Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DeprechaJakwyjsc

Chłopak, mam depresje

Polecane posty

Gość DeprechaJakwyjsc

Hej, mam 22 lata. Zero znajomych, brak umiejętności zbudowania z kimkolwiek długotrwałej relacji. Mam depresje od czasów licealnych (od 16 roku życia). Nie wiem, co mam robić. Uśmiecham się na codzień i wszystko ukrywam, ale w głębi duszy coraz częściej się boję o przyszłość. Zazdroszę ludziom z fb ich superowego życia. Pieniędzy, miłości, podróży. Sam jestem jak palec. Brak mi motywacji do czegokolwiek. Do studiowania, do pracowania, do wychodzenia z domu...

Gość gość
Ja moge sie z Toba zaprzyjaznic :) Jestem sama w miescie i wlasnie przypisano mi antydepresanty ktorych jeszcze nie kupilam :O

Gość DeprechaJakwyjsc
A skąd jesteś i ile masz lat? Moim problemem jest, że boję się ludzi. Potrafię rozmawiać, zamienić parę zdań, ale nie potrafię z nimi wejść w długoletnie znajomości. Po prostu im nie ufam.

Gość Paweł Pazik
Idz do Psychologa a dokładniej do psychoterapełty.Może ci pomoże a jak nie da rady to wyślę cie do psychiatry a ten wyciągnie cie z depresji lekami.Ludzie z fb.....czasami ich życie tylko na fb wyglada na cudowne a mogą mieć wieksze "szambo"niż ty.Pozdrawiam.

Gość gość
Na depresje najlepiej działa połączenie leków z psychoterapią.

Gość gość
Skoro zależy ci jak inni cię odbiorą i jeszcze do tego zmuszasz się do uśmiechu to depresji nie masz. Masz za to niskie poczucie własnej wartości a to co innego niz depresja

Gość gość
Z elblaga, 21. Ja tez sie boje, ale mam taka prace ze musze z nimi przebywac i rozmawiac, wiec jest coraz lepiej a i tak mam przepisane leki na lęki mam w planach wykupic je :D Gdybym sie poddala to za co bym zyla? Strach przed tym ze zostane na ulicy jest silniejszy ;) Jeszcze rozstalam sie z narzeczonym ktory moja samoocenę znizyl do 0 i codziennie mysle o samobojstwie ale jeszcze mam nadzieje ;)

Gość gość
Jak wiesz sam się z tym problemem nie uporasz , potrzebna jest pomoc psychologa- psychiatry . Pierwszy krok już masz za sobą bo zdajesz sobie sprawę z faktu że masz depresję . Drugim krokiem jest podjęcie terapii i w\w lekarzy . Taka terapia trochę trwa (syn chodził na terapie przez 8 miesięcy ) ale naprawdę pomaga odnaleźć swoje miejsce w życiu , przyjaciół .. Jesteś młody , im wcześniej zaczniesz terapię , tym szybciej odzyskasz wiarę w siebie , znajdziesz motywację do rozwijania swoich umiejętności i co ważne nie popadniesz dodatkowo w fobię społeczną . Nie siedź więc na kompie tylko bierz życie w swoje ręce i już dziś umów się na wizytę u psychologa ( a jeśli potrzebujesz wsparcia lekami to i u psychiatry ) i zacznij terapię .

Gość gość
Ludzie mają dużo gorzej niż wy i nie biegają po lekarzach z depresją , ktos kiedyś dobrze powiedział " depresję ma ten kot może sobie na nią pozwolić " a jeśli was obchodzi to co kto o was myśli to to nie jest żadna depresja jak ktoś powiedział ,depresja jest wtedy kiedy dosłownie wszystko ci zwisa , masz gdzieś czy się myjesz czy smierdzisz nie masz siły wstać z łóżka

Gość gość
Wy wręcz cierpicie na narcyzm bo boli was że ludzie nie odbierają was tak jakbyście wy chcieli , przez co macie niską samoocenę , brak pracy nad sobą przeradzacie w złość , bo skoro myslicie o tym kto co o was myśli to znaczy że nie jesteście zadowoleni ze swojego wizerunku , a jednocześnie zbyt leniwi żeby nad tym popracować

Gość DeprechaJakwyjsc
gość dziś Masz lepiej niż ja, bo miałaś narzeczonego, czyli dla kogoś jesteś wartościowa. Ja nie.

Gość gość
depresje się leczy za pomocą alkoholu i narkotyków - dekadencja, sex drugs and rock n' roll

Gość gość
Nie wiem jak ci pomóc:(

Gość gość
Jak najszybciej skontaktuj sie z psychiatra, ktory Ciebie zbada i przepisze Tobie leki. Nie zwlekaj bo depresja moze sie bardzo poglebic, do tego stopnia, ze nie bedziesz potrafil wstac z lozka. Szkoda zycia.

Gość gość
Nic już nie muszę...

Gość gość
Zimny prysznic nie pomaga mi Muszę poszukać znów w sobie sił Ciężko wstać jak się nie chce nic O wszystko trzeba się ze sobą bić