Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Popatrzcie jak wygląda mój duży palec u stopy. Co robić?

Polecane posty

Gość gość

https://zapodaj.net/5c77a586075d3.jpg.html Od ponad roku mam problem z ropiejacym palcem. Zaczęło się od ciasnych butów. Nie mogę tego załączyć. Próbowałem moczyć, smarować, riwanole, maści i inne wynalazki i to wszystko gowno daje.

Gość gość
masz grzybicę paznokcia, idź do lekarza

Gość gość
Jaka grzybice? Ten żółty nalot to po riwanolu.

Gość gość
Kup w aptece ichtiolową, ona jest brązowa i strasznie brudzi, smaruj nią dosyć grubo palec na noc, dobrze pozawijaj bandażem by pościeli nie brudzić, rano zmywaj, za tydzień powinno być dobrze. Możesz wieczorem moczyć stopy w wodzie z szarym mydłem, najlepiej "biały jeleń" pomoże, miałam gorzej i pomogło. Spróbuj

Gość gość
Maść ichtiolową

Gość gość
Głównym problemem jest złe obcinanie paznokci. To się w życiu nie zagoi jak będziesz tak wycinać bo ciągle naruszasz gojącą się tkankę. Maść ichtiolowa jest ok, maść Tribiotic i taki żółty proszek wysuszający Dermatol. Ale najważniejsze dać temu paznokciowi urosnąć i już nigdy więcej tak głęboko nie wycinać. Zostawiać 1-2 milimetrowy paznokieć ponad zrośnięciem z ciałem. Buty zawsze większe niż stopa z szerokim noskiem, a po domu jak najwięcej chodzić bez skarpetek i z odkrytym tym palcem. Narzędzia do obcinania dezynfekować przed każdym użyciem i po użyciu wodą utlenioną i i wszystkie paznokcie tak samo dezynfekować.

Gość gość
Muszę go tak przycinać bo jak rośnie to uszkadza wał i palec zaczyna puchnac i ropiec jeszcze bardziej. Moczenie nie przynosi żadnych efektów. Syosowalem masc polibiotik ale gowno pomogła. Moczenie w herbatach, mydlach, zaparzanie palca w gorącej wodzie te nic nie pomaga.