Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość667

Moje życie

Polecane posty

Gość gość667

Cześć, mam 19lat skończyłam liceum szykuję się na studia. Od dziecka nie czułam nigdy, że jestem dla kogoś najważniejsza. Wychowałam się w rodzinie wielodzietnej. Moja rodzina skrywa wiele objawów patologicznych- dom brudny, zapuszczony, wyzwiska są na normie dziennej. Słowa "możesz wypierdalać z tego domu jak ci się nie podoba" słyszałam już od najmłodszych lat. Często zdarza się że w domu nie ma jakiś podstawowych produktów spożywczych. Rodzice nie pracują wystarczająco aby zapewnić byt rodzinie. Moje starsze rodzeństwo pracuje i utrzymuje dom. Czesto spotykam się z agresją ze strony brata który podsyca rodziców żeby mnie wyrzucili bo przecież mogę i studiować i pracować, pomimo tego iż jestem na trudnych studiach. Wielokrotnie mówiłam rodzinie co czuję i że sobie nie radzę, że chcę popełnić samobójstwo. Zawsze wówczas spotkałam się ze słowami że jestem popierdolona i powinnam iść do wariatkowa. Zostawiali później ten temat nie interesując się dalej mną. Stoję teraz przed trudną decyzją. Czy ktoś znajduje się w podobnej sytuacji? Bardzo proszę o jakąś informację może to mi pomoże.

Gość gość
Ogranij się dziewczyno.

Gość gość667
Może przedstawisz mi swoje życie? Porownamy sobie. Powiedziałam tylko jak wyglądało moje w 10% resztę sobie wyobraźcie co dzieje się w takich rodzinach.