Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za co lubicie PIS

Polecane posty

Gość gość
10:07 Wtedy odprowadza albo mąż albo babcia albo licealistka za parę groszy. To z kim siedzą dzieci w takim razie?

Gość gość
Babcia też może pracować albo nie żyć, każdy ma inną sytuacje, dla wszystkich to patologia a tu jak widać czasem i błąd lekarza, różnie bywa.

Gość gość
10:10 O swoją rodzinę.... A kraj? Demokracja? Postęp społeczny? Nie wszyscy ludzie w tym kraju ograniczają się do swojego grajdoła na szczęście. Ale widać że nasze społeczeństwo nie dorosło do demokracji, to dzięki pisowi zaraz będziemy mieć Białoruś 2.

Gość gość
gość dziś Jak ci sie coś nie podoba to wyjedz w czym problem ?

Gość gość
A to demokracja jest zagrożona? :D To za PO mojego syna bandyci w mundurach stłukli jak psa z politycznym błogosławieństwem na Marszu Niepodległości. Przypomnijmy, na tej samej demonstracji, na którą teraz totalna opozycja chce się wprosić.

Gość gość
10:17 A syn to łysy kibol?

Gość gość
10:17 Typowa odpowiedź wyborcy pisu. Nic nie musi wiedzieć, byle pińcet dawali.... Zgroza

Gość gość
10;03. Taaa a jakby dali darmowe zlobki to by znowu bylo ze za darmo ze darmozjady

Gość gość
No właśnie o to chodzi, ludzie są ślepi, albo zapatrzeni w PiS albo w PO. Jedni nie widzą co źle robi PiS a drudzy nie pamiętają jak źle było za czasów PO. Każdy wybiera swoje zło.

Gość gość
Za: - walkę z dopalaczami/narkotykami - wcześniejsze emerytury - socjal, bo faktycznie zachód się z nas śmiał. Tam dostają 3x tyle niż te marne 500+ o które taka burza u Nas... - za powrót do 8kl szkoły podstawowej, bo gimnazjum to był straszny syf (wiem z autopsji) - za ochronę 6latków - za porządek w sądach, który mam nadzieję dojdzie do skutku - za porządek z umowami śmieciowymi - za dużo wyższą stawkę godzinową w przypadku nadal śmieciowki - za konkretniejsze niż zwykle waloryzacje - za zakaz wstępu dla uchodźców - za sukcesywną walkę z oszustwami VAT Mogłabym pisać i pisać... Na prawdę... Za niedziele wolne od handlu, ale wg. mnie WSZYSTKIE powinny być wolne. Chciałabym napisać teraz coś pozytywnego o PO, ale nie mam pojęcia co??? Ktoś podpowie??

Gość gość
10:54 Nie jest pisem czyli ciemnogrodem, a to już wiele :D

Gość gość
gość dziś Po raz kolejny mam jedynka i mnie 500 plus nie dotyczy :) Nie podoba wam się w Polsce to możecie wyjechać tak jak tysiące Polaków wyjechało za czasów PO w poszukiwaniu lepszego życia .

Gość gość
10:59 Czyli nic nie może się zmienić w społeczeństwie na lepsze? Po co mamy równać do Zachodu, lepiej do Rosji i Białorusi, czyli komuno wróć?

Gość gość
No to zmieniło sie na lepsze. Masz 500 +dla dzieci tak jak na zachodzie:)

Gość gość
Za nic........ Nie znoszę pisu

Gość gość
Za Morawieckiego jest sexi

Gość gość
10'59 ludzie za paraca i lepszym dla nich życiem wyjezdzali od dawien dawna a nie za PO !!!!! Teraz tez wyjezdzają.

Gość gość
12:42 Child benefit jest dużoooo lepsze. A reszta to co? Żłobki, przedszkola, pomoc kobietom w powrocie na rynek pracy?

Gość gość
10:58 no i właśnie. Nic konkretnego o PO napisać nie można, bo nie zrobili nic :o

Gość gość
15 :21 Za to pis zrobił dużo, ale złego!

