Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was czytała Biblię?? Jeśli tak to... mam pytanie...

Polecane posty

Gość gość
Oj tam. Był kiedyś pewien gangster który po przeczytaniu Biblii w więzieniu sie nawrócił

Gość gość
Mnie najbardziej zszokował starotestamentowy Bóg. Okrutny, zawistny despota.

Gość gość
W biblii jest tez sporo o seksie i o tym ze pan domu powinien udostepnic swoja zone gosciom jezeli ci wyraza chec.. Kiedy jakis mecz? Pozapraszam kolegow meza, oj bedzie sie dzialo :D

Gość gość
12:42 no wlasnie jako dziecko/nastolatka bardziej sobie wyobrazalam Boga akurat w ten sposob, dzis mysle o nim inaczej, jak o kochajacym tacie, ale to tylko takie moje przemyslenia, niezwiazane z Biblia (ktora de facto wiecznie nakazuje sie bac, obawiac, uwazac na mysli itp.)

Gość gość
a wiesz czemu, bo w ST Bog jest potwornym tyranem, uznal go za wzor:D

Gość gość
12:42 Co za bzdury ?! Chyba niedokladnie czytasz .Pierwsze spojrz na ludzi jacy byli do Boga .Upominal ich niejednokrotnie a oni dalej swoje . Kto tu byl okrutny ?

Gość gość
gość dziś Oczywiście, że to wina ludzi. Co Bóg miał robić innego? :-D A co powiesz np. na to: Bóg zsyła niedźwiedzie, żeby rozszarpały 42 dzieci za to, że śmiały się z łysiny proroka Elizeusza (2 Krl 2, 23-24). Jest też ciekawostka dotycząca wychowania dzieci (w końcu jesteśmy na odpowiednim forum): Syna, który jest nieposłuszny nawet po upomnieniach, należy oddać do ukamienowania (21, 18-21). Nie robiąc tego sprzeciwiamy się Bogu i narażamy na to, że za karę zmusi nas do zjedzenia naszych dzieci (Kpł 26, 29; Pwt 28, 53). to jak. Wolicie ukamienować niegrzeczne dziecko, czy je zjeść?

Gość gość
gość dziś Jeszcze ciekawie Bóg postąpił z Dawidem. No Dawid mu podpadł więc za karę Bóg postanowił zabić jego dziecko. Pastwi się nad tym dzieckiem przez siedem dni, a w tym czasie Dawid pości, leży na ziemi i błaga o litość. W końcu dziecko umiera. Fajna metoda na karanie ludzi.

Gość gość
13:32 Odpowiadalam juz tobie w innym temacie . Tt chyba jestes chora w kółko wklejasZ cytaty z biblii ale tylko cytaty a calosc nabiera innego zrozumienia . moze zacznij wreszcie czytac ta biblie to dowiesz sie czegos a nie wklejasz jak psycholka glupoty

Gość gość
gość dziś Dlaczego głupoty. Uważasz, że to nieprawda i to wymyśliłam? Możesz to jakoś uzasadnić?

Gość gość
"Jeszcze ciekawie Bóg postąpił z Dawidem. No Dawid mu podpadł więc za karę Bóg postanowił zabić jego dziecko. Pastwi się nad tym dzieckiem przez siedem dni, a w tym czasie Dawid pości, leży na ziemi i błaga o litość. W końcu dziecko umiera. Fajna metoda na karanie ludzi." x gdzie to jest napisane?

Gość gość
13:43 Przeczytaj biblie to poznasz sens tego co wklajasz juz od jakiegos czasu . czyta sie calosc a nie wycina fragmenty .

Gość gość
"Przeczytaj biblie to poznasz sens tego co wklajasz juz od jakiegos czasu . czyta sie calosc a nie wycina fragmenty ." x czyli nie wiesz gdzie napisane, coś tam ci brzęczy ale tylko tyle.

