Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafia Wasze roczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 12.5 miesiaca. Robi papa, podaje prawa rękę kiedy mowi sie do niego czesc i wyciaga swoja dlon na przywitanie, podaje pileczke, kiedy rozlozy sie przed nim rece i powie zeby podal. Kiedy ma w zqsiegu dlini sam bierze kubek niekapek i napije sie. Nie slucha kiedy mowi sie "nie wolno" i robi swoje smiejac sie, tak jakby to byla zabawa. Mowi mama, innych slow jeszcze nie. Nie pokazuje palcem.

Gość gość
Ja z moja roczna corka gram w pokera

Gość gość
Moj z sierpnia 2017, robi papa, brawo, czesc, cacy,nunu, pokazuje palem czego chce, co mu sie podoba i wskazuje kiedy pytam gdzie mama, tata, lampa, pies itp. Sporo nasladuje np. Probuje rysowac, czesac sie, jezdzi autem, kopie pilke. No i chodzi. Niestety wydaje mi sie mocno opozniony w stosunku do dzieci kolezanek - gaworzy, ale nie jakos strasznie duzo, mowi tylko slowo mama, nie chce pokazywac czesci ciala, nie lubi ksiazek :-( czesto sie zlosci i wyrzuca rzeczy z szafek.

Gość gość
13 miesięcy Mówi mama tata baba papa nana daj nie tam am, koko, Mówi jak robi pies, kot, krowa, kura, kaczka, auto i traktor , dzieci Robi papa, tańczy gdy słyszy muzykę, też nie słucha jak się mówi nie wolno ruszać. Nawet palcem grozi sam sobie ale robi swoje. Pije niekapka sam już od pół roku to akurat żaden wyczyn Za to nic sam nie zje nawet jak się mu poda mały kawałek Bawi się w akuku Bije brawo Pokazuje na obrazkach psa, kota, kure, kaczke, myszkę, dziecko, lwa, Pokazuje gdzie zwierzątko ma oczko Otwiera mi rano oczy palcami Zaczyna budować zdania np tata daj

Gość gość
czytac****isac !!

Gość gość
A co to za różnica, kiedy nauczy się np mówić? Mój syn ma 1,5 roku i umie więcej niż inne dzieci w naszej rodzinie ale nie uważam, że to oznaka, że jest mądrzejszy od tamtych. Smutne te czasy, wyścig szczurów nie wiadomo po co.

Gość gość
dziś i to jaki. A za 10-20 lat depresja...

Gość gość
Cos spokojnie w tym temacie. Myslalam ze zaraz zleca sie MaDki i beda sie licytowac czego to ich bejbe juz nie potrafi :-P

Gość gość
Tu autorka. Wiem, ze porownywanie dzieci w tym wieku nie jest do konca dobre. Jednak to moje pierwsze dziecko i moze jestem troche przewrazliwiona. Myslicie, ze jest ok? Dzisiaj synek powiedział tata. Nie wiem na ile jest to swiadome. Jak nauczyc pokazywac palcem? Pokazuje sama, staram sie wyodrebnic jego paluszek. Nie robilam tego do tej pory duzo, moja wina niestety. Duzo mowie do synka, czekam na jego kakas reakcje. Troche czytam ksiazeczki, pokazuje obraxki, ale szybko nudzi sie. Najchetniej bawilby sie zakazanymi rzeczami. Otwiera szafki, szuflady, bawi sie drzwiami.

Gość gość
Zesrać się i zejszczać w majty. Tyle potrafi. I drze mordę jeszcze na zawołanie

Gość gość
Moja córka nauczyła się czytać i pisać na porodówce, jak miała 6 mc. poznała tabliczkę mnożenia, teraz ma 1,5 r. i przerabia logarytmy i geometrie przestrzenną, zna 3 języki a od pazdziernika zapisałam ją na chiński.