Gość gość
15:23 chyba nie śledzisz polityki. Widać, że nic nie wiesz... Co zrobili złego? Wypisz... Chętnie poczytam :p

Gość gość
Z niczego nie korzystam, ale i tak będę głosować na PIS. Dumna jestem z tego, że w końcu teraz nie jesteśmy pod dyktaturą Niemiec. Merkelowej mówię stanowcze NIE. NIECH RZĄDZI U SIEBIE :o

Gość gość
Dali kupę kasy Rydzykowi i sobie wzięli mnóstwo, poobsadzali stołki nieudacznikami.

Gość gość
Za obniżenie wieku emerytalnego. Dzięki Pisowi moja 61 letnia jest juz na emeryturze, a gdyby nie obniżka wieku to by emeryturę dostała 1,5 roku później. Tak samo mój ojciec. Dzięki pisowi od grudnia juz pójdzie na emeryturę bo konczy 65 lat. A gdyby nie obniżka wieku to by jeszcze dwa lata musiał pracować. A dodam ze ma prace ciężką fizycznie i psychicznie (mobbing) a co gorsza pracuje od 18 roku życia bez przerwy. Czyli ma juz 47 lat pracy i chyba wystarczy.... To jest chore że nie uwzglednili stażu pracy przy podnoszeniu wieku. W takich Niemczech owszem tez podnieśli wiek do 67 ale staż pracy tez się liczy i jak ktoś ma 45 lat pracy to od razu może iść na emeryturę bez wzgledu na wiek. A w Polsce wrzucili wszystkich do jednego worka.

Gość gość
61 letnia matka*

Gość gość
10:05 Tak samo wrzucili do jednego worka funkcjonariusza co bił opozycjonistów i sprzątaczkę czy księgową i obniżyli emerytury wszystkim co pracowali w służbach państwa.

Gość gość
O 34 razy w 2018 r.podnosili różne podatki, żeby rozdawać innym te kasę. A szanowny tatus mogł się uczyc a nie pracować zaraz po ukonczeniu 18-ego roku życia.

Gość gość
Te co piszą, że cieszą, że rodzice przeszli na emeryturę wcześniej: no i co z tego? Gdyby poczekali te 1,5-2 lata mieliby je wyższe, a teraz mają groszowe świadczenia. Aktualnie najpewniej jakieś choroby wieku starczego ich nie dotyczą, poczekajcie jednak z 10 lat i okaże się, że nie wyrobicie sponsorować ich lekarstw jak i wizyt u specjalistów prywatnie, bo na NFZ wiadomo jak jest. Typowe polactwo byle szybciej, byle łatwiej, na skróty ;/

Gość gość
15:29 Najczęściej chodzi o to, żeby babcia siedziała za darmo z wnukami :D zresztą pis to lansuje kobiety latami z dziećmi w domu, potem jakaś marna praca na produkcji itd, szybka emerytura za marne grosze i znowu siedzieć z wnukami. Zupełnie na odwrót niż na Zachodzie, gdzie kobiety są bardziej niezależne i nie muszą być uzależnione od męża pana i władcy i znosić przemoc ekonomiczną. Prościej jest dać kobiecie ochłap 500 i kazać siedzieć w domu niż budować tanie żłobki i przedszkola.....

Gość gość
16:18, ja tam amatorka wielka PiS-u nie jestem, od lat na nikogo nie głosowałam. ale obojętnie co w teorii głosi PiS, to fakt jest taki, ze moim zdaniem na razie 500 plus jako w sumie jak na nasz kraj potężna pomoc finansowa, bardzo pomógł kobietom w uniezależnieniu. Cała masa pan pod wpływem tej kasy odeszła lub rozważa odejść ile od pana i władcy, co widać nawet na tym forum. Nawet jak cześć kobiet przez to została w domu, to już nie ma przymusu, kiedyś z dziećmi człowiek był uwiązany i w tragicznej sytuacji, a teraz jest na odwrót.