Gość gość
gość dziś OK. Czyli nie masz żadnych argumentów :-)

Gość gość
13:27 ha ha ha no jacy byli? Bo jakoś w księdze rodzaju ci wybrani przez Boga go czcili. Bóg sobie powybierał swoich pupili i nad nimi trzymał pieczę. Z ciebie wyprowadzę ród królów, tak mówi Bóg. Czyli ty jesteś fajny, a linię potomków twojego brata oleję. A potem Bóg zdziwiony, że tacy Egipcjanie mają fałszywych bogów, a o nim nic nie wiedzą. Kolejna rzecz. Co mu zrobili ludzie mieszkający na drodze Żydów do ziemi obiecanej? Nic. Bo tak naprawdę nie wiedzieli nawet, że on istnieje, a żydzi dostali pozwolenie na wymordowanie całych miast, a przed mordem zgwałcenie mieszkanek tych miast. Oczywiście rabunek dóbr mieszkańców tych miast to nic takiego. Weźcie sobie ich dobytek. Tylko nie zapomnijcie wydupcyć 10 latki mieszkającej w tym domu.

Gość gość
a może wszyscy słyszeli o tamtym Bogu tylko odmówili jego czczenia? Albo źle sie prowadzili i dlatego Bóg ich zabił, może to potomkowie Kaina, a tamci Abla?

Gość gość
gość dziś Nie no w ogóle karanie czyiś potomków do któregoś tam pokolenia jest szczytem dobroci :-D Wcale nie jest okrutne.

Gość gość
13:51 Biblie czytalam ze zrozumieniem kilkakrtotnie .Wiem gdzie jest napisane .ale nie bede dyskutowac z kims kto ze mnie drwi.. I tak nie rozwazysz słów z biblii tylko kolejny raz zadrwisz .nie mam czasu na dziecinade .

Gość gość
13:55 Chyba za mocne leki bierzesz czytajac biblie

Gość gość
do świętych i Matki Boskiej modli się o wstawiennictwo, przykazań jest 10 plus 2 przykazania miłości, które dał sam Jezus, Biblia mówi że Bóg jest miłosierny czyli wybacza nawet tym co zgrzeszyli a sie poprawią, nie będzie miał litości dla tych którzy w Niego nie uwierzyli..

Gość gość
Nie ma matki boskiej bo Bóg nie ma matki .Matkę mial Jezus Marie a potem ok 7 rodzenstwa

Gość gość
gość dziś jakiś tępy jesteś, gdzie ja drwie? tutaj na tym forum panuje globalna schizofrenia paranoidalna :o

Gość gość
14:01 nie słyszeli ponieważ faraon bardzo się zdziwił, że pojawił się jakiś nowy Bóg. Wystarczy przeczytać księgę rodzaju i księgę wyjścia.

Gość gość
14 : 15 I ty ją wlasnie masz . dobrze ze masz tego swiadomosć.

Gość gość
14:12 tak bardzo mi ufasz bogu, że cię wysłucha, to musisz się modlić o wstawiennictwo? Jeśli wątpisz w moce Boga, to jakim ty jesteś wiernym? Marnym.

Gość gość
gość dziś Czyli klasyczny brak argumentów. Wiem ale nie powiem, nie mam czasu na dziecinadę itp. I również zapytam, gdzie tu widzisz drwiny?

Gość gość
Akurat w kk Matka Boska bywa przedmiotem większej czci niż sam Bóg. A święci to po prostu dawny odpowiednik dzisiejszych celebrytów :-)

Gość gość
A nie lepiej modlić się do samego Boga? A co jak jakiś święty został nim niesłusznie i wcale się za Wami nie wstawi?

Gość gość
Kult maryjny to SEKTA i diabelstwo "Jeden jest Bóg i Jeden też jest pośrednik między Bogiem a ludźmi - Jezus Chrystus." - Paweł do Tymoteusza I List 2:5

Gość gość
Ale wy wiecie że Biblię napisali ludzie a wy się tak ekscytujące jakby napisał ja sam Bóg. To co oni tam pisali pozywajac się na to zw Bóg ich to tylko sprytny wybieg.