Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mei123

Duphaston, przed czy po śniadaniu

Polecane posty

Gość Mei123

Zaczelam brać duphaston zamiast luteiny, dzisiaj wzięłam dwie tabletki na czczo ale od razu je zwróciłam, moze powinno sie je brać po śniadaniu? Jak to było u was?

Gość gość
Ja biorę przed śniadaniem. Na ulotce pisze, że to nie ma znaczenia. Ale jeśli zaraz po wymiotujesz to nie wiem czy lek się wchłania.

Gość gość
Autorko ja brałam duphaston przed śniadaniem bo to nie ma różnicy ja po nim źle się czułam i miałam odruchy wymiotne i wgl nasilone objawy ciąży w 8 tygodniu skończyłam go brać i objawów zero tak jakbym wgl nie była w ciąży teraz już 10 tydzień. Ja bym na Twoim miejscu spróbowała brać po śniadaniu skoro go od razu zwracasz a jeżeli to nie pomoże to skontaktuj się ze swoim lekarzem może Ci zmieni np. Na luteine dopochwowa. Pozdrawiam

Gość gość
W c***e wsadź to nie wyżygasz

Gość gość
Ale czytałyscie ulotkę duphastonu ( w 3 miejscach napisane jest ŻE POWODUJE raka piersi)? Pytam tylko dlatego że byłam w ciąży zagrożonej i piłam przez 2 miesiące, wbrew zaleceniom lekarza odstawiłam to swiństwo.

Gość gość
Ja w ciąży brałam duphaston do 5 miesiąca. Potem luteinę dopochwowo. Nic mi nie jest. A leku nie brałam jako witamin tylko przecież na podtrzymanie ciąży! Uważa że ten lek ratuje wiele żyć dzieci. Takie przyczyny jak niski progesteron mogą prowadzić do poronienia. W dzisiejszych czasach raka powoduje wszystko. Odstawianie leków na własną rękę w zagrożonej ciąży jest dla każdego osobistym wyborem. Po co wógole chodzić do lekarza można się leczyć samemu.

Gość gość
Ja tylko ostrzegam żeby nie było płaczu. Za granicą duphaston jest zakazany całkowicie. Ja mam raka w rodzinie i daszerowano mnue hormonami 8 lat. Trzeba żyć również dla tego dziecka. A niestety dużo na temat czytałam i w Polsce ten lek jak przepisywany jak witaminy.