś narzędziem szatana. Wtedy ja mąż swietobliwy, kapłan jak się będę dupcył, to mam zajepistą wymówkę od swojego grzechu. Bo przecież to ta kurfa mnie kusi.

Gość gość
A czy jest ktoś kto mi wytłumaczy dlaczego oddaje się kult obrazom? Dlaczego istnieją cudowne wizerunki Matki Boskiej, do których się pielgrzymuje, które się koronuje, które krążą z parafii do parafii i urządza się przed nimi specjalne modły? Czy to nie jest czasem coś co wedłuch 10 przykazań biblijnych w ogóle nie powinno mieć miejsca? Czy to nie jest bałwochwalstwo?

Gość gość
Go5ć wczoraj To jest oczywiste. Tylko ciekawa jestem jak kościół to tłumaczy, żeby ludzie łukali to tak gładko jak to łykają.

Gość gość
gość wczoraj Cała masa państw tak powstała, choćby po rozpadzie ZSRR.

Gość gość
20:51 bzdury piszesz. Nie ma takiej zasady człowiek modli się do świętego. Każda modlitwa do świętego brzmi w stylu: wyproś u Boga dla mnie to i to. To nie pierdziel tu o jakiejś dziwnej zasadzie. x a skąd ty wiesz jak się ludzie modlą, może ty się tak modlisz ale skąd wiesz jak modlę się ja i inni?? poza tym czy tak trudno wyobrazić ci sobie sytuację np. masz prośbę do kogoś a prosisz kogoś kto dobrze zna tą osobę o pomoc i wstawienie się za ciebie?? bo i w życiu są takie sytuacje.. szacunek dla Matki też jest czymś oczywistym i w życiu codziennym, co w tym dziwnego że mamy szanować Matkę Jezusa i naszą Matkę.. nikt nie oddaje kultu obrazom i figurom, to że ktoś modli się przed obrazem nie oznacza że czci obraz ale modli się do Boga czy świętego na danym obrazie

Gość gość
"nikt nie oddaje kultu obrazom i figurom, to że ktoś modli się przed obrazem nie oznacza że czci obraz ale modli się do Boga czy świętego na danym obrazie " xxx Skąd wiesz, że nikt? Skąd wiesz, jak modlą się inni ludzie? Akurat kult obrazów i świętych jest bardzo, bardzo widoczny. Jeśli ktoś koronuje obraz, jeśli ktoś ma w domu pełno wizerunków np JPII i robi sobie kapliczki, to co to jest jak nie kult, jak nie czczenie TEJ OSOBY? Ludzie traktują Matkę Boską i Świętych jak Bogów. To jest fakt.