Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Któraś z Was dostała mieszkanie komunalne ?? Ważne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli komisja zamierza przyznać komuś mieszkanie komunalne to sprawdzają tę osobę ? Odwiedzają jej mieszkania i sprawdzają czy nie kłamała w podaniu np. jeżeli chodzi o ilość osób, warunki mieszkaniowe, metraż itd. ? Błagam, to ważne.

Gość gość
Z tego co czytam to sprawdzają. "Komisja rozpatrzy wniosek (możliwe, że przeprowadzi wizję lokalną w dotychczas zajmowanym mieszkaniu wnioskodawcy) i zdecyduje o przydziale bądź odmowie przydziału mieszkania komunalnego. " http://m.regiodom.pl/portal/zakup-nieruchomosci/zakup-nieruchomosci-i-dokumenty/wniosek-o-przyznanie-mieszkania-komunalnego-co-p

Gość gość
no szkoda, bez sprawdzania tak daje bo jakaś c**a chce dostać mieszkanie i je po cichu wynająć, mądra ty jesteś

Gość gość
No właśnie też obstawiam w 95% że sprawdzają. Choć ciekawi mnie czy wtedy przynajmniej zapowiadają swoją wizytę i jak to dokładniej wygląda.

Gość gość
ja mam mieszkanie komunalne.Co chceszx swiedziec?

Gość gość
Jasne ze sprawdzaja! Moja kolezanka odpadla bo napisala ze mieszka sama z dzieckiem, a te wypatrzyly na suszarce meskie slipki i koszulki. Malo tego , skladajac wniosek musisz miec pieczatke wlasciciela budynku w ktorym mieszkasz- jezeli w bloku wynajmujesz to spoldzielni mieszkaniowej, z wyzczegolnionym metrarzem kazdego pomieszczenia.

Gość gość
co wy za bzdury gadacie.?

Gość malinka818181
Komisja rozpatrzy wniosek i nic z tym nie zrobisz. Może być tak że uda ci się dostać to mieszkanie lub będzie to poza twoim zasięgiem! <3

Gość malinka8181
W takiej sytuacji warto sprawdzić stan prawny nieruchomości. Okzauje się, że w przypadku mieszkań spółdzielczych ta informacja może się znajdować w innych miejscach i powodować różne komplikacje prawne. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj.

Gość gość
Masakra wcale nie sprawdzaja!!!! Sa jedynie wyjatki JESLI NIE MASZ ZAMELDOWANIA I PODAJESZ CZYJS ADRES ZE TAM PRZEBYWASZ TO TYLKO WTEDY SPRAWDZAJAa tak to nie..wiesz ile wnioskow im rocznie wplywa???? Nikt sie nie bawi i noe chodzi po domach. We wniosku trzeba powpisywac zameldowane osoby i ile osob przrbywa itd potem W meldunkowym trzeba potwierdzic zameldowane osoby i spoldzielna musi napisac za ile osob jest pobierane sa oplaty